Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Persoane depistate în flagrant în timp ce furau mai multe bunuri, în Olt. Un bărbat a fost reținut

Publicat

olt furt bunuri

Polițiștii din Olt au prins în flagrant, sâmbătă dimineață, mai multe persoane care furau bunuri, în localitatea Iancu Jianu. Un bărbat a fost reținut.

Potrivit IPJ Olt, în dimineața zilei de 16 septembrie  2022, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Iancu Jianu, județul Olt, cercetat pentru furt calificat.

În fapt, în dimineața zilei de 15 octombrie 2022, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Iancu Jianu, au depistat în flagrant mai multe persoane în timp ce sustrăgeau conducte metalice, piese și utilaje petroliere.

La vederea polițiștiilor, persoanele au abandonat bunurile și au fugit într-o zonă împădurită din apropiere.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și condus la sediul unității de politie, în vederea audierii, 10 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, din județul Olt.

Persoane depistate în flagrant în timp ce furau mai multe bunuri, în Olt. Un bărbat de 44 de ani, reținut de polițiști

În urma probatoriului administrat, la data de 16 octombrie 2022, pe numele unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Iancu Jianu, județul Olt, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 octombrie 2022, să fie prezentate unității de parchet competente în vederea dispunerii măsurilor legale.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și au fost lăsate în custodia societății prejudicate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Olt și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat reprezentanții IPJ Olt.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Primarul Emil Boc a dăruit cadouri vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj

Publicat

boc cadouri.jpg

Primarul Emil Boc a dus cadouri vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Cluj, în Vinerea Mare.

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a împărțit cadouri vârstnicilor de la Centrul de Îngrijire și Asistență Clujș

Totodată, edilul i-a îndemnat pe clujeni ca, la rândul lor, dacă pot să facă un bine, să îl facă.

„Nimeni nu e uitat, nimeni nu e abandonat. Cadouri de Paști pentru seniorii găzduiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia condamnat pentru violență în familie, la trei ani după ce și-a strâns fosta soție de gât. Pedeapsa primită

Publicat

polițist local din alba, condamnat după ce a lovit o

Un bărbat din Alba Iulia, actual pensionar, în vârsta de 53 ani, cu stagiul militar satisfăcut, a fost condamnat pentru violență în familie. Este vorba despre un caz petrecut la jumătatea anului 2021, dar care a primit o sentință în aprilie 2024. 

Victima bărbatului este fosta soție a sa, cu care la momentul faptei era în proces de divorț.

La mai bine de trei ani de la cominterea faptei, pensionarul în vârstă de 53 de ani a fost condamnat.

Ce au reținut magistrații…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Datoria României a crescut cu o sumă imensă, într-o singură lună. A ajuns la 52,4% din PIB. Cum arată cifrele iresponsabilității

Publicat

datoria româniei a crescut cu o sumă imensă, într o singură

Datoria administraţiei publice (datoria guvernamentală) a urcat, în februarie 2024, până la 841,292 miliarde lei, de la 801,687 miliarde de lei în luna precedentă. Vorbim despre o sumă imnesă, de aproximativ 40 de miliarde lei, de la o lună la alta. 

Informația se regăsește în datele publicate de Ministerul Finanţelor MF), transmite Agerpres.

Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,4%, de la 49,9% în ianuarie.

În a doua lună a anului, datoria pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mitropolitul Andrei a distribuit sute de pachete de Paști. Printre beneficiari se numără și romii din Pata Rât și Turda

Publicat

pachete alimente 3.jpg

Mitropolitul Andrei a distribuit, în Săptămâna Mare, 400 de pachete cu alimente de Paști, inclusiv pentru romii din Pata Rât și Turda.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a distribuit, în Sfânta Săptămână a Patimilor, 400 de pachete cu daruri de Paști persoanelor din evidența Sectorului social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Printre beneficiari s-au numărat și romii din comunitățile de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe