Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Patru turiști, salvați de jandarmi după ce au rămas împotmoliți cu autorulota în noroi, în zona Stațiunii Lacul Roșu

Publicat

Patru turiști au rămas împotmoliți cu autorulota în noroi, miercuri noapte, la o distanță de trei kilometri de Stațiunea Lacu Roșu din județul Harghita. Jandarmii montani au intervenit pentru localizarea turiștilor și pentru a-i transporta în siguranță în stațiune.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, miercuri, 28 aprilie, aproape de miezul nopții, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au fost solicitați să intervină pentru a acorda sprijin unor turiști ce au rămas împotmoliți cu mașina, la aproximativ trei kilometri de stațiune.

În jurul orei 12.00, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, o femeie a anunțat dispeceratul IJJ Harghita despre faptul că ea și cu încă o femeie și doi bărbați, au rămas împotmoliți cu o autorulotă pe un drum desfundat și nu mai pot înainta.

Au fost alertați jandarmii montani din cadrul Postului de jandarmi Montan Lacul Roșu, care au plecat în căutarea celor patru turiști.

Din datele preliminare oferite de către apelantă nu a reieșit clar unde se aflau, dar în urma discuțiilor purtate cu ea de către șeful de echipaj s-a reușit localizarea lor, fiind găsiți undeva la trei kilometri de stațiunea Lacu Roșu, în apropierea Pârâului Oii. Căutările au fost îngreunate de întuneric, ceață și calitatea slabă a semnalului telefonic.

Conform sursei citate, s-a încercat mai bine de o oră tractarea autorulotei cu ajutorul autospecialei Duster din dotarea postului, dar drumul greu, plin de noroi ca urmare a precipitațiilor dense din ultima perioadă, nu a permis acest lucru.

Astfel că s-a luat decizia ca cei patru adulți să fie transportați în stațiune de către jandarmi, unde să se cazeze peste noapte, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie tractată și autorulota.

Conform sursei citate, cei patru nu au necesitat îngrijiri medicale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TOP salarii pe județe. Cele mai mari și cele mai mici salarii medii din România. Pe ce loc se află Alba. HARTĂ

Publicat

top salarii pe județe. cele mai mari și cele mai

TOP salarii pe județe: București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale.

Alba se află aproape de jumătatea clasamentului, cu o medie de 4.287 de lei, mai puțin decât Cluj și Sibiu, dar mai mult decât Mureș, Hunedoara și Vâșcea. 

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare, citate de Economedia.

TOP salarii pe județe: Consultă harta în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini

Publicat

foto: la sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în

La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne. Acestea sunt ridicate în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini din municipiu.

Potrivit primarului Dorin Nistor, prima creșă publică realizată după anul 1990, a fost dată în funcțiune la Sebeș, în anul 2023, înlocuind o fostă centrală termică și un depozit de cărbune.

Aceeași locație generoasă și luminoasă din cartierul Valea Frumoasei găzduiește și o grădiniță nouă, cu program prelungit, destinată copiilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe