Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Percheziţii la contrabandişti de ţigări din Caraş-Severin şi Timiş. Poliţiştii de la Crimă organizată au descins în 22 de locaţii

Publicat

tigari

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și  procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraș-Severin au descins, joi, în 22 de locaţii, la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări. Au confiscate peste 30.000 de țigarete și peste 100 de litri de alcool, susceptibil a proveni din contrabandă şi au fost aduşi la audieri 18 suspecţi.

Dintre cele 22 de percheziții, 11 au avut loc în județul Caraș-Severin și 11 în Timiș, potrivit IGPR.

În urma investigațiilor, polițiștii, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T, au reușit documentarea activității infracționale a unui grup infracțional organizat, constituit în scopul comiterii infracţiunilor de contrabandă, precum și al colectării, deţinerii, transportului, preluării, depozitării, predării, desfacerii şi vânzării bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Din cercetări a reieșit că membrii grupării ar fi alimentat piaţa neagră a ţigărilor de contrabandă, desfăşurându-şi activitatea atât în mediul rural cât şi în mediul urban, în special în municipiul Timişoara, localitățile Deta, Buziaş, şi Bocşa, precum şi în localităţile rurale limitrofe, precizează IGPR.

Specificul acestei grupări era reprezentat de faptul că ar fi acţionat sub forma mai multor celule, fiecare dintre acestea prezentând elementele specifice unui grup infracţional organizat.

De remarcat este și modul de ascundere a țigărilor susceptibil a proveni din contrabandă, în urma investigațiilor, polițiștii descoperind gropi în care erau ascunse țigările neaccizate, gropi care ar fi fost create prin perforarea plăcilor de ciment din locuințe și anexe gospodărești.

Membrii grupului din palierul intermediar organizau fiecare act infracţional în parte în aşa fel încât, în cel mai scurt timp posibil, după întâlnirea cu sursele de aprovizionare, ţigările de contrabandă erau transportate şi predate direct către palierul de distribuţie. Tot pentru reducerea riscurilor, membri grupării evitau să desfăşoare acte infracţionale cu cantităţi mari de ţigări, preferând efectuarea mai multor transporturi „mici”, de maxim 100 – 150 cartușe de țigări. Astfel, au existat situații în care efectuau multiple transporturi, pe distanțe de zeci de kilometri, consecutive, precizează şi DIICOT.

În perioada 2017-2019, polițiștii au efectuat mai multe activități, în urma cărora, de la membrii grupului au fost confiscate, anterior perchezițiilor desfășurate astăzi, peste 60.000 de țigarete susceptibil a proveni din acte de contrabandă.

Citeşte şi VIDEO: Peste 60.000 de pachete de ţigări confiscate la frontiera cu Ucraina. Cum au încercat să scape contrabandiştii

18 persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T.-B.T. Caraș-Severin.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale.

Activitățile au beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, în aceste activități au mai fost angrenați polițiști de combatere a criminalității organizate din Timișoara și luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale Caraș-Severin.

La descinderi au participat și jandarmi din Caraș-Severin și Timișoara.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Spitalul de Boli Infecțioase Cluj are departament nou de urologie. Investiție de peste 380.000 de lei

Publicat

infectioase urologie 2.jpg

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, dispune de un departament nou de urologie.

Noua structură de specialitate este în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe str. Moților 19 și este dotată cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică.

infectioase urologie (3)

Dotările permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între 2 și 7 ore, în regim de spitalizare de zi.

Ce investigații ți intervenții medicale se vor face

„Noul departament simplică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. FOTO. UPDATE. Cerul s-a întunecat la Cluj. Plouă TORENȚIAL. Meteorologii nu au mai greșit. Canalele au REFULAT

Publicat

ploiae cluj1.jpg

Nori negri deasupra Clujului. În cateva minute de ploaie, centrul Clujului s-a umplut de apă.

O ploaia torențială, cu tuntete și fulgere s-a abătut deasupra Clujului. De data aceasta, previziunile meteorologilor au fost exacte.

ploaie cluj3

În centru canalele au refulat, iar oamenii fug să se ferească de ploaie.

Citește și: Ploi torenţiale la Cluj până miercuri dimineaţa. Cod portocaliu. Precipitaţii de 80 de litri/mp

ploaie cluj2

În tot județul sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, chiar și de 80 de litri pe metru pătrat.

Canalele au refulat, iar canalizare a refulat și în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Aproape 33 de milioane de lei pentru siguranţa la trecerile peste calea ferată. Rute clujene vizate. Mai puţine accidente?

Publicat

sncfr cale ferata.jpg

CFR Infrastructură şi SRCF Cluj anunţă o investiţie de aproape 33 de milioane de lei pentru mai multă siguranţă la trecerile la nivel cu calea ferată. Numeroase accidente au avut loc şi din cauza unor neajunsuri din acest domeniu.

SRCF CLUJ – INVESTIȚII de 33 de milioane RON pentru SIGURANȚA LA TRECERILE LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

ℹ Obiectiv: proiectare și execuție lucrări de modernizare a 17 treceri la nivel cu calea ferată
ℹ Valoare totală: 32.984.211,94 RON
ℹ Sursa de finanțare: Buget de Stat
ℹ Scop: creșterea gradului de siguranță în traficul feroviar și rutier

ℹ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Preocupare majoră pentru studierea ştiinţelor exacte. UT Cluj-Napoca şi universităţile tehnice vor discuţii cu ministerul

Publicat

rectorat utcn.jpg

Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT), din care face parte și Univestitatea Tehnică din Cluj-Napoca, solicită Ministerului Educaţiei o întâlnire oficială pentru a-şi prezenta propunerile la proiectele de lege ale învăţământului.

Potrivit ARUT, este necesară o preocupare „majoră” a decidenţilor şi a tuturor actorilor implicaţi – autorităţi naţionale, locale, universităţi, companii – pentru educaţia în domeniul Ştiinţelor Exacte, Ingineriei şi Tehnologiei şi Matematicii (Science, Technology Engineering, and Mathematics – STEM), în acord şi cu tendinţele la nivel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe