Connect with us

EVENIMENT

Operație complexă, realizată cu succes la Spitalul județean Târgu Mureș. Medicii au reconstruit mâna zdrobită a unui copilaș

Publicat

operatie copil targu mures spital
sursa foto: Facebook / Scju Targu Mures

O echipă mixtă de medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, specializată în chirurgie plastică, chirurgie pediatrică şi ATI pediatrie, a depus eforturi susţinute pentru salvarea mâinii unui copil în vârstă de 1,7 ani, zdrobită într-un aparat de tocat. Echipa a fost coordonată de dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Prima intervenţie, care a durat peste 4 ore şi jumătate, a fost încununată de succes, însă pentru reuşita reconstrucţiei mâinii se vor impune şi alte intervenţii, a precizat, marţi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Citește și: Intervenţie dificilă de excizie a unei tumori gigante, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

„Copilul a fost sedat şi transportat la UPU SMURD cu elicopterul, din zona Zau de Câmpie, în data de 14.02.2022, în jurul orei 14,20, acesta având mâna dreaptă prinsă într-o maşină de tocat. În cadrul UPU SMURD, echipa medicală, coordonată de dr. Bogdan Vanghelie, a efectuat extragerea mâinii din aparat.

Copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale de aproximativ 4 ore şi 30 de minute

Ulterior, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale de aproximativ 4 ore şi 30 de minute, fiindu-i efectuate următoarele proceduri: toaleta chirurgicală a plăgilor, osteosinteza fracturilor, tenorafia (repararea tendoanelor) şi venorafia (repararea venelor) şi acoperirea defectelor cu lambouri locale, medicii reuşind să păstreze 3 degete din 5 după ce au fost scoase din maşina de tocat. Din cauza gravităţii traumatismului şi a mecanismului, a fost necesară amputaţia degetelor 3 şi 4. Specialiştii estimează că pe viitor va mai avea loc o intervenţie chirurgicală, decizie ce va fi luată în funcţie de evoluţia viabilităţii locale a tegumentelor”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Alături de dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, din echipa operatorie au făcut parte dr. Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastică, dr. Radu Prişcă, medic specialist chirurgie pediatrică, dr. Marius Petrişor, medic specialist ATI, dr. Călin Şuţa, medic rezident chirurgie plastică. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fotbalistul albaiulian Gicu Grozav a devenit tată. Soția acestuia, handbalista Sorina Grozav, a născut un băiețel

Publicat

fotbalistul albaiulian gicu grozav a devenit tată. soția acestuia, handbalista

Fotbalistul albaiulian Gicu Grozav a devenit tată. Soția acestuia, handbalista Sorina Grozav, a născut marți un băiețel.

Sorina Tîrcă Grozav, fiica fostei mari handbaliste Mariana Tîrcă, a născut marți, la Maternitatea din Brașov, un băiețel perfect sănătos, care va avea numele Cezar, scrie prosport.ro.

Băiețelul a venit pe lume la ora 10:00. Acesta a primit nota 10 din partea medicilor și a avut o greutate de 3.150 grame.

Gicu Grozav a fost prezent lângă sala de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxele plătite de studenți la universitate nu pot fi modificate pe parcursul perioadei de studii. Modificare în lege

Publicat

taxele plătite de studenți la universitate nu pot fi modificate

Taxele pe care trebuie să le plătească studenții la universitate nu pot fi majorate pe parcursul ciclului de studii. Legea învățământului superior a fost modificată printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Modificările sunt introduse prin Legea 98/15 aprilie 2024. Inițiativa este ca taxele de şcolarizare să fie comunicate candidaţilor din timp. De asemenea, să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Zăpadă la Mărișel și la Dealul Negru, la jumătatea lunii aprilie. ”Una caldă, una rece”

Publicat

cabana mot.jpg

Un strat consistent de zăpadă s-a așternut în noaptea de marți spre miercuri în comuna Mărișel din județul Cluj, situată în zona de munte, dar și la Dealul Negru sau la Băișoara și Feleacu, unde încă ninge. 
”Una caldă, una rece… De la 22 de grade la zero grade. În mai puțin de 24 de ore”, au spus cei de la Cabana Moților care au și surprins zăpada într-o fotografie din dimineața zilei de 17 aprilie.
Un clujean a postat și el fotografii de la Dealul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea o pedeapsă mai mică. Crima îngrozitoare pe care a comis-o în Harghita

Publicat

un deținut închis pe viață la penitenciarul aiud vrea o

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat la închisoare pe viață, a vrut să i se schimbe pedeapsa. Mai exact să fie schimbată la 25 de ani de închisoare. 

Cererea sa a fost judecată de magistrații Tribunalului Alba. O soluție a fost dată pe 15 aprilie 2024. 

Este vorba despre Istvan Krafft Szabo, un bărbat care a comis o crimă oribilă, în 2012. Pentru fapta comisă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat definitiv la închisoare pe viață, în 2014.

După aproape 10…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe