Poveștile ucrainenilor fugiți din calea războiului s-au mutat din punctele de trecere a frontierei, în spatele ușilor închise ale multor locuințe din Botoșani.
Plecați din Ucraina cu toată viața într-o valiză, sunt ținuți departe de țara lor de continuarea agresiunii militare rusești. Chiar dacă războiul s-ar opri, mulți nu ar mai avea unde sau la ce să se întoarcă.
În așteptarea unor vești bune, o parte dintre femeile și copiii din Ucraina, dar și familii întregi, și-au găsit adăpost pe cont propriu, în județul Botoșani.
Pentru mulți, bruma de lucruri s-a cam risipit. Pentru câteva familii ajutorul a venit din partea pompierilor botoşăneni și a voluntarilor de la Crucea Roșie Botoșani.
Alimente, produse de igienă personala și de curățenie, mâncare pentru bebeluși, scutece șervețele umede, pături, saltele, jucării și haine sunt produsele care le-au fost donate în ultimele zile.
Toți cetățenii ucraineni care au nevoie de ajutor pot solicita sprijin pe platforma www.sprijindeurgenta.ro sau apelând unul din cele trei numere de telefon aflate la dispoziția lor de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Botoșani : 0756.05.55.91; 0756.13.13.98 ; 0756.19.27.37
Aceste numere de telefon pot fi apelate non-stop pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin.
Schimbare importantă și interesantă în sistemul de sănătate din România. Legea promulgată de Ilie Bolojan oferă o alternativă legală și transparentă la binecunoscutul „plic pentru medic” — un obicei informal care a persistat ani de zile din cauza deficiențelor sistemului și a recunoștinței personale a pacienților. Acum, pacienții care vor să își arate aprecierea față de cadrele medicale pot face donații oficiale direct către unitatea…
O nouă lege a sistemului sanitar va fi elaborată de parlamentari, a anunțat luni, președintele comisiei de specialitate, Adrian Streinu-Cercel, scrie alba24.ro.
”La nivelul Comisiei pentru sănătate din Senat, s-a luat decizia dezvoltării unei noi structuri legislative pentru sectorul sanitar, un nou design punându-se acces pe persoana sănătoasă, astfel încât metodele de prevenție să fie la locul lor, așa cum este normal să fie într-o societate…
Finanțări pentru legume cultivate în sere și solarii: Este vorba despre un ajutor de minimis prin care fermierii pot primi până la 1.500 euro pe 1.000 de metri pătrați, în limita a 50.000 euro pe 3 ani, între 2025–2027. Sumele care se pot lua țin de suprafața cultivată, dar, atenție, este nevoie ca un procent din teren să fie cultivat cu tomate. Găsiți detalii mai jos, informează alba24.ro.
Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în parteneriat cu Banca Comercială Română – Sucursala Botoșani, Consiliul Județean al Elevilor și Camera de Comerț și Industrie Botoșani, anunță organizarea celui mai amplu eveniment de educație financiară dedicat elevilor din județ – „Școala de bani – tineri pregătiți pentru viitor”.
Evenimentul va avea loc vineri, 11 aprilie 2025, în intervalul orar 11:00-13:00, la Sala Polivalentă…