Connect with us

EVENIMENT

FOTO: PATRU ZILE până la deschiderea Loturilor 3 și 4 de pe Autostrada Lugoj – Deva

Publicat

Vești foarte bune pentru șoferii din Transilvania. Constructorii loturilor 3 şi 4 de pe autostrada Lugoj – Deva au solicitat recepţia lucrărilor pentru ziua de luni, 12 august 2019. Așadar, în patru zile, Alba Iulia (via Lancrăm), Sibiul sau Deva vor fi legate direct de capitalele europene prin autostradă. Va fi, bineîțeles, o excepție: aproximativ 8 kilometri, acolo unde vor fi construite tunelurile pentru urși. În trafic, cei 8 kilometri lipsă înseamnă de fapt 12 din cauză că se ocolește zona, informează ziarul Alba24.ro.

”Mai este puțin, foarte puțin! Dacă nu vom avea noi surprize neplăcute cu dispute surde între constructori și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere la recepția lucrărilor, sunt șanse mari ca săptămâna viitoare (12-14 august) să circulăm pe cei 43,28 km ai loturilor 3 și 4 din Autostrada A1 Lugoj-Deva.

Cele două capete ale tronsoanelor, nodul Holdea și celebrul deal „al liliecilor” de la Șoimuș, sunt aproape gata. Desigur, vă vom ține la curent pentru confirmarea datei inaugurării” au scris pe contul lor de Facebook, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Astfel, distanța Alba Iulia – Viena va putea fi străbătură în aproximativ șapte ore, în condiții civilizate și în siguranță.

După şase ani de zbateri administrative şi politice şi după trei ani de întârziere faţă de termenele iniţiale din contractele de execuţie, loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva se deschid circulaţiei în a doua parte a zilei de 12 august. Asta dacă, nu cumva, între timp, apar alte motive de întârziere. Iar motive de întârziere au fost destule şi serioase pe cele două loturi de autostradă, care însumează 43 de kilometri.

„Ambii constructori (Comsa – lotul 3, Spedition UMB – lotul 4 – n.red.) au solicitat ca recepţia lucrărilor să aibă loc pe data de 12 august. Dacă nu intervine nimic între timp, am putea avea aceeaşi situaţie ca şi pe loturile 3 şi 4 de pe autostrada Sebeş – Turda unde, în prima parte a zilei, s-a recepţionat un lot, în a doua parte, al doilea lot, după care autostrada a fost inaugurată de şoferi, pur şi simplu”, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre directorii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La ultima vizită în teren, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, declara că loturile 3 şi 4 ale autostrăziii vor fi deschise „până de Sfântă Mărie”. Dar cine se ia doar după după declaraţiile unui ministru total dezinformat pe subiect? (Cuc nu a ştiut până acum că autostrada are un „nod” aproape de Ilia şi că lotul 3 poate fi pus în circulaţie independent de lotul 4, fără să mai fie nevoie de o „descărcare temporară suplimentară”, cum spunea şeful de la Transporturi).

Din autostrada promisă lipsesc însă 8 kilometri, cei pe care trebuiesc construite „tunelurile pentru urşi”, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Timiş. Aceşti 8 kilometri lipsă de autostradă se „traduc” în 16 kilometri de parcurs între Holdea şi Margina pe DN 68 A (un drum construit pentru traficul din anii ’60 şi nereabilitat vreodată).

Aici se va semnala un „efect de pâlnie” similar celui dintre Sebeş şi Alba, dacă, nu cumva, chiar mai accentuat. Cât de accentuat va fi, vom afla, se pare, din seara zilei de 12 august încolo.

Sursă: Glasul Hunedoarei, Asociația Pro Infrastructură, Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Forme de salut în lume și în România

Publicat

21 noiembrie: ziua mondială a salutului. forme de salut în

21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.

Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”

Publicat

varga e1732091678910.jpg

Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele

Publicat

whatsapp image 2024 11 20 at 13.29.37 1.jpeg

Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc

O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi

Publicat

ninge în apuseni și Șureanu: la munte, iarna a venit

În seara de 20 noiembrie 2024,  prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.

Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe