ACTUALITATE
FOTO. Peste 2.100 de puieți forestieri, produși de studenții USAMV Cluj, scoși la vânzare. Semințele, adunate din rezervații

Peste 2.100 de puieți forestieri, din 14 specii, au fost produși de studenții de la Departamentul de Silvicutură a Universității de Știile Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. E vorba de puieți ornamentali, din specii ca arțar american, stejar roșu sau tuia.
Zeci de studenți din anii de studiu II și III, de la Departamentul Silvicultură, Facultatea de Horticultură a USAMV Cluj-Napoca, au participat, în premieră, la Proiectul „Producerea containerizată a puieţilor forestieri şi valorificarea lor ca specii ornamentale în amenajarea spaţiilor verzi”, care a început în urmă cu doi ani și are ca rezultat producerea a peste 2.100 de puieți forestieri din 14 specii, între care se numără brad, paltin, arțar american, mesteacăn, salcâm, stejar roșu, molid sau tuia.
Puieţii au fost produşi prin regenerări naturale, respectiv din butași sau din seminţe recoltate de către studenți, cu ocazia deplasărilor în rezervații.
Proiectul urmărește valorificarea activităților de la lucrările practice din cadrul Disciplinei Împăduriri (Semințe forestiere, Pepiniere, Împăduriri) și a fost coordonat de prof. dr. Liviu Holonec și șef lucr. dr. Alina Truța.
„În silvicultură, calitatea materialului săditor are un rol hotărâtor în crearea unor arboreturi înalt productive şi stabile ecologic, cu o structură şi o compoziţie optime. Pentru a îndeplini această cerinţă, se recurge la producerea şi plantarea puieţilor cu rădăcini protejate.
Utilizarea acestora în lucrările de împădurire a cunoscut în ultimele decenii o amploare deosebită pe plan mondial, în special în emisfera nordică. Puieţii se obţin din seminţe sau butaşi, în diferite tipuri de…
ACTUALITATE
România produce carne de pui în proporție de 100% față de nevoile naționale, cu posibilități de export

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro