Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Parcul auto din Târgu Mureș, dotat cu autobuze moderne care vor deservi transportul public de călători

Publicat

autobuz modern mures 2

Primăria Târgu Mureş a anunţat, miercuri, că 20 din cele 41 de autobuze diesel, cu o lungime de 12 metri fiecare şi care vor deservi transportul public de călători, au ajuns în municipiu, în urma unui contract în valoare de peste 42 milioane de lei, finanţat din fonduri proprii.

„Autobuzele urbane marca BMC, din categoria Euro 6, sunt echipate cu cele mai noi sisteme GPS şi de monitorizare video a spaţiului din autobuz, vehiculele oferind condiţii de transport adecvate pentru persoanele cu handicap locomotor.

autobuze mures 2

Un autobuz poate transporta 108 pasageri dintre care 27 de pasageri pe scaune şi 81 în picioare. Până la jumătatea lunii ianuarie se va termina procedura de înmatriculare, astfel încât târgumureşenii să le poată utiliza. Alte 21 de autobuze vor sosi în prima jumătate a anului viitor, iar nu peste multă vreme vor sosi de asemenea autobuzele hibride şi cele electrice.

autobuz modern interior

Reînnoim parcul de autobuze al oraşului pentru ca transportul public din Târgu Mureş să fie unul de secol douăzeci şi unu”, a anunţat, pe Facebook, primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan.

Viceprimarul Portik Vilmos a precizat, la rândul său, că pentru achiziţionarea acestor autobuze contractul a fost semnat în data de 6 septembrie, în acest an, urmând a fi puse în circulaţie după procedura de înmatriculare.

Primăria Târgu Mureş a lansat licitaţia pentru achiziţionarea celor 41 de autobuze în prima parte a anului 2019, iar între cerinţele caietului de sarcini se prevedea ca acestea să fie nearticulate cu podea joasă, Euro 6, trei uşi duble, o lungime de maxim 12.100 mm, cu o capacitate minimă de 105 călători. În privinţa dotărilor, caietul de sarcini prevedea rampă acces pentru persoane cu dizabilităţi, aer condiţionat, cutie de viteze automată, sistem de supraveghere şi sistem de informare a călătorilor.

autobuz interior 1

De asemenea, se mai prevedea faptul că livrarea se va efectua astfel: 20 de unităţi în maxim 4 luni de la semnarea contractului, iar restul de 21 de unităţi în termen de 30 luni de la semnarea contractului.

Licitaţia iniţială a fost contestată după ce ofertele unor producători au fost excluse.

Primăria Târgu Mureş are în derulare mai multe proiecte privind îmbunătăţirea calităţii transportului public, iar în următorii doi ani sunt aşteptate alte 32 de autobuze electrice de 12 metri lungime, 15 autobuze electrice de 10 metri lungime, precum şi 38 de autobuze hibrid.

Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. 40 de metri cubi de DEȘEURI adunate din Someșul Mic, în zona Podului Porțelanului. Râurile NU sunt TOMBEROANE

Publicat

somes dupa curatenie 3.jpg

După o săptămână de intervenții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au finalizat lucrările de întreținere a râului Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului din Cluj-Napoca.

Acum zona este curată și scurgerea apei este asigurată, au anuțat pe pagina de Facebook angajații de la Apele Române Someș-Tisa.

somes inainte de curatenie (1)


somes inainte de curatenie (2)

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vânătoare de obiecte și expoziții, în cadrul Fiți cu-Minți Creative Fest, la Cluj și București. Arta, accesibilă tuturor

Publicat

cluj afis fb e1679330729233.png

Arta și cultura mai sunt celebrate și mâine în cadrul celei de-a doua ediții Fiți cu-Minți Creative Fest, începută pe 18 mai. Participanții au adus în fața publicului o varietate de forme de artă vizuală, muzică și arte performative, toate gândite pentru a însufleți următoarea generație de artiști și creativi.

„Vei avea ocazia să te familiarizezi cu nume noi de upcoming artists, dar te vei (re)întâlni și cu cele deja consacrate în comunitatea artistică locală. Fie că ești un artist aspirant sau cauți, pur și simplu, o experiență culturală inedită, Fiți cu-Minți Creative Fest e…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. „U” Cluj se impune pe teren propriu în prima etapă a play-out-ului Superligii de fotbal

Publicat

u cluj 6 main.jpg

„U” Cluj și FC Argeș s-au întâlnit astăzi, 20 martie, pe stadionul Cluj Arena pentru a disputa partida care a încheiat prima etapă a play-out-ului din Superliga de fotbal a României.

Echipele de start:

„U” Cluj: Gorcea – Martic, Pitian, Miron, Chipciu – Remacle, Simion, Filip, Bic – Gomes, Thiam
REZERVE: Iliev – Balan, Goranov, Haita, Ilie, Ispas, Nistor, Oancea, Tescan
ANTRENOR: Ioan Sabău

FC Argeș: Micle – Dobrosavlevici, Turda, Constantin, Rizzi – Meza Colli, Njike – Tofan, Calcan, Koubemba – Garita
REZERVE: Straton – Brendon, Crețu, Hanne, Jakolis, Jobello, Mimito, Moisie,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Apartament tip studio”, de 16 mp, scos la vânzare în centrul orașului. Prețul îi nemulțumește pe clujeni: E cel mai luxos cavou

Publicat

garsoniera de vanzare cluj napoca central 194525280.jpg

O garsonieră de 16 metri pătrați se vinde în zona Astoria din Cluj-Napoca, la prețul negociabil de 52.000 de euro, declanșând un nou val de comentarii printre clujenii sătui de piața imobiliară locală.

„Apartamentul este situat la parter, are chicinetă, este tip studio și are o suprafață totală de 20 de metri pătrați, respectiv 16 suprafața utilă.

Apartamentul este contorizat, finisat, cu parchet, gresie, faianță, geamuri termopan, parțial mobilat și utilat.”, se arată în anunț.

garsoniera de vanzare cluj napoca central 194525279

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe