Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Rezultate remarcabile pentru elevi din Alba, la Concursul Internațional ”Ion Barbu-Dan Barbilian” din Călărași

Publicat

colaj premii

În perioada 26-28 octombrie 2018, s-a desfășurat la Călărași cea de-a XXIII-a ediție a Concursului  Internațional “Ion Barbu-Dan Barbilian”. Patru elevi din județul Alba care au participat la concurs au obținut rezultate excelente, ba mai mult doi elevi de la Colegiul Militar, au obținut premiul I și medalia de aur Dobre Ruxandra, și Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz. Evenimentul reunește, anual, pe cei mai buni elevi la matematică şi literatură din ţară şi din străinătate, componenți ai loturilor olimpice, precum şi personalităţi din domeniul științific și cultural.

concurs international calarasi

Elevi din județul Alba, au participat în perioada 26-28 octombrie la Călărași la Concursul Internațional “Ion Barbu-Dan Barbilian”, ediția cu numărul XXIII.

Concursul s-a adresat elevilor de clasele a XI și a XII a care au avut de interpretat un text la prima vedere din creația poetică a lui Ion Barbu.

Elevii din clasele mai mici au avut de realizat un eseu pe o temă dată pornind de la o creație a poetului Barbu.

În urma jurizării  patru elevi din Alba au reușit să obțină rezultate excelente:

concurs international calarasi

Corbean Tudor din clasa a VII-a,  Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, pregătit de Istrate Diana a obținut o mențiune.

Tunsoiu Antonia din clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, pregătită de  Negrea Petru a obținut și ea o mențiune.

Rodilă Andrei Ioan din clasa a XII -a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba pregătit de Iulia Mircea Cosmina a obținut locul trei și medalia de bronz.

Dobre Ruxandra din clasa a XI -a a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pregătită de Mircea Cosmina a obținut premiul I și medalia de aur.

concurs international calarasi

”Colegiul nostru a fost reprezentat la această competiție de elevul sergent Rodilă Andrei și eleva caporal Dobre Ruxandra; seriozitatea, talentul artistic, capacitatea analitică pe care le-au manifestat în rezolvarea subiectelor propuse precum și îndrumarea consecventă din partea d-nei prof. dr Cosmina Mircea le-au adus rezultate deosebite: Dobre Ruxandra, premiul I și medalia de aur, iar Rodilă Andrei, premiul III și medalia de bronz.

Andrei nu este la prima etapă a acestei competiții; dacă anul școlar trecut a obținut premiu special, în acest an școlar, reușește să urce pe podium, dovedind încă o dată că maturitatea simțirii și complexitatea gândirii pot atinge cote nebănuite dacă sunt completate de seriozitate în pregătire și dăruire în tot ceea ce întreprinde. Așadar, Andrei este un exemplu de ambiție în autodepășire; numeroasele premii obținute în domeniul literar și lingvistic ( premiul I la etapele județene și dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de Lingvistică, premiul I la etapele județene, dublă calificare la etapele naționale ale Olimpiadei de limba și literatura română și un Premiu special, performanțe la concursurile de creație artistică) ne îndreptățesc să ne mândrim că este elevul colegiului nostru.

Ruxandra este la prima calificare la acest concurs, dar la fel de sârguincioasă; obține premiul II la etapele județene ale Olimpiadei de limba și literatura română, distincții la festivalurile de critică și interpretare și reușește să convingă, prin tot ceea ce realizează, că i se potrivește această identificare perpetuă cu materialul artistic.
Cei doi elevi compun o echipă de poveste, din care au făcut parte și absolvenții Cosmin Crețu, Argatu Ioana, Maria Câmpean, toți fiind ghidați de o pasiune comună: literatura și resursele ei nebănuite, actul ludic sau alchimic de cucerire a acestui domeniu măreț ca și viața.” au transmis reprezentanții Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” într-o postare pe Facebook.

Foto: Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”

ACTUALITATE

Loteria bonurilor fiscale: Rezultatele extragerii din 17 februarie

Publicat

Bonurile fiscale emise în data 19 ianuarie 2019, cu o valoare de 289 lei, au fost desemnate câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică.

La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 1 – 31 ianuarie 2019, iar fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câştigătoare.

Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi al C.N. “Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câştigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate şi o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câştigătoare în prima etapă de selecţie, va elibera o copie a acestora cu menţiunea “conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenţei, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP şi ANAF.

În situaţia în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărţit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticităţii bonurilor câştigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depăşirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câştigători. (AGERPRES)

Citește mai departe

ACTUALITATE

PRAHOVA: Grav accident pe DN 1A, Gura Vitioarei. Trei persoane, transportate la spital cu traumatisme craniene

Publicat

accident autostrada

Trei persoane au fost grav rănite într-un accident rutier produs în noaptea de duminică spre luni pe DN 1A, în localitatea Gura Vitioarei, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.

Potrivit sursei citate, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, într-o curbă la dreapta, un autoturism a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat. Cei trei ocupanţi ai maşinii au fost transportaţi inconştienţi la spital.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean a informat că o femeie de 20 de ani şi un bărbat de 21 au suferit traumatisme craniene grave, iar un bărbat de 35 ani a suferit un traumatism cranian cu pierderea stării de conştienţă şi o traumă toraco-abdominală.

Toate cele trei victime sunt din Gura Vitioarei.

Şoferul, de 21 de ani, avea permisul de mai puţin de un an. (AGERPRES)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cod galben de ceaţă şi chiciură în şapte judeţe din Transilvania, luni dimineaţa

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi chiciură, valabile în orele următoare, în şapte judeţe din zona Transilvaniei.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:30, în zona joasă a judeţelor Braşov, Alba, Harghita, Sibiu şi Mureş se va semnala ceaţă, fenomen care determină reducerea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.
În aceste zone, pe arii arii restrânse vor fi şi depuneri de chiciură.

Până la ora 10:00, vor fi fenomene similare în zonele depresionare şi pe văi din judeţul Covasna, iar până la ora 9:00 în mai multe localităţi din judeţul Cluj.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. (AGERPRES)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019. A câştigat în urma selecţiei naţionale

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv.

Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Ester Peony a fost desemnată câştigătoarea Eurovision România 2019. Pe numele real Ester Alexandra Creţu, cântăreaţa a reuşit să cucerească juriul internaţional cu interpretarea piesei „On a Sunday“ şi, cu 65 de puncte, să le surclaseze astfel pe principalele favorite, Bella Santiago cu „Army of Love“ (50 de puncte) şi Laura Bretan cu „Dear Father“ (48 de puncte). Ester Pony este o cântăreațî de origine română care a copilărit în Canada.

Juriul a fost format din Tali Eshkoli – Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest – laureată a ediţiei din 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams – jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul Eurovision Song Contest, Şerban Cazan – Head of Production HaHaHa Production şi artistul moldovean Alex Calancea.

Şi publicul a contribuit la alegerea reprezentantului României la Eurovision, votând prin SMS.

Spectacolul de duminică seară a avut trei prezentatori – Aurelian Temişan, Ilinca Avram şi Alina Ionescu, iar pe scenă au susţinut recitaluri şi artista israeliană Netta Barzilai – câştigătoarea competiţiei internaţionale de anul trecut, Netta şi Emmelie de Forest (câştigători Eurovision) şi laureata marelui trofeu Cerbul de Aur de anul trecut, Inis Neziri.

Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, sub sloganul “Dare to dream”. Semifinalele vor fi pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări.

Citește mai departe