EVENIMENT
FOTO/ Finala românească pentru Eurovision 2020 se ține într-o sală din Buzău cu WC-uri turcești, pereți scorojiți și calorifere stricate

Pereți scorojiți, calorifere stricate, uși sau ferestre prinse cu sârmă și dar și WC-uri turcești, asta pot găsi cei care vizitează Sala Sporturilor “Romeo Iamandi”, din Buzău, unde pe 1 martie se va desfășura finala Selecției Naționale a Eurovision.
Chiar și afișul competiției arată că anul acesta va fi altfel, adică #ealtceva.
Organizare de 200.000 euro
Și chiar e altceva. Potrivit descrierii făcute de jurnaliștii de la Libertatea, care au fost în weekend la Buzău, complexul sportiv nu este nici pe departe pregătit să găzduiască un asemenea eveniment, în ciuda faptului că primăria a scos din buget 200.000 de euro pentru asta.
Praful era la el acasă, tomberoanele de gunoi plus găleți și cârpe pline de mizerie stăteau la mai puțin de cinci metri de singura dugheană cu merdenele, plăcintă, popcorn și covrigi de unde spectatorii își pot cumpăra ceva de mâncare.
Care nu avea casă de marcat, iar vânzătorul nu purta nici un fel de protecție, ci lua produsele cu un șervețel de hârtie. În pauze mai trăgea cu poftă și dintr-o țigară, scrie Libertatea.
În sală, situația e și mai rea. Lipsesc neoane, caloriferele de la etajul 1 nu funcționează, iar coșuri de gunoi nu există. Sunt doar niște saci legați de scările de acces.
Tencuiala e căzută și sunt zone unde a rămas rugina scursă pe pereții sălii.
Hidranții sunt închiși cu lacăte groase, iar de extinctoare nici nu poate fi vorba. Nu există nici măcar unul în toată sala, chiar dacă există autocolante care să semnaleze asta. Mai multe ghivece de flori și bidoane de apă de 5 kilograme fac peisajul din sală ca al unei scări de bloc.
Eurovision cu WC-uri turcești
Spectatorii au condiții groaznice atunci când ajung la toalete! Tencuiala e căzută, WC-urile sunt turcești, unele cu hârtie igienică, dar cele mai multe, nu. Ușile de la cabine nu se închid, geamurile sunt blocate de vreme, pline de mizerie și muște moarte.
Nu există mop de curățat și doar un furtun imens cu care se spală toaletele. Iar mirosul e greu de suportat! Nu există săpun, nici solid, nici lichid, iar singurul aparat de uscat mâinile nu funcționează.
La vestiare, întrerupătoarele sunt rupte, cabinele sunt foarte mici, iar marea majoritate a becurilor sunt arse.
Edilul Constantin Toma le-a explicat consilierilor locali că trebuie aprobată suma de 200.000 de euro pentru organizarea Eurovision la Buzău pentru ”dezvoltarea și dinamizarea mediului de afaceri, dar și de promovare a turismului buzoian”.
“Prezența acestei competiții în municipiul nostru constituie o oportunitate pentru dezvoltarea și dinamizarea mediului de afaceri, dar și de promovare a turismului buzoian.
Dragi consiliere și stimați consilieri locali, prin votul dumneavoastră pozitiv veți contribui cu siguranță la un Buzău mai bun pentru toți buzoienii de oriunde s-ar afla.
Respingerea acestui proiect de hotărâre ar crea un prejudiciu de imagine și de credibilitate nu numai Buzăului, ci și României.
Buzăul va fi promovat la nivel național și internațional, cum nu a fost niciodată promovat până acum”, le-a scris primarul consilierilor săi.
Totuși, unii localnici nu sunt deloc încântați că spectacolul se va desfășura în orașul lor, și și-au exprimat pe internet nemulțumirea privind banii cheltuiți de administrația locală.
”A rezolvat primarul toate problemele urbei astfel încât să își permită luxul de a irosi bani pe un spectacol anost, la care mulți din aplaudaci nici măcar nu vor avea acces? Invitațiile vor fi date prin instituții, prin birourile primăriei, pe la prieteni, în cercuri închise.
Iar eu, biet muncitor, plătitor de taxe, impozite, nu voi fi la megaspectacolul plătit și din banii mei”, a scris Nicu Mihăilă, buzoienii.ro
”Este strigător la cer! Nu avem încălzire în apartamente, sunt mereu avarii la rețea, ne spălăm la lighean ca acum 30 de ani. Mizeria în oraș este la tot pasul și ăsta plătește 200.000 de euro pe un spectacol. Sunt total revoltat! Trebuie sesizată DNA, Curtea de Conturi și trebuie făcută plângere penală împotriva acestui primar”, a declarat Liviu, un locuitor din Buzău, pentru Libertatea.
Sursa: libertatea.ro

Clujul Pedalează invită clujenii la școala de ciclism pentru copii, antrenamentele începând cu data de 15 aprilie.
”Cu o experiență de peste 15 ani în organizarea de evenimente sportive de MTB și alergare montană, precum și în pregătirea și antrenarea copiilor, suntem gata să te ghidăm în lumea fascinantă a ciclismului.
Un element special al programului nostru îl reprezintă antrenamentele dedicate exclusiv copiilor, unde aceștia vor învăța nu doar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO. George Simion (AUR): N-am văzut în sprijinul lui Georgescu susținerea din Rusia, dar reclame plătite de PNL am văzut.

Candidatul AUR la prezidențiale, președintele partidului, George Simion, vorbește în podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu, despre suveranism, despre relația cu UE și cu SUA, dar și despre Călin Georgescu și Rusia.
Mai jos, câteva declarații ale lui George Simion.
”Au fost la Cluj 45 de lideri conservatori din Uniunea Europeană, din Marea Britanie și din Statele Unite, sub egida Partidului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR Party)….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Simularea examenului de Evaluare Națională. Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10. Rezultatele evaluării

Elevii claselor a VIII-a din județul Cluj, care au susținut probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, au aflat luni, 31 martie 2025, rezultatele obținute.
La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională 2025 s-a desfășura în 112 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din Cluj-Napoca.
Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10 la simularea examenului de Evaluare…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Dacă stai la bloc și vrei să-ți deschizi o afacere, trebuie să ții cont de anumite reguli, dar mai ales de vecini, atunci când spune legea.
Pentru a putea transforma un apartament în spațiu comercial, românii trebuie să țină cont de câteva reguli. Înainte de a începe o afacere, propietarul este nevoit să înființeze o societate și să stabilească un sediu social, scrie Fanatik.
Ce nu poți să faci la bloc, dacă nu ai ACORDUL vecinilor. AMENZI…
Citește mai mult pe Cluj24.ro