Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Progres accelerat pe Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7: Constructorul Retter avansează cu montajul grinzilor și lucrările la poduri

Publicat

autostrada a7 17.06.2024 2

Lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Moldovei A7 se desfășoară în același ritm alert și susținut cu care constructorul deja ne-a obișnuit. Deși pe întreg șantierul activitatea este intensă, la două din cele 15 pasaje se remarcă o „aglomerare” de resurse.

Este vorba de structurile 03_km 0+000 și 11_km 10+985, unde în perioada 14 – 26 iunie este planificată montarea a 129 de grinzi. Sâmbătă, spre exemplu, au fost montate 15 grinzi, constructorul aproape atingându-și recordul de 18 grinzi montate într-o singură zi.

Grinzile montate sâmbătă au 39 de metri lungime și cântăresc 74 de tone fiecare. Montajul a durat aproximativ 10 ore.

În paralel s-au pregătit grinzile care urmează să fie montate azi, aplicându-se ultimul strat de vopsea anticorozivă.

autostrada a7 17.06.2024 5

Potrivit graficului de lucrări pentru săptămâna 17 – 23 iunie 2024, constructorul sibian RETTER își propune să monteze încă 74 de grinzi.

grafic retter 17.06.2024 3

Azi, lucrările la podurile de pe șantierul primului lot al Autostrăzii Moldovei A7 au depășit stadiul fizic de 75%, ceea ce reprezintă un progres semnificativ în cadrul proiectului.

autostrada a7 17.06.2024 3

Acest lucru este posibil și datorită coordonării eficiente a timpului și muncii în echipă, cât și a bunei colaborări cu partenerii, cum ar fi SSF, pentru partea de proiectare și Maurer SE, care prin reprogramarea și suplimentarea resurselor în producție reușește să livreze echipamentele antiseismice în graficul accelerat.

Toate acestea au o pondere semnificativă în atingerea obiectivului de a da în circulație lotul 1 al Autostrăzii Moldovei în luna octombrie 2024.

autostrada a7 17.06.2024 1

Reamintim că Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 15 poduri din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste Autostrada A3 cu o lungime de 370 m.

Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Autostrada „Moldovei”- A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei si are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum vor da Bacalaureatul cei care au intrat în clasa a VIII-a în 2024. Elevii au dreptul de a studia două limbi străine la școală

Publicat

cum vor da bacalaureatul cei care au intrat în clasa

Elevii au dreptul de a studia două limbi străine, potrivit noului Statut al Elevului. Cei care vor da Bacalaureatul după noua metodologie, în 2029, vor avea două probe de competențe la limbă străină.

În Statutul elevilor din 2016, era menționat dreptul de a studia o limbă de circulație internațională. În documentul din 2024, sunt incluse două.

”Elevii beneficiază de următoarele drepturi în sistemul…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia anticipată. Cum se stabilește și ce trebuie să știe persoanele care solicită acordarea pensiei anticipate

Publicat

pensia anticipată. cum se stabilește și ce trebuie să știe

Pensia anticipată. Casa Județeană de Pensii Alba a transmis joi precizări cu privire stabilirea pensiei anticipate.

Potrivit reprezentanților instituției, în conformitate cu prevederile Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii, pensia anticipată se cuvine cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv, prevăzut în anexa nr. 5,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cluj-Napoca are, în premieră, o Hartă Culturală și Gastronomică în trei limbi. Orașul, pe locul 5 la numărul de turiști

Publicat

harta cluj stefan gadola horeca 1.jpg

Cluj-Napoca are o Hartă Culturală și Gastronomică complexă pentru turiștii care ajung în „orașul comoară”. Inedit este faptul că această hartă este și în format fizic și se va găsi la hotelurile din oraș și la punctele de informare turistică.

Harta, care este o premieră în țară, le permite turiștilor să descopere nu doar trasee și obiective frumoase, dar și bucătăria tradițională sau evenimentele care au loc aici.

FOTO. Cluj-Napoca are, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii din clasele primare vor putea primi premii, din anul școlar 2024-2025. Care este condiția

Publicat

elevii din clasele primare vor putea primi premii, din anul

Elevii din clasele primare vor putea primi premii, din anul școlar 2024-2025. Prevederea este inclusă în noul Statut al Elevului. Condiția este ca acești elevi să aibă calificativul ”Foarte bine”.

Până acum, luau premii doar elevii claselor gimnaziale, liceale și profesionale, potrivit edupedu.ro.

”Elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional pot obține premii dacă:

  • au obținut primele medii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe