ACTUALITATE
FOTO: Procedură autohemoterapie majoră cu ozon în premieră, pentru pacienţii cu COVID-19, la Universitatea „Dunărea de Jos”
Prima procedură de autohemoterapie majoră cu ozon în cazul unui pacient diagnosticat cu COVID-19 a fost lansată, vineri, la Universitatea „Dunărea de Jos”, informează Biroul de presă al instituţiei de învăţământ superior.
Potrivit sursei citate, activitatea face parte din proiectul pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi l-a câştigat în cadrul Competiţiei Internaţionale organizate de Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF).
Proiectul se numeşte „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)” şi a fost depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi.
„Suntem mândri să discutăm astăzi despre un proiect al Universităţii ‘Dunărea de Jos’ din Galaţi finanţat de AUF, în cadrul competiţiei internaţionale de proiecte destinate acţiunilor de reducere a impactului pandemiei COVID-19. Ţin să precizez că din aproape 2.000 de proiecte înscrise din 76 de ţări au fost selectate doar 92. Dintre acestea România are 3, iar 2 sunt ale universităţii noastre”, a declarat rectorul universităţii, Lucian Georgescu.
„Proiectul are ca scop utilizarea procedurii de autohemoterapie majoră în combaterea COVID-19 pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau
pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19. Sunt prinse trei activităţi principale: achiziţionarea generatorului de ozon şi a componentelor necesare procedurii autohemoterapiei majore, instruirea personalului medical autorizat în vederea aplicării procedurii de autohemoterapie majoră şi aplicarea procedurii de autohemoterapie majoră pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19”, a spus managerul proiectului, Cristian Dima. AGERPRES
Citește mai mult pe Botosani24.ro