Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Operație de replantare de mână la un pacient din județul Sibiu. Intervenție dificilă a medicilor din Târgu Mureș

Publicat

oepratie targu mures2

Medicii din Târgu Mureș i-au replantat mâna unui bărbat în vârstă de 33 de ani din Sibiu, într-o intervenție de peste 10 ore, și anunță că operația a fost doar începutul unui adevărat maraton.

O echipă de medici din Compartimentul Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de Conf. Dr. Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna trecută, o intervenţie de replantare de mână dreaptă unui bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană.

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30 pacientul era deja în sala de operaţii.

operatie targu mures1

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

operatie targu mures

„De altfel, această intervenţie a fost doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputaţie police, adus din Braşov, plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş, accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş”, informează, luni, Spitalul Clinic de Urgență Târgu-Mureș.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie

Publicat

politia generic accident
Arhivă foto

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri vor fi la datorie, zilnic, între 30 noiembrie şi 4 decembrie, pentru ca minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei şi de Ziua Naţională a României să fie petrecută de români în condiţii de siguranţă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Oamenii legii se vor concentra pe acţiunile de prevenire, dar vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul cetăţenilor, în caz de necesitate.

„Folosind aproape 4.000 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 8.200 de poliţişti vor acţiona în teren. Peste 5.100 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt poliţişti de la rutieră, 564 de la transporturi şi 983 sunt specialişti de la alte structuri”, precizează MAI într-un comunicat de presă.

Pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care reprezintă un pericol pe drumurile publice, echipajele rutiere vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar, dar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de substanţe interzise la volan.

„Pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre”, arată sursa citată.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic

IGSU va monitoriza permanent dinamica intervenţiilor înregistrate la nivel naţional, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor.

Peste 4.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, zilnic, în această minivacanţă, atât pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, cât şi pentru gestionarea tuturor solicitărilor primite din partea cetăţenilor.

Pompierii pot interveni cu peste 3.700 de mijloace tehnice, dintre care aproape 800 autospeciale de stingere, 131 de maşini de descarcerare, precum şi peste 440 de ambulanţe SMURD, printre care autospeciale pentru transport victime multiple, de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, precum şi ambulanţe pentru transport neonatologic.

Peste 3.000 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru ca toate manifestările din spaţiul public să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără incidente.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Sfântul Andrei din localitatea Ion Corvin, din judeţul Constanţa,

„Jandarmii vor fi prezenţi în principalele zone unde se vor organiza manifestări publice cu participarea unui public numeros, în special în zona bisericilor, în data de 30 noiembrie, când se va sărbători Sfântul Andrei.

De asemenea, peste 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică la Mănăstirea Sfântul Andrei din localitatea Ion Corvin, din judeţul Constanţa, pe timpul pelerinajului de la Peştera Sfântului Andrei”, precizează MAI.

La nivelul Poliţiei de Frontieră a fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.700 de ofiţeri şi agenţi vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Pe timpul minivacanţei vor fi organizate 1.470 de evenimente

Dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi, menţionează comunicatul transmis de MAI.

Pe timpul minivacanţei vor fi organizate 1.470 de evenimente la care se preconizează prezenţa a peste 500.000 de persoane.

Potrivit sursei citate, cu prilejul Zilei Naţionale a României autorităţile centrale şi locale vor organiza 337 de manifestări comemorative şi ceremonii militare. Cele mai importante din punct de vedere al numărului de participanţi vor fi în Bucureşti, Alba Iulia, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Peste 23.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona în minivacanţa 30 noiembrie – 4 decembrie. Peste 1.500 de angajaţi MAI vor acţiona doar în Bucureşti

Aproximativ 6.000 de cadre MAI cu peste 1.280 de mijloace tehnice vor participa la manifestările planificate pentru Ziua naţională.

„La parada de 1 Decembrie care va avea loc în Capitală vor participa 327 de efective cu 28 de mijloace. Totodată, în cadrul evenimentului va fi organizată o expoziţie la care vor fi prezente 54 de cadre MAI cu 28 de mijloace tehnice şi doi câini de serviciu”, se mai arată în comunicat.

Pentru desfăşurarea în siguranţă a activităţilor dedicate Zilei Naţionale structurile MAI vor fi în alertă la nivel naţional. Peste 1.500 de angajaţi MAI vor acţiona doar în Bucureşti.

Poliţiştii, în consultare cu organizatorii evenimentelor, vor impune restricţii de circulaţie în zona de desfăşurare şi pe drumurile adiacente şi vor îndruma conducătorii auto cu privire la rutele ocolitoare.

MAI recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă crescută atunci când se deplasează pe drumuri aglomerate, în zone montane sau în condiţii meteorologice nefavorabile. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Data la care se stabilește aderarea României la Schengen. Emoțiile vin săptămâna viitoare

Publicat

data la care se stabilește aderarea româniei la schengen. emoțiile

Data la care se stabilește aderarea României la Spațiul Schengen se apropie. Emoțiile vin săptămâna viitoare, când are loc Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Când se stabilește aderarea României la Schengen

Consiliul Justiție și Afaceri Interne în cadrul căruia se va stabili dacă România intră în Spațiul Schengen va avea loc pe 8 – 9 decembrie.

Consiliul Uniunii Europene a anunţat temele de pe agenda reuniunii pe care miniştrii de Interne şi ai Justiţiei din statele membre UE (Consiliul JAI) o vor avea în 8-9 decembrie la Bruxelles. Primul loc pe ordinea de zi este ocupat de aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

Totuși, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercurea trecută, la Riga, că este posibilă o amânare a acestei decizii cu o lună sau două, în cazul…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Aglomerație pe DN 1 Ploiești – Brașov

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Este aglomerație miercuri dimineață pe DN 1 Ploiești – Brașov.

Centrului INFOTRAFIC din  cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești – Braşov, pe sensul de urcare spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităților Câmpina și Comarnic, județul Prahova, traficul se desfășoară în coloană.

Pe raza stațiunilor se circulă în condiții de fluență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie

Publicat

1664970089 masina politia.jpg
Arhivă foto

Traficul rutier va fi restricţionat timp de două ore, joi, 1 decembrie 2022, pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de Ziua Naţională a României, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de IPJ Brăila.

„Pe data de 1 decembrie, pe raza municipiului Brăila, în intervalul orar 09,00-11,00, se va desfăşura Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României, având ca punct culminant defilarea blocului de Paradă şi defilarea Muzicii Militare, fiind restricţionat traficul în totalitate pe Calea Călăraşilor, între Bariera Călăraşilor şi Bulevardul Independenţei. Totodată, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier şi Biroului Ordine Publică, împreună cu Poliţia Locală Brăila vor acorda sprijin de specialitate structurilor participante la parada ce va avea loc în cadrul Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României”, potrivit IPJ Brăila.

Autorităţile locale din Brăila pregătesc pentru 1 Decembrie „cu cea mai spectaculoasă defilare din ultimii 30 de ani”, cu tehnică de luptă însumând peste 35 mijloace tehnice, între care TAB-uri şi obuziere, cu detaşamente îmbrăcate în uniforme actuale şi de epocă şi cai ai Cavaleriei Române, informează Primăria Brăila.

„Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Brăila organizează, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2022, unul dintre cele mai mari evenimente anuale, Târgul de Iarnă.

Târgul debutează pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cu cea mai spectaculoasă defilare din ultimii 30 de ani, cu personal şi tehnică de luptă însumând peste 35 mijloace tehnice ale M.A.P.N., M.A.I., I.S.U., Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Detaşamentul de Cavalerie al Direcţiei generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Penitenciarul Brăila, Flotila Fluvială şi Serviciul Român de Informaţii.

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie. Peste 600 de polițiști vor fi în stradă în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie

Astfel, vom putea admira în defilare de la TAB-uri, obuziere, autospeciale, maşină cu termoviziune, laborator criminalistic, maşini ale Poliţiei Rutiere, maşini de descarcerare şi de ordine publică, trailere, autospeciale până la Fanfara Muzicii Militare şi detaşamente cu uniforme actuale şi de epocă, dar şi nouă cai ai Cavaleriei Române”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Brăila.

IPJ Brăila mai informează că, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, „pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de Sărbătoarea Sfântului Andrei şi celebrarea Zilei Naţionale a României, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât 647 de poliţişti brăileni vor fi în stradă”.

„Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 452 sunt poliţişti de ordine publică, 114 poliţişti de la rutieră şi 81 de la celelalte structuri, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii brăileni sunt la datorie, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor în caz de nevoie.

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie. Măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locuri aglomerate şi în proximitatea adunărilor publice

În acest sens, vor fi asigurate măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locuri aglomerate şi în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor antisociale.

Poliţia rutieră va acţiona pe raza întregului judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Brăila. Agerpres

Citește mai departe