Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Şapte cetăţeni străini, ascunşi într-un autocamion încărcat cu baloţi de sârmă, depistaţi la frontieră

Publicat

Poliţiştii de frontieră au depistat şase cetăţeni afgani şi un iranian, care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în compartimentul marfă al unui autocamion ce venea din Republica Moldova, cu destinaţia Cehia, informează, duminică, Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate autocamionul era încărcat cu baloţi de sârmă, în el fiind ascunşi trei bărbaţi şi patru femei cu vârste cuprinse între 17 şi 40 de ani, toţi solicitanţi ai statutului de azilant în România.

„În data de 12.06.2021, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean moldovean, în vârstă de 36 de ani, care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în R. Moldova. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, baloţi de sârmă din Republica Moldova pentru o societate din Cehia. Procedând la verificarea mijlocului de transport, în prezenţa inspectorilor vamali din cadrul DRV Cluj, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul de marfă şi au descoperit, printre baloţii de sârmă, şapte cetăţeni străini”, precizează Poliţia de Frontieră.

Cei şapte au declarat poliţiştilor că intenţionau să ajungă în vestul Europei.

„Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul României, iar şoferul nu a ştiut acest lucru. (…) Întrucât nu deţineau documente de călătorie legale care să le permită acest lucru, au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria, iar apoi să îşi continue călătoria spre destinaţia lor finală”, adaugă sursa menţionată.

În cauză se derulează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Programul este disponibil

Publicat

vineri începe vânzarea de bilete la festivalul internaţional de teatru

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Spectacolele vor avea loc în perioada 21-30 iunie. 

Biletele au preţurile neschimbate şi în acest an, a anunţat preşedintele festivalului şi directorul Naţionalului sibian, actorul Constantin Chiriac, într-o conferinţă de presă.

„Aş vrea să menţionez de la început un cadou pe care îl facem de un număr de ani şi pe care am ţinut şi anul acesta în pofida costurilor care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Vicepremierul Ungariei a inaugurat clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody: ”Noi suntem acasă, aici, la Cluj”

Publicat

melody 1 e1713534645775.jpeg

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a inaugurat, vineri, clădirea reabilitată a fostului Hotel Melody din Cluj-Napoca, investiție a Guvernului de la Budapesta de aproape 7 milioane de euro și care este acum sediu pentru Universitatea Sapientia.

Semjen Zsolt a mulțumit Universității Sapientia, instituție privată de învățământ superior cu predare în limba maghiară, pentru că a cumpărat clădirea cu ajutorul financiar al Guvernului Ungariei și că reușit să o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jidvei, desemnat cel mai bun producător de vin din România, la concursul internațional din Frankfurt. Cinci produse medaliate

Publicat

jidvei, desemnat cel mai bun producător de vin din românia,

Jidvei a fost desemnat cel mai bun producător de vin din România, la Frankfurt International Trophy, unul dintre cele mai importante concursuri internaționale.

De asemenea, producătorul a obținut cinci medalii pentru sortimente de băuturi.

Două dintre acestea urmează să fie lansate, în curând.

Cinci produse Jidvei medaliate

Cele cinci medalii pentru sortimente de vinuri sunt:

  • Weinland Sauvignon Blanc 2023 – Cel mai bun vin românesc din competiție, medalia de aur
  • Vinul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tentative de fraudă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajați ai DNSC. Atenționarea instituției

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unei campanii de apleuri false. Atacatorii se prezintă la telefon drept angajați ai DNSC.

Potrivit instituției, persoana este contactată de pe un număr de telefon care pare a fi asociat DNSC. În realitate, numărul afișat pe ecranul destinatarului nu este numărul real al apelantului.

Pentru a atrage potențiale victime în capcană, atacatorii folosesc o tehnică numită ”spoofing”. Atacatorul folosește…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe