Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Peste 200.000 de combinezoane şi 300.000 de mănuşi vor ajunge la echipajele de intervenţie în cazurile COVID-19

Publicat

Peste 200.000 de combinezoane şi 300.000 de mănuşi din Coreea de Sud şi Malaezia vor ajunge în perioada următoare la echipajele care intervin în prima linie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

„Echipamentele de protecţie au venit în ţară încă de ieri şi au fost achiziţionate, din Coreea de Sud şi Malaezia, de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a IGSU.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii, Ministerului Apărării Naţionale şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Bărbatul care a încercat să jefuiască un magazin din Cluj-Napoca, arestat preventiv

Publicat

politia ipj 1 e1639654726616.jpg

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au reținut un bărbat de 26 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea tentativei la infracțiunea de tâlhărie calificată.

La data de 25 mai, în jurul orei 18.20, bărbatul ar fi pătruns în interiorul unei societăți comerciale din Cluj-Napoca, unde ar fi agresat fizic o angajată, în urma refuzului de a-i fi înmânate încasările societății.

Reținut în magazin

Ulterior, până la sosirea polițiștilor, acesta a fost împiedicat să părăsească magazinul de către angajata societății, un reprezentant al firmei de pază și un alt bărbat.

Urmare administrării probatoriului, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, cu propunerea luării unei alte măsuri preventive.

Citește și:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune combinată a polițiștilor de la Vințu de Jos, pe linie de infracțiuni și siguranță rutieră. Aproape 90 de sancțiuni

Publicat

actiune politie oprire control 1000x600.jpeg

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţilor din zonă.

”La data de 25 mai 2022, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au organizat, pe raza localităţilor rurale aflate în competenţă, o acţiune cu efective suplimentare care a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi creşterea siguranţei rutiere”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, toate la regimul rutier, a fost reținut un permis de conducere și au fost identificate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 milioane de euro pentru distrugerea deșeurilor de la rampa temporară a RADP deși Clujul are sistem de management integrat nou

Publicat

cmid operational e1591174236297.png

Noul Centru de Management Integrat al Deșeurilor din Cluj pare că din start nu face față situației din teren deși este operațional și are desemnat un operator, firma SUPERCOM.

Primăria Cluj-Napoca va direcționa încă 2 milioane de euro pentru distrugerea deșeurilor de la rampa temporară a RADP deși planurile inițiale însemnau transferul lor la CMID.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, că dacă nu se distrug aceste deșeuri, noul centru de management integrat al deșeurilor dr va bloca.

Propunerea sa a primit doar un vot împotrivă.

„Pe hârtie, Clujul are un sistem integrat de gestionare a deșeurilor. Tot pe hârtie, acesta este 90% funcțional.

Cu toate că la nivelul declarațiilor lucrurile merg cât se poate de bine, Consiliul Local Cluj-Napoca s-a întrunit azi în ședință extraordinară pentru a vota, printre altele, un proiect de ecologizare a rampei temporare a RADP, în valoare de peste…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Direcția Silvică Alba cumpără un motocultor pentru întreținerea loturilor de puieți forestieri din pepinierele proprii

Publicat

pepiniera romsilva 1000x600.jpg

Direcția Silvică Alba vrea să cumpere o motosapă pentru întreținerea loturilor de puieți forestieri, existente în pepinierele proprii. 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Alba, a lansat miercuri, 25 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru achiziția unei motoprășitoare pentru Ocolul Silvic Alba Iulia.

Valoarea totală este estimată la 5.600 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, utilajul va avea un motor disel în 4 timpi, cu o putere de 12 cp. Lățimea de lucru va fi de 140 cm.

Motocultorul va fi prevăzut cu roți cu anvelopă de cauciuc, cu profil agricol,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe