Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Polițiștii de frontieră au oprit la Vama Nădlac II două camioane încărcate cu zeci de tone de deșeuri

Publicat

deseuri nadlac 2

Doi camioane încărcați cu peste 37 de tone de deșeuri, constând în diverse bunuri, au fost oprite la Vama Nădlac II de către polițiștii de frontieră. Intrarea mijloacelor de transport în România nu a fost permisă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au controlat, în ultimele 24 de ore, două automarfare conduse de către doi cetăţeni români.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale şi deşeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase, de la diferite societăţi comerciale din Germania şi Franţa pentru firme din România.

deseri nadlac

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

deseuri nadlac 3

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 37.536 kg de deşeuri constând în îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale şi deşeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, transmite, vineri, Poliţia de Frontieră.

deseuri nadlac

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Trei candidați USR, rămași în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca. În martie 2024 se va stabili cine îl va înfrunta pe Boc

Publicat

baltare 1.jpg

Adunarea Generală a USR Cluj-Napoca a desemnat, duminică seara, trei candidați rămași în cursa internă pentru alegerile locale de anul viitor, urmând ca dintre aceștia să fie ales, în martie 2024, cel care îl va înfrunta pe Emil Boc în lupta pentru Primăria Cluj-Napoca. 

Inițial, în luna iulie, s-au înscris în alegerile interne pentru nominalizarea candidatului USR la funcția de primar al Clujului un număr de 11 membri, iar clujenii au avut posibilitatea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat prins cu alcoolemie URIAȘĂ la volan în Câmpia Turzii. Nu avea nici permis. A fost ARESTAT

Publicat

fiola alcool volan blurat.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii au dispus, vineri, măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 35 de ani, din Câmpia Turzii, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În fapt, la data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.45, în timp ce conducea autoturismul pe strada Laminoriștilor din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Salariul minim de bază brut a crescut la 3.300 de lei de la 1 octombrie. Câți angajați vor beneficia

Publicat

bani lei pixabay e1663503847879.jpg

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se majorează la 3.300 lei lunar, începând cu 1 octombrie 2023, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% faţă de nivelul actual de 3.000 de lei. De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi, transmite Agerpres.

„Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (…) se stabileşte în bani, fără a include…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Păduri urbane pentru reducerea poluării, înființate cu bani din PNRR. Apel de proiecte lansat pentru primării și consilii județene

Publicat

păduri urbane pentru reducerea poluării, înființate cu bani din pnrr.

Consiliile județene, municipiile, orașele sau instituțiile de învățământ din țară pot solicita finanțare prin PNRR pentru plantarea de mini-păduri urbane care vor reduce poluarea și vor proteja populația de praf. Apelul de proiecte a fost lansat miercuri, 27 septembrie, a anunțat recent ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Astfel, până la data de 30 aprilie 2024 se desfășoară runda de atragere de fonduri pentru Subinvestiția I.1.C. „Crearea de păduri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe