Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Principele Nicolae și soția sa, vizită surpriză la expoziția unei tinere artiste din Alba

Publicat

Principele Nicolae și soția sa au vizitat Alba Iulia pentru a-i face o surpriză unei tinere artiste. Este vorba despre Romina Semprini, o adolescentă de 14 ani, care și-a expus marți, 21 mai, picturile, la Muzeul Unirii din Alba Iulia.

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills urma să ajungă la Sibiu și când a aflat că tânăra artistă urmează să verniseze prima ei expoziție, a dorit să îi facă acesteia o surpriză și a făcut o scurtă oprire în Alba Iulia.

Nicolae, împreună cu soția acestuia, au admirat picturile Rominei și fiecare dintre cei doi au ținut să se fotografieze cu picturile preferate.

Picturile Rominei au fost expuse la Muzeul Unirii din Alba Iuia, unde vor putea fi admirate pe tot parcursul lunii mai.

Expoziția tinerei a primit sprijinul Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, școală unde tânăra este elevă în clasa a VII-a.

Principele Nicolae a cunoscut-o pe Romina în urmă cu un an, când acesta a vizitat Școala Gimnazială Avram Iancu din Alba Iulia, unde tânăra este elevă. Atunci, aceasta i-a dăruit prințului un portret al bunicului său, Regele Mihai.

Nicolae a fost impresionat de talentul adolescentei, cu atât mai mult cu cât Romina nu are niciun fel de pregătire în domeniul artei.

Sursa: Alba24.ro

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Noi posturi scoase la CONCURS de Spitalul de Urgență Cluj. Caută personal MEDICAL, auxilar și TESA, pe perioadă determinată

Publicat

spital urgenta facebook.jpg

După ce a scos la concurs zeci de posturi pe perioadă nedeterminată, Spitalul Județean de Urgență Cluj anunță concurs și pentru mai multe posturi vacante temporar.

Astfel, spitalul organizează concurs pentru ocuparea de posturi de personal medical, personal auxiliar și TESA.

Posturi scoase la concurs de Spitalul de Urgență Cluj

Înscrierile se fac în perioada 29 iunie – 5 iulie, iar concursul va fi organizat pentru posturi vacante temporar.

  • asistent medical generalist principal – 8 posturi – diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, grad principal, 5 ani…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF vine din nou la Oradea. Când va avea loc festivalul

Publicat

tiff cluj 28062022.jpg

După încheierea unei noi ediții, cea de-a 21-a, a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că s-a înregistrat un record în istoria evenimentului, mai precis au fost 102.000 de plătitori de bilete. De asemenea, aceștia au precizat că filmele TIFF vor ajunge și-n alte orașe din țară, printre care și Oradea.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturile experților pentru a te proteja pe timp de caniculă: Ce să faci ca să nu ajungi victimă a temperaturilor ridicate

Publicat

caldura canicula e1566549203305.jpg

Următoarele trei zile vor fi arzătoare. Meteorologii au anunțat trei zile cu temperaturi cuprinse între 33 și 37 de grade. Județul Alba, alături de marte parte a județelor din țară se află sub un cod galben de caniculă. 

În acest context, experții în temperaturi ridicate și pompierii de la ISU Alba transmit populației o serie de sfaturi pentru ca cetățenii să treacă cu bine de perioada cu temperaturi ridicate.

Pe platforma fiipregătit.ro au fost exemplificate mai multe măsuri pe care populația le poate pune în practică.

CITEȘTE ȘI: Urmează trei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe