Connect with us

EVENIMENT

FOTO: PERCHEZIȚII în Cugir și Sebeș la persoane bănuite de contrabandă. Șapte persoane reținute și 4 000 de țigarete confiscate

Publicat


Şapte persoane, cu vârste între 38 şi 74 de ani, au fost reţinute de poliţiştii din Alba într-un dosar privind contrabandă cu ţigări, la percheziţii fiind descoperite inclusiv o armă cu aer comprimat deţinută ilegal şi sute de alice şi cartuşe pentru armă letală, precum şi un detector de metal, informează ziarul Alba24.ro.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii, în municipiul Sebeş şi în oraşul Cugir, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă.

“În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că o femeie, de 58 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, din Cugir, a deţinut şi comercializat, atât de la domiciliu cât şi prin intermediul punctelor de lucru ale societăţii, ţigarete provenite din contrabandă”, se arată în comunicat.

Investigaţiile poliţiştilor au condus la identificarea altor şase persoane implicate, cu vârste cuprinse între 38 şi 74 de ani, care ar fi vândut în mod direct ţigări de contrabandă.

“Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat 44.579 de ţigarete şi 170 litri de alcool provenite din contrabandă şi care ar fi urmat să fie comercializate. De asemenea, poliţiştii au găsit o armă cu aer comprimat deţinută ilegal, 148 de alice, 154 de cartuşe pentru armă letală şi un detector de metale, fiind sesizat Serviciul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Alba, care urmează să procedeze conform competenţelor”, mai menţionează sursa citată.

Atât ţigările de contrabandă, cât şi muniţia au fost confiscate, iar faţă de şapte persoane a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentate, vineri, în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

La percheziţii au participat poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei Municipale Sebeş, Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, Poliţiei Municipiului Aiud şi lucrători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba.

În documentarea activităţii infracţionale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au fost sprijiniţi de poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Sursa: Alba24.ro

EDUCATIE

REZULTATE ADMITERE școlile de JANDARMI 2020. Punctajele candidaților din țară la școlile din Fălticeni și Drăgășani

Publicat

jandarm

În ianuarie a fost organizată sesiunea de admitere la cele două şcoli postliceale de jandarmerie. Peste 2.000 de candidaţi au concurat pentru cele 360 de locuri la instituțiile de învățământ MAI de la Fălticeni și Drăgășani, informează ziarul Alba24.ro.

Durata studiilor este de un an, la cele două școli de jandarmi.

Duminică a avut loc proba de verificare a cunoștințelor – test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză), iar ulterior au fost afișate rezultatele sesiunii de admitere ianuarie 2020.

La Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, au fost disponibile în această sesiune 170 de locuri, din care 15 pentru SIE și 5 pentru Inspectoratul General de Aviație. Au susținut proba scrisă 735 de candidați. Rezultatele au fost publicate duminică seara.

Vezi LISTA cu rezultate admitere 2020 la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni.

La Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani s-au înscris 1.156 de candidați, dintre care, după probele eliminatorii (evaluările medicală și a performanței fizice), au rămas în concurs 763. Listele cu rezultatele vor fi publicate în această seară, potrivit datelor disponibile pe site-ul instituției. La proba scrisă au participat și 19 candidați din Alba.

Vezi LISTA cu rezultate admitere 2020 la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani

Sunt 190 de locuri disponibile, din care 35 pentru SIE și 5 pentru Inspectoratul General de Aviație.

Rezultatele contestațiilor vor fi comunicate luni, până la ora 15.00.

Candidaţii declaraţi „admis” încheie angajamente prin care se obligă ca, după absolvirea şcolii, să îndeplinească serviciul timp de minimum 10 ani în unităţile în care vor fi încadraţi sau mutaţi ulterior, în raport de nevoile M.A.I. De asemenea, se obligă să restituie cheltuielile de şcolarizare, în cazul în care sunt îndepărtaţi din instituţia de învăţământ pentru lipsă de interes la învăţătură sau pentru abateri disciplinare, ori încetează şcolarizarea la cerere, precum şi în eventualitatea că nu-şi respectă obligaţia de a îndeplini serviciul în condiţiile cerute, potrivit MAI.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pacient decedat lăsat pe scara de evacuare la Spitalul Universitar. Ce amenda au primit

Publicat

Inspectorii sanitari au amendat Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu suma 20.000 de lei şi asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, a fost amendată cu suma de 1.000 de lei, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

“Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu. Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, conducerii SUUB i s-a pus în vedere ca în termen de 30 de zile să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi, să revizuiască procedura de manipulare a acestora şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situaţii.

Deputatul Emanuel Ungureanu a postat săptămâna trecută pe Facebook o fotografie în care apare un pacient decedat, înfăşurat într-un cearceaf, care ar fi fost lăsat pe scara interioară a SUUB. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 69 de ani din Buzău, gasit înecat în râulSlănic. A fost scos de pompieri

Publicat

raul prut

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, din satul Valea Părului, comuna Beceni, a fost scos de pompieri decedat duminică seara din râul Slănic.

‘Pompierii din cadrul Serviciului de pompieri Beceni au intervenit într-o misiune de salvare persoană în urma unui apel la 112. Bărbatul căzut în apă a fost scos la mal, unde un echipaj SMURD a executat manevre de resuscitare, dar persoana, în vârstă de 69 de ani, a fost declarată decedată’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii evenimentului. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Știucă de 1,3 metri, prinsă de un pescar, pe râul Mureș. A folosit un vobler creație proprie

Publicat

Un pescar din Alba a reușit o captură frumoasă pe râul Mureș, în zona Sâncrai: o știucă de peste 1,3 metri lungime, informează ziarul Alba24.ro.

Reușita îi aparține unui bărbat din Aiud, care a pescuit sâmbătă, 18 ianuarie, o știucă de 1,3 metri și 9,6 kilograme, pe râul Mureș, în zona Sâncrai.

Pescarul spune că a folosit o lansetă EnergoTeam Black Fighter, o mulinetă Ecusima Ryobi, un fir textil Sufix – 17 kg forță și un vobler – creație proprie.

Citește mai departe