Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Pagube după furtunile puternice de joi seara, în mai multe județe din țară

Publicat

Zeci de copaci doborâți de vântul puternic, acoperișuri desprinse de pe clădiri, străzi inundate, mașini avariate, chiar persoane rănite. Sunt, în câteva cuvinte, urmările furtunii de joi din țară. Vă prezentăm situația din județe care au fost sub COD ROȘU sau Cod portocaliu de furtună.

Cluj

La Dej, acoperișul unui bloc a fost luat de vânt. Și la Cluj-Napoca, vântul a făcut pagube, doborând acoperișul unui bloc de pe Bd. 1 Decembrie.

În Dej, pe Aleea Tomis, un acoperiș a căzut peste cinci autoturisme, iar o persoană a fost evacuată din casă, potrivit ISU Cluj.

În aceeași localitate, au mai fost acoperișuri smulse de vânt și pe strada Simion Bărnuțiu (aprox 10 mp acoperiș din tablă), Gladiolelor, Mărăști, Piața Bobâlna, iar în Cluj-Napoca pe străzile IL Caragiale, Unirii, Eroilor.

O schelă a căzut peste mașini pe strada Victor Babeș. În județ, mai mulți stâlpi de electricitate și copaci s-au prăbușit.

Și județul Cluj s-a aflat sub Cod Roșu de furtună.

Maramureș

O persoană a fost rănită, joi după-amiază, de un acoperiş desprins de pe o clădire înaltă din municipiul Baia Mare, în timpul unei furtuni puternice, însoţită de rafale de vânt, a informat dispeceratul ISU Maramureş.

Potrivit aceleiaşi surse, persoana în vârstă de 39 de ani a fost scoasă de sub acoperişul căzut în stradă, a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş şi transportată pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare.

De asemenea, în cursul după amiezei de joi, furtuna şi vântul puternic a doborât mai mulţi copaci pe tronsonul DN 18 din Pasul Hera dintre Sighetu Marmaţiei şi Petrova.

În acest moment, traficul rutier este îngreunat, iar la faţa locului au fost trimise echipe de intervenţie pentru a degaja copacii căzuţi pe carosabil.

Satu Mare

Acoperişurile unor clădiri s-au desprins şi mai mulţi copaci au căzut, joi, în municipiul Satu Mare, dar şi în alte localităţi din judeţ, în timpul unei furtuni, pompierii intervenind pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme.

Potrivit datelor furnizate AGEPRES de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), furtuna a dus la desprinderea acoperişului fostului cinematograf Victoria, dar şi de pe alte clădiri din Satu Mare.

De asemenea, pompierii intervin pe teren pentru îndepărtarea mai multor copaci ce au căzut atât în municipiu, cât şi în alte localităţi din judeţ.

Bihor

Zeci de copaci au căzut pe carosabil în  județul Bihor, pe timpul furtunii, unul dintre ei pe o mașină, în Oradea. Străzile s-au transformat temporar în adevărate lacuri.

furtuna

Unele mașini au rămas fără numerele de înmatriculare. Au fost zeci de apeluri la 112 de la locuitori care aveau nevoie de ajutor după furtună.

Județul Bihor s-a aflat sub Cod Roșu de furtună.

Neamț

Pompierii ISU Neamţ au intervenit, joi seara, pentru a degaja arbori căzuţi din cauza furtunii pe mai multe sectoare de drum din judeţul Neamţ, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, căpitanul Andrei Grancea.
Pe DJ17 B, în comuna Poiana Teiului se circulă pe un singur fir din cauza unui arbore doborât de vânt. La faţa locului se deplasează o autospecială de de lucru cu apă şi spumă cu 4 pompieri militari de la Garda II Poiana Teiului.
O altă misiune este executată de pompieri pentru degajarea unor arbori căzuţi pe carosabil în comuna Moldoveni, satul Hociungi. La faţa locului intervine un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Roman.
Pe DN 15C, în comuna Bălţăteşti, sunt semnalaţi căzuţi mai mulţi arbori, intervenţia fiind asigurată de un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ.
Judeţul Neamţ se află sub avertizare de Cod Portocaliu de vijelii.

Mureș

Zeci de copaci au fost doborâți de vânt și în județul Mureș. Au fost afectați și stâlpi de electricitate.

Bistrița-Năsăud

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, unii dintre aceştia căzând pe carosabil sau pe calea ferată, potrivit datelor comunicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Astfel de evenimente s-au produs pe DN 15A – pe Dealul Herinei, în oraşul Beclean – pe calea ferată, dar şi în municipiul Bistriţa – în localitatea componentă Viişoara, în parcul municipal şi pe strada Burgului.
La faţa locului s-au deplasat echipaje ale pompierilor şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Joi după-masă, au fost emise avertizări cod roşu prin sistemul Ro-Alert pentru municipiul Bistriţa, oraşul Beclean şi 12 comune: Lechinţa, Şintereag, Şieu-Măgheruş, Nuşeni, Matei, Budacu de Jos, Şieu Odorhei, Mărişelu, Galaţii Bistriţei, Telciu, Târlişua şi Zagra.

sursă: Agerpres

sursă foto: ISU Cluj, ISU Mureș, ebihoreanul.ro

În actualizare

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe