Connect with us

EVENIMENT

FOTO: PERCHEZIȚII DIICOT în Cluj, la o grupare de traficanți de etnobotanice. 7 suspecți reținuți. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

DIICOT Cluj-Napoca și polițiștii BCCO au destructurat o rețea de trafic de etnobotanice. Marți, au descins în 18 locații și au reținut 7 suspecți. Aceștia sunt acuzați că achiziționau cannabinoizi sintetici din străinătate, preparau etnobotanice și le distribuiau. Foloseau „telefoane de serviciu”, pe care le schimbau frecvent, la fel ca și locaţiile unde au depozitat substanţele procurate.

Potrivit IPJ Cluj, marți, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj-Napoca, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 15 persoane bănuite de trafic de substanţe psihoactive.

În urma percheziţiilor, au descoperite şi ridicate 743 de grame de substanțe psihoactive sub formă cristalină, 199,4 grame de substanțe psihoactive sub formă vegetală, 169,4 grame de cannabinoid sintetic, 15 comprimate, 3 laptopuri, un hard-disk, 37 de telefoane mobile, 8.000 de euro, 10.658 de lei și un pistol cu aer comprimat.

Bunurile ar fi fost procurate de membrii grupului prin mediul on-line, ulterior fiind puse în vânzare, oferite sau deţinute pentru consum propriu.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 7 dintre membrii grupului.

Potrivit DIICOT, au fost reținuți C.A.S., L.A., K.M., C.I., R.I.-E., P.J. și P.J., pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire a substanţelor etnobotanice, al cărei principal scop a fost obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, respectiv prin efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că inculpații C.A.S., L.A., K.M. au procurat din străinătate cannabinoizi sintetici în stare pură, după care, fie direct, fie prin intermediul celorlalte persoane, au produs și preparat materie vegetală, în scopul comercializării acesteia către terțe persoane.

Pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate, persoanele care s-au ocupat în mod direct de distribuirea substanțelor susceptibile să producă efecte psihoactive au utilizat „telefoane de serviciu”, pe care le-au schimbat în mod frecvent, la fel ca și locaţiile unde au depozitat substanţele procurate de la inculpații C.A.S., L.A., K.M.”, precizează DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale a grupului.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul de internship al Guvernului României: 150 de locuri disponibile pentru ediția 2024. Condiții și calendar

Publicat

programul de internship al guvernului româniei: 150 de locuri disponibile

Programul oficial de internship al Guvernului României va continua și în acest an, 150 de stagiari având șansa de a activa în instituțiile administrației publice centrale, în perioada 1 iulie – 30 august 2024.

Potrivit Guvernului, tinerii interesați de această oportunitate se vor putea înscrie pe platforma www.internship.gov.ro, în perioada 1 aprilie – 11 mai 2024.

Fiecare aplicant va trebui să își creeze un profil de candidat, iar Comisia de evaluare și selecție a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. PSD Cluj și-a validat majoritatea candidaților la alegerile locale. Au rămas 3 necunoscute

Publicat

img 20240323 wa0093 1.jpg

Consiliul Politic Județean al Partidului Social Democrat (PSD) din Cluj s-a întrunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru validarea candidaților pentru funcțiile de primar în județul Cluj, în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie.

”În urma unei analize atente a contextului politic și social din județul Cluj, precum și a discuțiilor ample desfășurate între reprezentanții partidului și membrii săi, Consiliul Politic Județean al PSD Cluj a stabilit…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în România în săptămâna 25 – 31 martie 2024: Ploi și instabilitate atmosferică, apoi temperaturi de vară. Prognoza meteo

Publicat

vremea în românia în săptămâna 25 – 31 martie 2024:

Vremea în România în săptămâna 25 – 31 martie 2024: Ploi și instabilitate atmosferică, apoi temperaturi de vară. Prognoza meteo. Ultima săptămână a lunii martie va fi una care aduce schimbări bruște de vreme.

Va fi o săptămână care începe cu ploi – posibil însemnate cantitativ, potrivit prognozemeteo.ro. Primele zile ale săptămânii 25 – 31 martie 2024 vor mai aduce episoade de instabilitate atmosferică. Apoi, în weekend, vom avea un episod consistent de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesajul premierului Ciolacu pentru polițiști, de Ziua Poliției: Să trateze cu maximă seriozitate lupta cu traficanții de droguri

Publicat

video: guvernul vrea să facă mai atractive posturile din mai,

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut un mesaj pentru Poliția Română, luni 25 martie. 

De ziua Poliției Române, Ciolacu le-a cerut polițiștilor să trateze cu maximă seriozitate lupta împotriva traficului de droguri. 

„Aş dori să remarc şi faptul că, odată cu avansul tehnologic şi cu democratizarea accesului la informaţii, infracţiunile evoluează şi se diversifică. România este o ţară deschisă, iar asta ne face expuşi la circuitele infracţionale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe