Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Panică într-un oraș din Harghita. Un urs a pus pe jar locuitorii. Animalul a intrat într-o casă

Publicat

arhiva foto

Noapte albă pentru locuitorii orașului Bălan din județul Harghita, din cauza unui urs. Animalul a intrat într-o locuință. Din fericire, proprietarul nu se afla în casă.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, în cursul serii de marți jandarmii harghiteni au fost solicitați să intervină pentru alungarea unui urs din orașul Bălan.

La fața locului au fost prezente toate autoritățile cu competențe în domeniu.

harghita balan urs

Apelul a fost făcut în jurul orei 23:30, de către o femeie care ne semnala prezența a 3 urși pe strada 1 Decembrie 1918, din orașul Bălan.

La fața locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie, care împreună cu reprezentanți ai asociației de vânători și primarul localității au trecut la alungarea unui singur urs aflat în zona locuințelor.

Pe timpul îndepărtării, animalul sălbatic a pătruns într-o casă locuită al cărei proprietar nu se afla în imobil. A fost necesară folosirea armei de către vânători, deoarece animalul a devenit agresiv, încercând să atace echipa de intervenție, ursul fiind rănit.

Acesta a fost alungat până la urmă în pădurea din apropiere, nefiind înregistrate decât pagube materiale pe timpul intervenției. La fața locului a fost prezent tot timpul și un echipaj SMURD.

Echipa constituită a mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar în această dimineață se va încerca găsirea animalului rănit de către o echipă constituită în acest scop.

 

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 15 apeluri, făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care ne era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite.

În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

”Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia”, au mai precizat reprezentanții IJJ Harghita.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel pentru un consilier local PNL Sebeș, prins beat la volan. Cum a fost schimbată sentința

Publicat

pedeapsă mai blândă la curtea de apel pentru un consilier

Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat pedeapsa unui consilier local PNL din Sebeș, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Publicat

2 scaled.jpg

O mașină a ars ca o torță pe centura Vâlcele Apahida. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă au fost deteriorate și două panouri fonice de pe marginea drumului.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Mașină ARSĂ în totalitate la Cluj. A luat FOC pe centura Vâlcele Apahida

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:30, iar la fața locului s-a trimis o autospecială incendiilor, unde au găsit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

elevii intră în vacanța de primăvară 2024. câte zile libere

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

Elevii de clasa a VIII-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe