Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: O zi dulce la Colegiul Economic din Alba Iulia. Elevi premiaţi la concursul „Tânărul cofetar”

Publicat

Săptămâna “Şcoala Altfel” a fost o bună ocazie pentru elevi de la Colegiul Economic din Alba Iulia să-şi testeze talentul de bucătari. Au preparat prăjituri delicioase şi au fost premiaţi la a doua ediţie a concursului „Tânărul cofetar”, organizat prin proiectul „Dulce adolescenţă”.

Desfăşurat joi, concursul a reunit 21 de elevi ai colegiului. Elevilor din clasa a IX-a și a X de la secția de Turism și alimentație, le-au fost puse la dispoziție cofetăria și patiseria, dotate, prin proiect, cu utilaje, vase și ustensile de ultimă generație, precum și ingredientele necesare realizării unor produse finale deosebite. Profesorii coordonatori ai concursului sunt și inițiatorii proiectului: Anca Moghiroiu, Ana Maria Schiau și Cristina Toth, ajutați de Maria Savu și Monica Purcar.

“Dăruire, migală și pasiune acestea au fost ingredientele de bază, pe lângă cele tradiționale, care s-au simțit în preparatele pregătite de cele 11 echipe de elevi ai colegiului albaiulian. Fiecare echipă și-a arătat îndemânarea, priceperea și imaginația pentru a convinge juriul, format din elevi și cadre didactice, că desertul lor este cel mai bun și mai frumos prezentat.

Încă de dimineața arome și zgomote de ustensile se simțeau peste tot in spațiile bazei de practică. Emoții, discuții, modificări și adaptări de rețete,  toate au făcut ca evenimentul să fie unul foarte  intens pentru toți cei implicați. Preparatele care au impresionat papilele gustative și au delectat privirea juriului au fost premiate, iar la final s-a degustat, s-au schimbat păreri și s-au împărtășit experiențe din timpul realizării deserturilor”, transmit reprezentanţii Colegiului.

Premiul I a fost câştigat de Raluca Samoilă și Viorel Flavius, care au pregătit un “cheesecake cu fructe de pădure la pahar”.

Premiul II a fost obţinut de elevii Ioana Muntean și Diana Muntean, cu prăjitura “Tosca”.

Premiul III a a ajuns la Ioana Crișan și Alexandra Popa cu prăjitura “Oreo”.

Au fost oferite și două mențiuni pentru echipele care au pregătit “Raffaelo vegan”, respectiv “Papanași cu dulceață de affine”.

Toți elevii implicați au fost câștigători pentru că au experimentat ce înseamnă emoțiile unui concurs și pentru că au realizat în echipă un produs așa cum au știut ei mai bine.

sursa foto: Facebook (Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

COD GALBEN: Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe pe râul Jijia și afluenții acestuia

Publicat

cod galben: hidrologii au anunțat că există risc de inundații

Publicitate

Hidrologii au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au instruit Cod galben, valabil de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, la ora 12:00.

Fenomenele prognozate sunt „scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE”.

În acest context, ISU Botoșani a luat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Memorialul Ipotești: „Cum îl mai citim pe Eminescu?”

Publicat

memorialul ipotești: vizite la creatori și colecționari de zilele eminescu

Publicitate

După un dialog, mai mult decât benefic și instructiv, cu Liviu Papadima și Ioan Pârvulescu, organizată în cadrul Zilelor Eminescu, ediția din ianuarie 2025, Memorialul Ipotești și Casa Corpului Didactic Botoșani invită profesorii de limba și literatura română și publicul interesat la un nou dialog cu genericul „Cum îl mai citim pe Eminescu?”, la care vor participa Mihai Zamfir și Mihaela Mancaș.

Dialogul va avea loc, cu prilejul Zilelor…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Botoșani

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Botoșani valabil de astăzi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 06:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijeli ( rafale de 50…70 km/h) și, pe alocuri, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prognoza meteo până pe 23 iunie: Când revine căldura și cât vor urca temperaturile în următoarele 4 săptămâni

Publicat

vara 2025 începe cu surprize: prognoza meteo pe patru săptămâni,

Publicitate

Vremea rămâne schimbătoare la început de vară, dar meteorologii anunță o încălzire treptată în următoarele patru săptămâni. Până pe 23 iunie, temperaturile vor crește constant în cea mai mare parte a țării, iar zilele cu soare vor deveni din ce în ce mai frecvente.

Luna iunie începe cu vreme frumoasă și caldă. Cu excepția primelor două zile, în care este posibil să plouă, în centru, sud și nord-est, următoarele zile vor fi mai mult…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe