Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Polițiștii au confiscat 74 de arme și peste 700 de kilograme de articole pirotehnice, în ultimele două săptămâni

Publicat

arme perchezitii politia1

Polițiștii au confiscat în ultimele două săptămâni 74 de arme și peste 3.200 de bucăți de muniție. Precum și peste 700 de kilograme de articole pirotehnice.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 21 octombrie – 3 noiembrie 2022, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au derulat, la nivel național, 141 de acțiuni și 631 de controale la persoane fizice și juridice, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite din acest domeniu.

În aceeași perioadă, în cadrul dosarelor penale instrumentate, au fost puse în executare 30 de mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurilor de acțiuni speciale și al jandarmilor implicând, de asemenea, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, ai asociațiilor de vânătoare și specialiști ai inspectoratelor teritoriale de muncă.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 113 de infracțiuni la regimul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase, fiind aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, cu măsura complementară a anulării dreptului de deținere și/sau, după caz, de port și folosire a armelor deținute, precum și de confiscare a bunurilor obiect al contravenției.

Astfel, au fost constatate 67 de infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor și 19 infracțiuni la regimul vânătorii și al protecției fondului cinegetic.

De asemenea, au fost indisponibilizate 74 de arme, dintre care 50 deținute legal, 24 deținute ilegal, 3.293 de bucăți de muniție, dintre care 891 de bucăți de cartușe deținute legal, iar 2.402 bucăți de cartușe deținute ilegal, 182 de kilograme de carne vânat, 36 de capcane și 8 autovehicule.

În domeniul explozivilor și al substanțelor periculoase, au fost indisponibilizate 30 de kilograme de explozivi de uz civil, 744 de kilograme de articole pirotehnice, 100 de kilograme și 110 litri de substanțe periculoase, 2.290 kg. și 1.310 litri de deșeuri periculoase, precum și 11,7 kilograme de mercur.

FOTO: Polițiștii au confiscat 74 de arme și peste 700 de kilograme de articole pirotehnice, în ultimele două săptămâni. Exemple:

„ 1. La data de 1 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Roșiorii de Vede, în urma căreia au descoperit și indisponibilizat o armă letală, deținută ilegal, respectiv un revolver, de calibru 9 mm, precum și 68 de cartușe de același calibru.

Persoana bănuită a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată pentru nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, iar, la data de 1 noiembrie a.c., au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în orașul Voluntari.

arme confiscate politisti

În urma efectuării percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 300  de kilograme de articole pirotehnice, categoriile P1, F2, F3 și F4, care ar fi fost deținute si comercializate fără drept.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov.

perchezitii arme politia2

3. La data de 1 noiembrie 2022, ca urmare a activităților desfășurate în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, poliţiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la un imobil situat în comuna Movila Miresii, judeţul Brăila.

perchezitii arme politia

În urma percheziției, polițiștii au descoperit aproximativ 30 de kilograme de articole pirotehnice.

Întreaga cantitate de material pirotehnic, încadrată la categoriile F2-F3, a fost ridicată și indisponibilizată, până la finalizarea cercetărilor în cadrul dosarului penal, întocmit pentru nerespectarea regimului de deținere și de comercializare și utilizare a articolelor pirotehnice”, au mai transmis polițiștii.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Colaborare Cluj-Eindhoven în domeniul inovării și IT. Boc: Putem să ne conectăm cu Europa prin soluții inteligente de mobilitate

Publicat

cluj eindhoven colaborare boc 1.jpg

Colaborarea între Cluj și orașul olandez Eindhoven în domeniu inovării și IT. O delegație din regiunea Brabant a fost astăzi la Primăria Cluj-Napoca pentru a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Delegația din Țările de Jos, de la Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0, a fost primită marți la Primărie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Publicat

stadio cluj arena u cluj.jpg

4,5 miloane de euro, fonduri nerambursabile, au fost alocați, marți, pentru 37 de asociații și structuri care activează în domeniul sportului în Cluj-Napoca.

Finanțările pentru sportul clujean au crescut de 7 ori din 2012 până acum, potrivit primarului Emil Boc.

Emil Boc: 4,5 milioane de euro alocați pentru sportul clujean. Cu 25% mai mult decât anul trecut. Ce sumă a primit U Cluj

Suma din acest an, 21.875.000 lde ei, care reprezintă aproximativ 4,5…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe