Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Pilotul aflat la manșa avionului prăbușit în Lacul Colibița a murit

Publicat

avion prabusit colibita 2

Pilotul care se afla la manșa avionului ușor care s-a prăbușit în Lacul Colibița a decedat. Acesta se afla în stop cardio-respirator la sosirea prinelor echipaj de salvare ajunse la fața locului. Pasagerul din avion a suferit răni ușoare, care nu au necesitat transportul la spital.

Reamintim că duminică, în jurul amiezii, un avion ușor a căzut în apele Lacului Colibița din județul Bistrița-Năsăud.

Citește și VIDEO: Momentul prăbușirii avionului în Lacul Colibița. Pilotul a murit, pasagerul – transportat la spital cu răni ușoare

Din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, la locul indicat au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă, echipaj de pompieri cu barca și terapia intensiva mobila SMURD. (Garda de Intervenție Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrita)

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de raspuns, s-a solicitat și o resursă aviatică din cadrul IGAV. – elicopterul de la Punctul Aeromedical Târgu Mureș.

Pilotul se afla în stop cardiorespirator

Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconștient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni.

Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de interventie.

”Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării”, au declarat reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Pasagerul – cetățean german, in vârstă de 45 de ani a ieșit singur din aeronava constient și stabil, prezenta ușoare leziuni ce nu implica transportul la spital.

Acesta a fost evaluat de către echipajele si refuză transportul la spital.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2024: Înscrieri până duminică, 28 iulie. Condiții pentru candidați, probe de concurs, calendar

Publicat

admitere academia de poliȚie 2024: Înscrieri până duminică, 28 iulie.

Admitere Academia de Poliție 2024. Înscrierile la admitere se încheie duminică, 28 iulie. Etapele de concurs cuprind evaluarea performanței fizice, proba scrisă și examinarea medicală.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Agenția pentru Cadastru va presta mai multe servicii GRATUIT. Ce prevederi au intrat în vigoare

Publicat

ancpi cadastru.jpg

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va presta mai multe servicii gratuit. Agenția își extinde lista inclusiv a celor de interogare dinamică pe baza unor componente API (application programming interface).

Noile prevederi au intrat în vigoare miercuri, 24 iulie, când a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul nr. 1498/2024 pentru modificarea și completarea Ordinului directorului general al ANCPI nr. 16/2019 privind aprobarea tarifelor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificări importante pentru cei care vor să obțină permisul auto. Noi reguli pregătite de autorități

Publicat

acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din alba. sute de mașini

Modificări importante pentru cei care vor să obțină permisul auto. Noi reguli au fost anunțate de comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean.

Va...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tradiții clujene: Sf. Pantelimon sau „Pintilie călător”. Semnifică SFÂRȘITUL verii. Tradiții și superstiții

Publicat

152621 pantelimon.jpg

La miez de vară, pe 27 iulie, în satul tradițional din Cluj era sărbătorit cel mai mare tămăduitor, Sfântul Pantelimon, numit în tradițiile populare și „Pintilie Călător”. În mitologia populară era considerat fratele Sfântului Ilie.

„Astfel, oamenii satelor credeau că și Pantelimon umblă prin cer cu un car de foc. Se spune că Pintilie „apără de toate bolile”, „păzește turmele de fiare”, „îi apără pe oameni să nu fie luați de duhurile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe