Connect with us

EVENIMENT

FOTO de la Geneva: Osemintele Reginei-mamă Elena aduse în România. Sicriul va fi depus la Curtea de Argeş

Publicat

sursa foto: Familia Regala a României/Facebook

Regina-mamă Elena va fi repatriată vineri pentru a fi reînhumată la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I, Familia Regală anunţând doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, o aeronavă a Forţelor Aeriene Române va repatria sicriul Reginei Elena vineri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internaţional Otopeni.

La aeroport va avea loc un ceremonial militar şi religios, la care vor fi prezenţi Custodele Coroanei Române, Margareta, membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai instituţiilor statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România. Publicul nu va avea acces la ceremonie.

La ora 11,45, cortegiul funerar va pleca de la aeroport spre Palatul Elisabeta, unde sicriul va fi depus în Sala Regilor, între orele 12,00 – 12,45. Familia Regală se va ruga la catafalc. La acest moment publicul va avea acces în faţa palatului.

În intervalul orar 12,45 – 16,00, cortegiul funerar se va deplasa către Curtea de Argeş, pe ruta Chitila (ora 13,00), Titu (ora 13,45), Găeşti (ora 14,10), Topoloveni (ora 14,40), prin centrul municipiului Piteşti (intrare în oraş la ora 15,05) şi prin centrul municipiului Curtea de Argeş (intrare în oraş la ora 16,00), precizează sursa citată.

Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi.

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală vineri, la ora 16,45.

Începând cu ora 17,15, publicul se va putea închina şi reculege la catafalc.

Şi sâmbătă, de la ora 8,00 la ora 10,00, va continua pelerinajul la catafalcul Reginei Elena.

Casa Regală precizează că nu vor putea fi depuse flori în catedrală, în jurul catafalcului. „Florile vor fi aşezate în scuarul din faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale (de la intrarea în mănăstire). Majestatea Sa Margareta îi roagă pe toţi cei care doresc să aducă o floare, un buchet sau o coroană să aleagă doar flori albe, pentru a simboliza seninătatea şi bunătatea Reginei-Mamă.

În aceeaşi zi, la ora 12,00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală. Publicul va avea acces în parcul catedralei.

La ora 12,40, sicriul, purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă „Mihai Viteazul”, va fi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală unde, la ora 13,00, va avea loc ceremonia de reînhumare. Publicul va avea acces pe platforma din faţa Noii Catedrale.

O carte de condoleanţe a fost deschisă încă de vinerea trecută la Palatul Elisabeta şi va fi la dispoziţia publicului până luni. Condoleanţele pot fi transmise şi online prin mesaje la www.romaniaregala.ro/.

Regina Elena a murit la Lausanne, pe 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea a fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

lucrari cale ferata.jpg

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru modernizarea lotului 4 Aleșd – Frontieră Ungaria, unul dintre cele mai dificile tronsoane de pe magistrala M 300 Cluj – Oradea. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 luni.

Autorizația de construire este emisă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva sute de ani, prezentată de bucătarul Călin Horvath

Publicat

video: tocănița de intestine de miel, rețetă veche de câteva

Tocănița de intestine de miel. Bucătarul șef Călin Horvath din Alba Iulia a prezentat pentru Alba24 o rețetă veche de câteva sute de ani, care astăzi a ajuns să fie considerată o delicatesă. Este vorba despre tocănița de intestine de miel sau tocana de mațe de miel cum se spune în popor. 

„Această rețetă am descoperit-o în satul natal al soției mele, în Ghirbom. De la soacra mea am învățat să fac acest preparat. Ei l-au moștenit de la părinți, părinții de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat

miss turism romania 2024 crop.jpg

Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în competiția internațională de frumusețe Miss Tourism World 2024. Tânăra este studentă în anul I la Facultatea de Psihologie și Stiințe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Într-un interviu din 2022, Ioana arăta că face parte din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Prohodul Domnului, procesiunea cu Sfântul Epitaf

Publicat

live video: slujba din vinerea mare, la catedrala Încoronării din alba

Slujba din VINEREA MARE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia are loc Denia Prohodului Domnului, cu procesiunea Sfântului Epitaf. Sute de credincioși participă la slujbă și apoi la procesiunea prin care se înconjoară biserica. 

Sfânta şi Marea Vineri este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu şi a fost pus în mormânt, fiind, potrivit tradiţiei, zi de post negru, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe