Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Salvamontiștii din Azuga intervin pentru a recupera un turist epuizat, lăsat în pădure de ghidul montan

Publicat

turist prahova
sursa foto: Facebook / Salvamont Prahova

Sâmbătă, salvamontiștii din Azuga au recuperat un turist aflat în stare de epuizare fizică. Acesta fusese lăsat în pădure de ghidul montan pe care îl plătise, iar ghidul și restul grupului și-au continuat traseul fără el.

Conform informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Salvamont Prahova, persoana în cauză se afla la prima drumeţie în zona montană şi a plătit un ghid montan care îşi face reclamă pe reţelele de socializare.

„S-a alăturat unui grup condus de un aşa-zis ghid montan ce îşi face reclamă pe reţelele de socializare, a plătit o sumă de bani şi au pornit la drum, pe traseul Gara Azuga-Cabana Diham.

La un moment dat, grupul s-a abătut de la traseul marcat şi a continuat ascensiunea pe firul văii, care la un moment dat prezintă o pantă destul de abruptă.

Turistul nostru, fiind la prima experienţă montană, nu a mai putut înainta, fiind epuizat fizic”, arată sursa citată.

turist prahova1

În aceste condiţii, ghidul a decis să continue drumeţia cu grupul, lăsându-l pe turistul epuizat în pădure, precizează Salvamont Prahova.

„Acesta, îngrozit, a sunat la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar salvatorii montani de la formaţia judeţeană Azuga l-au recuperat şi l-au coborât până în Gara Azuga.

Rugăm doritorii de drumeţii montane, mai ales cei ce se află la început, să fie cu mare băgare de seamă atunci când îşi aleg ‘ghidul montan’ de pe internet, să nu dea peste acest personaj sau unul asemănător…”, adaugă sursa menţionată. Agerpres

sursa foto: Facebook / Salvamont Prahova

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Publicat

cj8 tise scaled.jpg

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.

După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Publicat

nd gs.jpg

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.

Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic

În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Publicat

dsc09663 enhanced nr.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Programele de studii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe