Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Peste 100 de metri cubi de lemn, confiscat de polițiștii din Suceava, după efectuarea unor controale

Publicat

lemn suceava2

Polițiștii din Suceava, au confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe raza județului, peste 100 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, polițiștii organizează zilnic acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos.

Activitățile organizate în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii” au dus la identificarea aproape zilnică a unor transporturi ilegale de lemn și a altor delicte silvice, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantități importante de material lemnos.

În ultimele zile polițiștii au exploatat o serie de informații deținute privind un cazuri de emitere ilegală a unor avize electronice și au continuat confiscările de material lemnos, aplicând și sancțiuni în valoare de 47.000 lei.

lemn suceava3

În perioada 08 – 09 decembrie 2022, în baza planul de acțiune înregistrat la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, polițiștii S.I.C.E., împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorâta, cu sprijinul de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava și sprijinul logistic al Direcției Silvice Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilicite privind exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos cât și a infracțiunilor de evaziune fiscală conexe acestor activități.

Acţiunea a vizat agenţi economici de pe raza judeţului Suceava, cu sediile sociale și punctele de lucru pe raza com. Sadova și Moldova Sulița despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului prin emiterea unor avize electronice de însoțire a materialului lemnos fictive, avize ce atestau în mod ireal efectuarea unor operațiuni comerciale ce nu au avut loc în realitate.

lemn suceava

În cadrul acțiunii au fost verificați 3 operatori economici și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la legea nr.171/2010 în valoare de 47.000 lei.

„De asemenea, au fost confiscați 110,61 metri cubi material lemnos în valoare de 88.505 lei.

lemn suceava1

La acțiune au participat 4 polițiști ( 2 lucrători de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava și 2 polițiști din cadrul Secției de Poliție Pojorâta), precum și 2 specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și un lucrător din cadrul Direcției Silvice Suceava cu un utilaj de manipulare a materialului lemnos.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”,se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prins circulând viteza de 235 de km/h, pe autostradă de la Câmpia Turzii la Nădășelu. 7 șoferi au ajuns pietoni în câteva ore

Publicat

radar bun.jpg

Un șofer a fost prins ciurculând pe A3, pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu cu viteza de 235 de kilometri pe oră.

Nu a fost singurul șofer care a apăsat pedala de accelerație, dar a avut cea mai mare viteză înregistrată de polițiștii clujeni, care au scos sâmbătă raderele pe Autostrada Transilvania.

Prins circulând viteza de 235 de km/h, pe autostradă de la Câmpia Turzii la Nădășelu. 7 șoferi au ajuns pietoni în câteva ore

Ieri, 13 aprilie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe birouri ale IPJ Alba se vor muta temporar în clădirea Policlinicii aflată pe strada Mușețelului din Alba Iulia. PROIECT

Publicat

mai multe birouri ale ipj alba se vor muta temporar

Mai multe birouri ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba se vor muta temporar în locul unor cabinete medicale aflate în clădirea Policlinicii de pe strada Mușețelului din Alba Iulia. 

Reamintim faptul că sediul IPJ Alba urmează să fie modernizat și reabilitat, printr-o investiție de peste 32,8 milioane de lei.

Citește și Contractul pentru reabilitarea și modernizarea sediului IPJ Alba a fost semnat. Cum vor arăta clădirile și cât vor costa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, vicecampioană națională la polo feminin U17. Amalia Novăcean, cea mai bună marcatoare

Publicat

foto video: csm unirea alba iulia, vicecampioană națională la polo feminin

Performanță extraordinară a echipei feminine de polo U17  a CSM Unirea Alba Iulia. Sportivele au devenit vicecampioane naționale, după ce s-au clasat pe locul II la Campionatul Național U17 feminin.

După o competiție încântătoare și plină de momente memorabile, clasamentul final al Campionatului Național U17 Feminin este următorul:

  • Locul I – CS Crișul Oradea
  • Locul II – CSM Unirea Alba Iulia
  • Locul III – CSS Nr.1

Câștigătoarele premiilor speciale acordate în cadrul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ”Olimpiada prăjiturilor” la Cluj-Napoca. Ce bunătăți au pregătit viitorii cofetari în fața juriului

Publicat

praji 8 e1713084562507.jpeg

Bakery School România, singura școală în sistem dual din România dedicată industriei de brutărie, patiserie și ciocolaterie, a găzduit sâmbătă, la Cluj-Napoca, ”Olimpiada prăjiturilor”, la care s-au întrecut elevi, viitori brutari și cofetari.

Fiecare reprezentant de la cele 2 categorii: cofetari-patiseri și brutari, care a ocupat locul 1, va participa la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024.

La concurs de ziua lui

Pe langa…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe