Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Progres accelerat pe Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7: Constructorul Retter avansează cu montajul grinzilor și lucrările la poduri

Publicat

autostrada a7 17.06.2024 2

Lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Moldovei A7 se desfășoară în același ritm alert și susținut cu care constructorul deja ne-a obișnuit. Deși pe întreg șantierul activitatea este intensă, la două din cele 15 pasaje se remarcă o „aglomerare” de resurse.

Este vorba de structurile 03_km 0+000 și 11_km 10+985, unde în perioada 14 – 26 iunie este planificată montarea a 129 de grinzi. Sâmbătă, spre exemplu, au fost montate 15 grinzi, constructorul aproape atingându-și recordul de 18 grinzi montate într-o singură zi.

Grinzile montate sâmbătă au 39 de metri lungime și cântăresc 74 de tone fiecare. Montajul a durat aproximativ 10 ore.

În paralel s-au pregătit grinzile care urmează să fie montate azi, aplicându-se ultimul strat de vopsea anticorozivă.

autostrada a7 17.06.2024 5

Potrivit graficului de lucrări pentru săptămâna 17 – 23 iunie 2024, constructorul sibian RETTER își propune să monteze încă 74 de grinzi.

grafic retter 17.06.2024 3

Azi, lucrările la podurile de pe șantierul primului lot al Autostrăzii Moldovei A7 au depășit stadiul fizic de 75%, ceea ce reprezintă un progres semnificativ în cadrul proiectului.

autostrada a7 17.06.2024 3

Acest lucru este posibil și datorită coordonării eficiente a timpului și muncii în echipă, cât și a bunei colaborări cu partenerii, cum ar fi SSF, pentru partea de proiectare și Maurer SE, care prin reprogramarea și suplimentarea resurselor în producție reușește să livreze echipamentele antiseismice în graficul accelerat.

Toate acestea au o pondere semnificativă în atingerea obiectivului de a da în circulație lotul 1 al Autostrăzii Moldovei în luna octombrie 2024.

autostrada a7 17.06.2024 1

Reamintim că Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 15 poduri din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste Autostrada A3 cu o lungime de 370 m.

Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Autostrada „Moldovei”- A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei si are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Primăria Alba Iulia încearcă să scoată la licitație a patra oară un spațiu din Cetatea Alba Carolina. Care va fi prețul de pornire

Publicat

primăria alba iulia încearcă să scoată la licitație a patra

Primăria Alba Iulia încearcă să scoată din nou la licitație pentru închiriere fostul spațiu al Centrului de Informare Turistică. La prețul de pornire inițial, nu a fost înregistrată nicio ofertă, după trei licitații.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Robi, stejarul care face umbră la Cluj-Napoca de 250 de ani. Poate “preda” o mare lecție de istorie. Cine l-a botezat

Publicat

stejarul robi main.jpg

Dacă aveți drum prin Hoia nu-l ocoliți pe Robi, cel mai bătrân stejar din Cluj-Napoca.

Mai ales acum când Robi s-a umplut de ghinde “uriașe” și ține umbră în zilele atât de toride.

Robi, stejarul care face umbră la Cluj-Napoca de 250 de ani. Poate “preda” o mare lecție de istorie. Cine l-a botezat

Robi nu doar că este este cel mai bătrân și cel mai gros stejar din Cluj-Napoca, dar este și “sănătos tun”. O spun specialiștii.

“Este cel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer din Alba, implicat în ACCIDENT rutier pe DN 1 lângă Turda. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale

Publicat

Șofer din alba, implicat în accident rutier pe dn 1

Un șofer de TIR din Alba a fost implicat într-un accident rutier, marți dimineața, pe DN 1 Turda-Cluj, la Copăceni.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT RUTIER la ieșirea din Căpâlna înspre Șugag: O persoană rănită, în urma impactului dintre două autoturisme. TRAFIC BLOCAT

Publicat

accident rutier la ieșirea din căpâlna înspre Șugag: o persoană

Un accident rutier a avut loc pe Dn 67 C, la ieșirea din localitatea Căpâlna, înspre Șugag, marți, 23 iulie, în jurul orei 18.35. 

Traficul rutier este blocat, la momentul redactării acestei știri.

Știre în curs de actualizare.

 

Citește mai departe