Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Peste 50 de percheziţii în Constanţa la persoane bănuite de furt, fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic

Publicat

Poliţiştii constănţeni efectuează, joi, 57 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de furt, fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pun în aplicare, la această oră, 57 de mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 48 în judeţul Constanţa şi nouă în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, joi, AGERPRES.

Din cercetări a reieşit că în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Ilfov ar exista persoane care ar deţine programe informatice cu ajutorul cărora ar modifica indexul contoarelor electrice montate la consumatori persoane fizice şi juridice.

Aceştia s-ar deplasa la „beneficiar” şi, cu ajutorul unui laptop, s-ar conecta printr-un cablu la portul optic al contorului electric, iar, apoi, prin intermediul programului informatic instalat pe laptop, ar modifica indexul afişat de contor.

Introducerea unui index de consum mai mic față de cel real

Scopul acestei modificări ar fi introducerea unui index de consum mai mic faţă de cel real, astfel încât titularul locului de consum să plătească o factură diminuată pentru consumul de curent electric.

„Pentru aceste operaţiuni, persoanele bănuite ar fi încasat sume de bani, reprezentând 10% din diferenţa sumei de bani care ar fi trebuit plătită companiei de furnizare a energiei electrice şi cea plătită efectiv de beneficiar.

Beneficiarii acestui serviciu ar fi fost, de regulă, persoane juridice cu un consum de curent electric ridicat, respectiv unităţi de cazare, service-uri auto şi restaurante”, arată sursa citată.

Persoanele bănuite s-ar fi informat cu privire la istoricul indexului și detalii despre locul de muncă

Pentru a avea acurateţe în activitatea infracţională, înainte de a modifica indexul contorului electric, persoanele bănuite s-ar fi informat cu privire la istoricul indexului şi detalii despre locul de consum, respectiv dacă cititorii au făcut fotografii cu index-ul contorului, existând suspiciunea că aceste informaţii ar fi fost primite de la angajaţi ai companiei de furnizare a energiei electrice, care ar fi accesat, prin depăşirea limitelor autorizării, baza de date a companiei şi ar fi furnizat telefonic datele solicitate.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa, precum şi al companiei de furnizare a energiei electrice.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

bmw.jpeg

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost oprit de mai multe echipaje de la Poliția Locală.

Din primele informații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

oncologie 8 e1711449071310.jpg

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în timp în domeniul cancerului, perfecționat de dr. Florian Al. Nicula din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Cu ocazia Zilei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, revista HPV World a publicat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

românii au mai mulți bani în bănci. cât au crescut

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut cu 1,8% faţă de ianuarie 2024, până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe