Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Pasionatele de makeup din Alba Iulia au învățat cele mai recente tehnici de machiaj. Masterclass organizat de Denisa Georgia

Publicat

denisa georgia 3 1000x600.jpg

Un eveniment dedicat pasionaților de machiaj a avut loc la Alba Iulia. Denisa Georgia Barbu a realizat vineri, 1 iulie, un masterclass de makeup unde cele peste 30 de persoane participante, pasionate de acest domeniu al esteticii, au putut afla ultimele tendințe și tehnici de machiaj.

Denisa Georgia este makeup artist și trainer, cu colaborări și participări importante la evenimente de profil din străinătate.

Cei peste 30 de participanți au aflat de la Denisa ultimele tendințe și tehnici de machiaj.

Evenimentul ”Shades of Darkness Masterclass” a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Rusia prelungeşte starea de urgenţă în Crimeea. Agenţi ai Serviciului rus de Securitate caută membri ai unei unităţi speciale ucrainene

Publicat

rusia steag sursa foto pixabay

Starea de urgenţă a fost prelungită în regiunea Crimeea, anexată de Rusia, iar agenţi ai Serviciului rus de Securitate (FSB) caută membri ai unei unităţi de elită ucrainene suspectaţi de comiterea atacurilor recente, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate ruse.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) suspectează că recentele atacuri din Crimeea au fost comise de o unitate de elită a armatei ucrainene. A fost declanşată o operaţiune de căutare a membrilor unităţii speciale ucrainene, au declarat marţi după-amiază oficiali ruşi citaţi de agenţia de presă Tass şi de publicaţia germană Frankfurter Rundschau.

În Crimeea au avut loc o serie de atacuri în ultimele săptămâni, la unităţi militare, depozite de armament, centrale electrice şi asupra infrastructurii feroviare, Rusia denunţând „acte de sabotaj”. Starea de urgenţă în Crimeea, declarată la nivel zonal pe 9 august, a fost prelungită şi extinsă marţi de autorităţile ruse, în contextul atacurilor.

Ucraina nu a recunoscut direct atacurile în Crimeea, dar a sugerat că ar putea fi opera armatei ucrainene. „Este vorba despre demilitarizare în acţiune. O readucere aminte a faptului că regiunea Crimeea ocupată de Rusia este afectată de explozii la depozite de muniţie şi pericole letale pentru invadatori şi hoţi”, a declarat marţi Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Volodimir Zelenski.

Un alt oficial ucrainean a confirmat sub protecţia anonimatului, pentru cotidianul The Guardian, că în Crimeea acţionează agenţi ucraineni.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se reia licitația pentru lotul Chiribiș-Biharia din Autostrada Transilvania. Investiție de peste 877 de milioane de lei

Publicat

chirbis.jpg

17 octombrie 2022 este data limită până la care pot fi depuse oferte pentru contractul necesar construcției secțiunii de autostradă Chiribiș-Biharia din Autostrada Transilvania, a anunțat ministrul Transporturilor.

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, CNAIR a transmis, marți, spre publicare, în SICAP, anunțul de participare pentru proiectarea și execuția celor 28,55 de kilometri ai secțiunii Chiribiș – Biharia, parte a Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea.

Proiect de 877,7 milioane de lei

„Anunțul de participare va fi vizibil ulterior publicării acestuia în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul firmelor din Alba ce și-au suspendat activitatea în primul trimestru din 2022 a crescut cu 160%. Situația din țară

Publicat

birou gol zile libere 1000x577.jpg

Numărul firmelor din județul Alba care și-au suspendat activitatea în primele șase luni din 2022 a fost de 112, în creștere cu 160,47 % comparativ cu aceeași perioadă din 2021, conform datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC). 

Județul Alba se află astfel pe primul loc pe țară după dinamica creșterilor, la mare distanță de locul al doilea, ocupat de județul Botoșani, unde a fost înregistrată o creștere cu 55,56% a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022 comparativ cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Președintele Franței cere retragerea forţelor ruse de la centrala din Zaporojie

Publicat

emanuel macron sursa foto facebook2
Arhivă foto

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut marţi retragerea forţelor ruse de la centrala nucleară din Zaporojie, în sudul Ucrainei, subliniind ‘riscurile’ pe care prezenţa lor le prezintă pentru securitatea sitului, relatează France Presse.

În cursul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Macron şi-a exprimat ‘preocuparea cu privire la ameninţarea pe care o comportă prezenţa, acţiunile forţelor armate ruse şi contextul războiului cu conflicte în curs privind siguranţa şi securitatea instalaţiilor nucleare ucrainene, cerând retragerea acestor forţe’ din amplasamentul centralei, a indicat Palatul Elysee.

Centrala atomică din Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost preluată sub controlul lor de trupele ruse la începutul lunii martie în primele zile ale invaziei ruse lansate la 24 februarie în Ucraina.

De la sfârşitul lunii iulie, mai multe atacuri, de care cele două tabere se acuză reciproc, au vizat centrala, generând temeri privind o posibilă catastrofă nucleară. Situaţia de la această centrală a constituit subiectul principal al reuniunii de săptămâna trecută a reuniunii Consiliului de Securitate al ONU.

Președintele Franței cere retragerea forţelor ruse de la centrala din Zaporojie: Cui îi va acorda Macron sprijin

De asemenea, Emmanuel Macron ‘şi-a exprimat sprijinul’ pentru propunerea directorului general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, de a trimite o misiune la faţa locului ‘în cel mai scurt timp ‘ pentru a inspecta situl.

Cei doi şefi de stat ‘au făcut un schimb de opinii asupra modalităţilor unei astfel de misiuni’, a precizat preşedinţia franceză.

Rusia a acuzat serviciile ONU că au împiedicat misiunea AIEA, notează AFP. Ucraina s-a opus la rândul ei, considerând că aceasta ar legitima ocupaţia rusă a sitului în ochii comunităţii internaţionale.

Președintele Franței cere retragerea forţelor ruse de la centrala din Zaporojie: Macron și Zelenski au salutat plecarea marţi a primei nave umanitare închiriate de ONU

Preşedinţii francez şi ucrainean au salutat, între altele, plecarea marţi a primei nave umanitare închiriate de ONU cu un transport de grâu ucrainean spre Africa, ‘unde necesităţile sunt deosebit de urgente ‘.

Cerealele produse în Ucraina au fost blocate luni întregi din cauza războiului declanşat de Rusia. Exporturile au fost reluate la 1 august prin Marea Neagră în urma unui acord între ruşi şi ucraineni, după medierea Turciei, sub egida Naţiunilor Unite.

Emmanuel Macron a reiterat, de asemenea, sprijinul Franţei pentru eforturile europene de a exporta cereale ucrainene atât pe cale rutieră, cât şi fluvială.

Această iniţiativă europeană a permis exportul a 2,8 milioane de tone în iulie, iar ‘ritmul continuă să se accelereze’, şi-a exprimat satisfacţia Palatul Elysee. Agerpres

Citește mai departe