Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Peste 100 de metri cubi de lemn, confiscat de polițiștii din Suceava, după efectuarea unor controale

Publicat

lemn suceava2

Polițiștii din Suceava, au confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe raza județului, peste 100 de metri cubi de material lemnos.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, polițiștii organizează zilnic acțiuni cu efective sporite pentru prevenirea delictelor silvice și activităților ilicite în domeniul debitării, procesării și transportului materialului lemnos.

Activitățile organizate în cadrul Acțiunii ,,Scutul Pădurii” au dus la identificarea aproape zilnică a unor transporturi ilegale de lemn și a altor delicte silvice, fiind aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantități importante de material lemnos.

În ultimele zile polițiștii au exploatat o serie de informații deținute privind un cazuri de emitere ilegală a unor avize electronice și au continuat confiscările de material lemnos, aplicând și sancțiuni în valoare de 47.000 lei.

lemn suceava3

În perioada 08 – 09 decembrie 2022, în baza planul de acțiune înregistrat la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava, polițiștii S.I.C.E., împreună cu lucrătorii Secției de Poliție Rurală Pojorâta, cu sprijinul de specialitate din partea Gărzii Forestiere Suceava și sprijinul logistic al Direcției Silvice Suceava, au organizat şi desfăşurat o acţiune de pe linia prevenirii şi combaterii actelor ilicite privind exploatarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos cât și a infracțiunilor de evaziune fiscală conexe acestor activități.

Acţiunea a vizat agenţi economici de pe raza judeţului Suceava, cu sediile sociale și punctele de lucru pe raza com. Sadova și Moldova Sulița despre care se deţineau date că săvârşesc ilegalităţi în domeniul achiziţiilor, prelucrării şi comercializării materialului lemnos cu scopul de a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului prin emiterea unor avize electronice de însoțire a materialului lemnos fictive, avize ce atestau în mod ireal efectuarea unor operațiuni comerciale ce nu au avut loc în realitate.

lemn suceava

În cadrul acțiunii au fost verificați 3 operatori economici și au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la legea nr.171/2010 în valoare de 47.000 lei.

„De asemenea, au fost confiscați 110,61 metri cubi material lemnos în valoare de 88.505 lei.

lemn suceava1

La acțiune au participat 4 polițiști ( 2 lucrători de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava și 2 polițiști din cadrul Secției de Poliție Pojorâta), precum și 2 specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și un lucrător din cadrul Direcției Silvice Suceava cu un utilaj de manipulare a materialului lemnos.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare”,se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Claudiu Târziu (AUR): „Iohannis trebuie să dea socoteală în fața Parlamentului și a românilor”

Publicat

claudiu tarziu.png

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina.

„Președintele Iohannis trebuie să răspundă neîntârziat în fața Parlamentului de la București la trei întrebări:

Cu ce mandat a acceptat un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCSB – „U” Cluj, 1-1. Clujenii se întorc din nou cu punct de la bucureșteni

Publicat

u cluj e1720894993221.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit în prima etapă a Superligii 2024-2025 pe FCSB, în deplasare. Clujenii au fost printre cei mai activi la transferuri în perioada de vară. După o partidă bună făcută de clujeni, aceștia se întorc din nou cu un punct obținut în fața bucureștenilor. FCSB – „U” Cluj, 1-1. Au înscris Musi (min.51), respectiv Nistor (min.57, pen.).

Echipe de start:

FCSB: Târnovanu – Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Lixandru, Șut –…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cu ce mijloc de transport ajungi cel mai ușor la Electric Castle, în funcție de zi și de oră?

Publicat

ansamblu electriccastle scaled.jpg

Au mai rămas doar patru zile până la deschiderea porților ediției cu numărul 10 a festivalului Electric Castle. Organizatorii anunță care sunt cele mai ușoare modalități de a ajunge la festival, în funcție de ziuă și oră.

Festivalul Electric Castle se află la aproximativ 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în satul Bonțida. Participanții pot ajunge la festival cu trenul (trenurile EC sau CFR Călători), cu autobuzul sau cu mașina.

Cum ajungi cel mai ușor la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O remorcă – generator s-a răsturnat pe calea ferată, la Valea Lungă. Traficul feroviar a fost restricționat 

Publicat

politie e1556619188358.jpg

O remorcă – generator s-a răsturnat pe calea ferată, la Valea Lungă. Traficul feroviar a fost restricționat, a transmis ISU Alba. 

La fața locului a fost trimisă o autoutilitară de intervenție.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe