Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Primul test cu elicopterul Black Hawk pentru situații de urgență, în prezența șefilor IGAV și DSU

Publicat

dsu elicopter 1

Șeful DSU, Raed Arafat, împreună cu inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație, general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, au mers în Polonia, la prima decolare a elicopterului Black Hawk de intervenții în situații în urgență, care va ajunge și în România.

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de inspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., general de flotilă aeriană Cătălin-Paul Dache, au mers, joi, în Polonia, la invitația firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României 6 astfel de aparate de zbor, conform acordului cadru semnat în anul 2021.

Vizita a avut ca obiectiv principal asistarea la prima decolare a elicopterului Black Hawk de intervenții în situații în urgență, respectiv, primul test pe care îl execută un astfel de aparat de zbor gândit și proiectat pentru salvarea de vieți omenești, în situații complexe.

În timpul vizitei au fost prezentate în detaliu caracteristicile tehnice dar și funcțiile deținute de aceste aparate de zbor, care odată intrate în dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., vor contribui la creșterea calității de răspuns în situații de urgență și oferirea unui serviciu de calitate, la standarde înalte, tuturor cetățenilor.

dsu elicopter

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de stadiul de realizare a proiectului privind livrarea celor 6 aparate de zbor, ele fiind în acest moment în curs de fabricație.

FOTO: Primul test cu elicopterul Black Hawk pentru situații de urgență, în prezența șefilor IGAV și DSU: Despre ce s-a discutat

În același timp, în cadrul întâlnirii au fost purtate discuții pentru o eventuală semnare privind achiziția unui alt elicopter (al șaptelea elicopter mediu-greu Black Hawk) care ar fi destinat mai multor tipuri de intervenții pe specificul atribuțiilor Ministerului Afacerilor Interne.

Detaliile privind semnarea contractului subsecvent de achiziție a celui de al șaptelea elicopter mediu-greu, tot prin fonduri europene nerambursabile, se vor discuta în perioada care urmează.

„Având în vedere dotarea de ultimă generație a aparatelor de zbor, personalul structurilor IGAv a parcurs deja un stagiu de pregătire în Statele Unite ale Americii, fiind astfel finalizate cursurile teoretice și instrucția pe simulator. Totodată, pregătirea personalului va continua cu probele practice, în vederea familiarizării cu tehnica specifică”, a transmis, joi, DSU.

dsu elicopter2

În cursul ultimului an, Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile aflate în coordonare, IGSU și IGAv au încheiat contracte pentru livrare de echipamente și tehnică de intervenție în situații de urgență care depasesc ca sumă 400 milioane Euro, finanțate în proporție de 85% din fondurile UE nerambursabile.

FOTO: Primul test cu elicopterul Black Hawk pentru situații de urgență, în prezența șefilor IGAV și DSU: Când a fost semnat acordul

În data de 9 noiembrie 2021, prin Proiectul VIZIUNE 2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviație având calitatea de partener, a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Emmanuel Macron a avertizat asupra unei „crize a democrațiilor”. Ce soluţii propune pentru a opri destabilizarea societăților

Publicat

emmanuel macron a avertizat asupra unei „crize a democrațiilor”. ce

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat asupra unei „crize a democrațiilor”, inclusiv în Statele Unite, după ani de „presiuni” și eforturi de „destabilizare”. Liderul francez a mai afirmat că este îngrijorat de democrațiile occidentale care trec acum printr-o „criză periculoasă”, adăugând că ceea ce este în joc este ceea ce lumea a construit în secolul al XVIII-lea.

Emmanuel Macron, despre criza globală a democrațiilor

Asemenea avertismente au căpătat o nouă greutate în ultimele luni, pe măsură ce temerile privind o recesiune globală și amenințările la adresa democrației înfloresc odată cu războiul neprovocat al Rusiei în Ucraina.

Într-un interviu pentru postul american CNN, Emmanuel Macron a atras atenția cu privire la o criză globală a „democrațiilor liberale”…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clienții unei bănci importante ar putea rămâne fără bani în cont. Sunt vizați de o nouă tentativă de fraudă. La ce trebuie să fie atenți

Publicat

clienții unei bănci importante ar putea rămâne fără bani în

Una dintre cele mai mari bănci a transmis joi, 22 septembrie, un avertisment clienților săi în privința unei noi tentative de fraudă. În doar câteva secunde, aceștia pot rămâne fără bani pe card. Iată la ce ar trebui să fie atenți românii.  Mii de persoane au fost înşelate de infractori!

Avertisment pentru toți clienții unei bănci importante

ING, una dintre cele mai apreciate instituții bancare din țară, transmite o informație importantă clienților săi în privința unei noi tentative de fraudă. Este vorba despre metoda „phishing”.

Prin intermediul unor mail-uri false sau mesaje pe rețelele sociale, infractorii solicită date personale în încercarea de a ajunge la banii din conturi.

„Există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele și în cele din urmă, banii, iar…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop zilnic, 23 septembrie 2022. Taurii sunt confuzi în relațiile de iubire. Ce se întâmplă cu restul nativilor

Publicat

horoscop zilnic, 23 septembrie 2022. taurii sunt confuzi în relațiile

Horoscopul zilnic de vineri, 23 septembrie 2022, aduce vești importante pentru toate cele 12 zodii ale horoscopului european. Taurii vor trebui să cântărească deciziile pe care le vor lua în plan sentimental, în timp ce Gemenii vor petrece timp cu familia. Alți nativi primesc vești bune pe plan profesional. Vezi ce ți-au rezervat și ție astrele!

Horoscop zilnic vineri, 23 septembrie 2022

Berbec

Berbecii vor avea parte de multe schimbări pe plan sentimental. Vei avea o discuție benefică cu partenerul de viață. Ceva nu a mers bine în relația voastră, dar totul se va rezolva în perioada următoare.

În loc să bați pasul pe loc, păstrează spațiu pentru o conversație deschisă și sinceră. Spune-i partenerului ce înseamnă pentru tine și cum ți-ar plăcea să fii tratat. Pe plan profesional, lucrurile merg…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se află în cea mai mare criză energetică. Cât cheltuie țările UE într-un an din această cauză

Publicat

europa se află în cea mai mare criză energetică. cât

Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai gravă criză economică, iar guvernele au fost nevoite să găsească soluții rapide pentru a depăși această situație. Un studiu arată costul măsurilor luate în Europa în fața creșterii prețurilor mărfurilor de bază, din septembrie 2021 până în septembrie 2022.

Suma cheltuită de țările UE din cauza crizei energetice

Facturile pentru energie sunt tot mai mari pe zi ce trece. Creșetrea inflației, situație care datează din toamna anului 2021, acum accelerată de războiul din Ucraina, afectează de câteva luni bugetele gospodăriilor și companiilor din țările europene, fiind nevoite să ia o serie întreagă de măsuri pentru garantarea puterii de cumpărare.

Potrivit unui studiu al Institutului Bruegel din Bruxelles, statele membre ale Uniunii Europene au alocat,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe