Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ Finala românească pentru Eurovision 2020 se ține într-o sală din Buzău cu WC-uri turcești, pereți scorojiți și calorifere stricate

Publicat

eurovision buzau

Pereți scorojiți, calorifere stricate, uși sau ferestre prinse cu sârmă și dar și WC-uri turcești, asta pot găsi cei care vizitează Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, din Buzău, unde pe 1 martie se va desfășura finala Selecției Naționale a Eurovision.

Chiar și afișul competiției arată că anul acesta va fi altfel, adică #ealtceva.

eurovision

Organizare de 200.000 euro

Și chiar e altceva. Potrivit descrierii făcute de jurnaliștii de la Libertatea, care au fost în weekend la Buzău, complexul sportiv nu este nici pe departe pregătit să găzduiască un asemenea eveniment, în ciuda faptului că primăria a scos din buget 200.000 de euro pentru asta.

Praful era la el acasă, tomberoanele de gunoi plus găleți și cârpe pline de mizerie stăteau la mai puțin de cinci metri de singura dugheană cu merdenele, plăcintă, popcorn și covrigi de unde spectatorii își pot cumpăra ceva de mâncare.

Care nu avea casă de marcat, iar vânzătorul nu purta nici un fel de protecție, ci lua produsele cu un șervețel de hârtie. În pauze mai trăgea cu poftă și dintr-o țigară, scrie Libertatea.

În sală, situația e și mai rea. Lipsesc neoane, caloriferele de la etajul 1 nu funcționează, iar coșuri de gunoi nu există. Sunt doar niște saci legați de scările de acces.

Tencuiala e căzută și sunt zone unde a rămas rugina scursă pe pereții sălii.

Hidranții sunt închiși cu lacăte groase, iar de extinctoare nici nu poate fi vorba. Nu există nici măcar unul în toată sala, chiar dacă există autocolante care să semnaleze asta. Mai multe ghivece de flori și bidoane de apă de 5 kilograme fac peisajul din sală ca al unei scări de bloc.

Eurovision cu WC-uri turcești

Spectatorii au condiții groaznice atunci când ajung la toalete! Tencuiala e căzută, WC-urile sunt turcești, unele cu hârtie igienică, dar cele mai multe, nu. Ușile de la cabine nu se închid, geamurile sunt blocate de vreme, pline de mizerie și muște moarte.

Nu există mop de curățat și doar un furtun imens cu care se spală toaletele. Iar mirosul e greu de suportat! Nu există săpun, nici solid, nici lichid, iar singurul aparat de uscat mâinile nu funcționează.

La vestiare, întrerupătoarele sunt rupte, cabinele sunt foarte mici, iar marea majoritate a becurilor sunt arse.

Edilul Constantin Toma le-a explicat consilierilor locali că trebuie aprobată suma de 200.000 de euro pentru organizarea Eurovision la Buzău pentru ”dezvoltarea și dinamizarea mediului de afaceri, dar și de promovare a turismului buzoian”.

“Prezența acestei competiții în municipiul nostru constituie o oportunitate pentru dezvoltarea și dinamizarea mediului de afaceri, dar și de promovare a turismului buzoian.

Dragi consiliere și stimați consilieri locali, prin votul dumneavoastră pozitiv veți contribui cu siguranță la un Buzău mai bun pentru toți buzoienii de oriunde s-ar afla.

Respingerea acestui proiect de hotărâre ar crea un prejudiciu de imagine și de credibilitate nu numai Buzăului, ci și României.

Buzăul va fi promovat la nivel național și internațional, cum nu a fost niciodată promovat până acum”, le-a scris primarul consilierilor săi.

Totuși, unii localnici nu sunt deloc încântați că spectacolul se va desfășura în orașul lor, și și-au exprimat pe internet nemulțumirea privind banii cheltuiți de administrația locală.

”A rezolvat primarul toate problemele urbei astfel încât să își permită luxul de a irosi bani pe un spectacol anost, la care mulți din aplaudaci nici măcar nu vor avea acces? Invitațiile vor fi date prin instituții, prin birourile primăriei, pe la prieteni, în cercuri închise.

Iar eu, biet muncitor, plătitor de taxe, impozite, nu voi fi la megaspectacolul plătit și din banii mei”, a scris Nicu Mihăilă, buzoienii.ro

”Este strigător la cer! Nu avem încălzire în apartamente, sunt mereu avarii la rețea, ne spălăm la lighean ca acum 30 de ani. Mizeria în oraș este la tot pasul și ăsta plătește 200.000 de euro pe un spectacol. Sunt total revoltat! Trebuie sesizată DNA, Curtea de Conturi și trebuie făcută plângere penală împotriva acestui primar”, a declarat Liviu, un locuitor din Buzău, pentru Libertatea.

Sursa: libertatea.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noi drepturi pentru pacienți. Care sunt tratamentele de care vor beneficia persoanele asigurate. Lege la Senat

Publicat

noi drepturi pentru pacienți. care sunt tratamentele de care vor

Noi drepturi pentru pacienți. Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care „terapia durerii” este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Serviciile medicale pentru terapia durerii sunt definite ca:

ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele (copii sau adulţi) cu dureri acute sau cronice. Obiectivul este îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mare târg de carte din Transilvania, Gaudeamus, își deschide porțile la Cluj-Napoca

Publicat

gaudeamus scaled e1713759245958.jpg

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții de aproape două decenii, pentru ediția cu numărul 23.

Târgul de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca se va desfăşura în perioada 24 – 28 aprilie în Piața Unirii, evenimentul fiind organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

Târgul va fi deschis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe