Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Peste 30 de acoperişuri şi 13 autoturisme avariate în Hunedoara din cauza vântului puternic (bilanţ ISU)

Publicat

Un număr de 32 de acoperişuri au fost afectate de vântul puternic şi 13 autoturisme au fost avariate de resturile de tablă sau de crengile care au căzut peste ele în municipiul Hunedoara, pe parcursul zilei de miercuri, arată ultimele ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Din cauza fenomenelor meteo periculoase, la nivelul municipiului Hunedoara s-au înregistrat 35 de situaţii de urgenţă, 32 de acoperişuri au fost afectate şi au fost avariate 13 autoturisme. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar.

În anumite momente ale zilei de miercuri, vântul a suflat cu viteze de 68-68,4 km/h, din cauza rafalelor fiind înregistrate cazuri în care tencuiala de pe clădiri s-a desprins, ramurile unor copaci s-au rupt, iar unele acoperişuri de pe blocuri au fost luate pe sus.

„Pentru ca cetăţenii să fie în siguranţă, pompierii au acţionat în Hunedoara chiar şi în 13 locaţii simultan pentru înlăturarea arborilor, resturilor de tencuială şi acoperişurilor căzute ce reprezentau un pericol pentru populaţia din zonele afectate”, a menţionat reprezentantul ISU.

La faţa locului au intervenit 50 de pompieri militari cu 11 autospeciale şi două maşini tip container multirisc de la detaşamentele Hunedoara, Deva şi Orăştie.

Judeţul Hunedoara s-a aflat miercuri, până la ora 16,00, sub atenţionare cod galben de fenomene meteo imediate şi intensificări ale vântului la rafală local 55-65 km/h în zonele Deva, Simeria, Veţel, Brănişca.

De asemenea, până la 12,00, la altitudini mai mari de 1.800 de metri a fost cod portocaliu de vânt puternic, cu viteză la rafală de 120-140 km/h în zona de munte. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Locuințe din Cluj-Napoca, vândute și cu 6.000 de euro pe metru pătrat în câțiva ani. Previziunile specialiștilor din real estate

Publicat

cluj napoca facebook emil boc.jpg

Locuințele din Cluj-Napoca vor continua să se scumpească, iar ritmul de creștere, chiar dacă este accelerat, este unul sustenabil pe termen lung, spun experții din domeniul imobiliar. În câțiva ani, este posibil ca unele locuințe să se vândă și ci 6.000 de euro metrul pătrat, arată aceștia.

Practic, este posibil ca să avem și prețuri duble față de cele solicitate în prezent cumpărătorilor. Orașul are toate atuurile necesare pentru a atrage business,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vacanța de vară 2024: Schimbări importante pentru turiștii care își petrec concediul în Grecia. Noi taxe și pe litoralul românesc

Publicat

vacanța de vară 2024: schimbări importante pentru turiștii care își

Grecia modifică regulile pentru plajele sale: ce trebuie să știe turiștii români în sezonul estival. Una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor, Grecia, introduce schimbări importante în gestionarea plajelor sale.

Aceste modificări sunt esențiale pentru cei care plănuiesc să își petreacă vacanța estivală pe coastele elene.

Noi regulamente pentru șezlonguri și spații pe plajă

Începând cu acest sezon, plajele din Grecia vor avea un număr redus de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tăblițele de la Tărtăria: Misterul continuă la zeci de ani de la descoperirea lor. Cea mai veche scriere din lume sau nu?

Publicat

tăblițele de la tărtăria: misterul continuă la zeci de ani

Plăcuțele de la Tărtăria sunt un set de trei artefacte arheologice descoperite în satul Tărtăria din județul Alba, România, în anul 1961.

Aceste artefacte au fost găsite într-un sit neolitic, în apropierea ruinelor unui așezământ neolitic cunoscut sub numele de „Cetățuie”.

Cele trei plăcuțe sunt făcute din lut ars și prezintă desene incizate, considerate a fi printre cele mai vechi exemple de scriere sau simboluri grafice descoperite în Europa.

Ele datează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujeancă la 100 de ani. Secretul longevității Iolandei Florea: Am gândit întotdeauna pozitiv

Publicat

ioli 1 e1713081152859.jpeg

Mulți ar spune că e o vârstă la care doar visează, însă clujeanca Iolanda Florea, fostă profesoară de matematică, a și împlinit-o cu câteva zile în urmă. Cu foarte multe amintiri, cu povești demne de romane, Cluj24 a reușit să afle câteva lucruri chiar de la ea, în momentul în care a fost sărbătorită de familie.

”Mă simt foarte bine la 100 de ani, dar, în același timp, speriată de ce va urma. Am fost invitată de o clasă căreia i-am predat, la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe