Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Președintele Ungariei, Novak Katalin, în comuna clujeană Mănăstireni. Întâmpinată de maghiari în costume populare

Publicat

kati 4 e1653280845421.jpg

Președintele Ungariei Novak Katalin s-a aflat duminică, în ultima zi a vizitei din România, în comuna Mănăstireni, județul Cluj, unde s-a întâlnit cu locuitorii, majoritate de etnie maghiară.
”O duminică cu oamenii din Țara Călatei”, a scris Novak pe Facebook.
”Nu a dus nici măcar o pungă de pământ din Ardeal A vizitat, a vorbit cu comunitatea maghiară. Foarte bine! Nimic rău în asta. E și ea om și are dreptul să se plimbe”, a scris un clujean de etnie română din Țara Călatei.
Președintele Ungariei a participat în județul Alba, la Alba Iulia și Lopadea Nouă, la mai multe evenimente religioase, organizate de Biserica Reformată din Ardeal.
În Cluj-Napoca, Novak a alergat în Parcul Central, iar în Alba a urcat pe un munte la o altitudine de 1130 m.

kati 1

kati 2

kati 3

kati 5

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Pericole pe munte. Două turiste, rănite pe traseul Cheile Galbenei în Bihor

Publicat

salvamont bihor interventie 010722.jpeg

Două turiste au fost salvate, vineri, de salvamontiştii bihoreni, după ce au suferit entorse pe traseul Cheile Galbenei din Munţii Apuseni. Primul incident s-a petrecut în jurul prânzului, iar cel de-al doilea în jurul orei 18. 
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Apă tot mai scumpă la Cluj. O femeie și-a umplut sticle din plastic din fântâna de pe Bulevardul Eroilor

Publicat

apa ero 1.jpg

O femeie a fost surprinsă, vineri, în timp ce își umplea mai multe sticle cu apă din fântâna arteziană de pe Bulevardul Eroilor.

”Este scumpă apa la Cluj, dar bine că este fântână gratis. Apa de acasă este pe bani, contorul merge.

Nu mai bine venim să luăm apă pe gratis, să udăm florile sau cine știe ce?

Era o doamnă în toată firea”, a spus un cititor al Cluj24.

apa ero 2

Alții se scaldă în fântâna de pe Eroilor

Când a văzut că este filmată, femeia a renunțat să umple cu apă toate cele patru sticle pe care le avea, astfel că a plecat doar cu jumătate din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbatul din Sebeș care a vrut să își ucidă soția și fiica și-a aflat pedeapsa. Atacul, desprins din filmele de groază

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Unul dintre cele mai groaznice acte de violență domestică, din județul Alba, probabil din ultimii 10 ani, a avut loc la Sebeș, când o femeie alături de fiica ei s-au luptat la propriu, pentru viața lor, cu tatăl care intrase peste ele în casă, să le omoare.

Sunt detalii greu de descris în cuvinte, care par desprinse dintr-un film de groază, dar pe care le-au trăit cele două. Iar totul a plecat de la singur fapt: siguranța femeilor care au emis un ordin de protecție împotiva bărbaților abuzivi. Ordin de protecție care este egal cu zero, dacă nu există un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum susțin autoritățile din Coreea de Nord că a intrat în țară virusul SARS CoV-2

Publicat

Arhivă foto

Autoritățile din Coreea de Nord anunță că au identificat sursa focarului de COVID și susțin că virusul a intrat în țară fiind purtat de vânt. De aceea, locuitorilor li s-a cerut să nu atingă obiecte străine, purtate de vânt, în apropierea graniței cu Coreea de Sud.

Coreea de Nord susține că a identificat sursa focarului de COVID: „lucruri străine” în apropierea graniței cu Coreea de Sud, potrivit Sky News. De aceea, autoritățile nord-coreene îi avertizează pe cetățeni să „fie vigilenți la lucrurile străine care vin prin vânt și alte fenomene climatice”. Avertizarea apare în timp ce epidemia COVID-19 se răspândește în continuare în țară.

„Se știa că un soldat în vârstă de 18 ani, numit Kim, și un copil de grădiniță de cinci ani, numit Wi, au intrat în contact cu lucruri străine pe un deal din jurul cazărmii și al cartierelor rezidențiale din Ipho-ri la începutul lunii aprilie”, au relatat jurnaliștii nord-coreeni de la KCNA.

Cum susțin autoritățile din Coreea de Nord că a intrat în țară virusul SARS CoV-2: Zona Ipho-ri

Cei doi au avut simptome și ulterior au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Ipho-ri se află pe coasta de est, în apropiere de granița cu Coreea de Sud.

„Rezultatele investigației au arătat că mai multe persoane care au venit din zona Ipho-ri, din comitatul Kumgang, din provincia Kangwon în capitală la jumătatea lunii aprilie au avut febră, iar în rândul contacților lor a fost observată o creștere bruscă a cazurilor de febră”, a adăugat KCNA.

Dezertorii nord-coreeni și activiștii sud-coreeni obișnuiesc să zboare cu baloane peste granița puternic păzită, transportând pliante și ajutoare umanitare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe