Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: „Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri”. Oaspeți arădeni, la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir

Publicat

scoala sigidava cugir

Elevii Școlii Gimnaziale Singidava din Cugir au primit joi, 25 octombrie, oaspeți de la Școala Gimnazială Buteni din județul Arad.

Activitățile desfășurate cu această ocazie fac parte din parteneriatul încheiat între cele două școli, intitulat „Sărbătorim împreună Centenarul Marii Uniri”, ai
cărui coordonatori sunt: dir. prof. Floare Vlasea, dir. adj. prof. Stela Predescu, dir. prof. Sorina Vanci, prof. Irina Andrei, prof. Florica Adam, prof. Delia Niculaș, psiholog Luminița Bara, prof. Paula Ciama, prof. Oana Onețiu, prof. Lucian Marc.

În cadrul manifestării a avut loc o masă rotundă cu tema „S-a întâmplat acum 100 de ani – la Alba Iulia și Arad” urmată de un scurt program de cântece și poezii.

Ziua a continuat cu o vizită la ”Mormântul Princiar” din Expoziția muzeală de la Clubul Copiilor Cugir. Elevii însoțiți de profesori și de prof. Nedea, ghidul
acestei vizite, au urcat pe Dealul Cetate, locul unde a fost descoperit acest mormânt.

Acțiunea va continua vineri, 26 octombrie, cu o excursie comună a elevilor din cele două școli partenere în orașul Marii Uniri.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Un comisar european avertizează că sărăcia ar putea creşte în Europa din cauza preţurilor mari la energie

Publicat

saraci sursa foto pixibay

Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu privire la creşterea sărăciei în Europa din cauza preţurilor tot mai mari la energie electrică, transmite duminică dpa.

Schmit a declarat pentru agenţia de presă menţionată că milioane de oameni din blocul comunitar suferă de sărăcie generată de preţurile tot mai mari la energie electrică şi a adăugat că numărul acestora va continua să crească.

Comisia Europeană ar putea ajuta ţările membre să limiteze impactul preţurilor foarte mari la energie electrică asupra populaţiei, dar că obligaţia de a lua măsuri revine în primul rând guvernelor naţionale, potrivit lui Schmit.

Vineri, purtătoarea de cuvânt a guvernului german Martina Fietz a declarat că este important să existe o coordonare la nivelul întregii Europe şi să se acţioneze în cadrul actualelor regulamente ale pieţei interne a UE.

Subiectul va fi discutat la Consiliul European care va avea loc săptămâna viitoare, în zilele de joi şi vineri, la Bruxelles, a menţionat Fietz.

Confederaţia Europeană a Sindicatelor ETUC a atras atenţia în septembrie că, potrivit datelor existente, peste 2,7 de milioane de oameni din Europa nu-şi mai pot permite să-şi încălzească în mod corespunzător locuinţele, cu toate că au un loc de muncă şi, implicit, un venit.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rata de infectare cu COVID-19 în municipiul Botoşani a depăşit pragul de 9 la mia de locuitori

Publicat

Rata de infectare cu COVID-19 cumulată la 14 zile în municipiul Botoşani a depăşit, duminică, pragul de 9 la mia de locuitori, potrivit raportării Direcţiei de Sănătate Publică.

Datele DSP arată că numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 din ultimele două săptămâni a ajuns la 1.089, ceea ce face ca incidenţa bolii în rândul populaţiei municipiului reşedinţă de judeţ să fie de 9,16 cazuri la mia de locuitori.

În acelaşi timp, rata medie de infectare la nivelul judeţului a crescut, duminică, la 4,67 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19 un număr de 135 de persoane, dintre care 58 din municipiul Botoşani şi 23 din municipiul Dorohoi.

Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în comuna Suliţa, acolo unde sunt 13,06 persoane infectate la mia de locuitori. În alte trei comune – Coşula, Cristeşti şi Leorda – se înregistrează o incidenţă de peste 6 cazuri la mia de locuitori. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incidenţa COVID-19 din București a ajuns la 16,27 la mia de locuitori

Publicat

Incidenţa COVID-19 din București a ajuns la 16,27 la mia de locuitori duminică, de la 16,1 sâmbătă.

Duminica trecută incidenţa era în Capitală de 13,6 la mie.

Vineri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a respins propunerea INSP de carantinere a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă şi de grupul tehnico-ştiinţific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Olanda: Captură uriașă de cocaină, în portul Rotterdam. Unde au găsit vameșii olandezi drogurile

Publicat

droguri olanda bun

Vameşii olandezi au descoperit patru transporturi de cocaină cu o greutate totală de 1,8 tone în portul Rotterdam în decurs de doar câteva zile, transmite duminică dpa.

Vineri noaptea, au fost descoperite 520 de kilograme de droguri într-un container care provenea din Brazilia, a anunţat sâmbătă biroul procurorului public.

Cocaina, cu o valoare de piaţă de 39 de milioane de euro, era ascunsă într-un produs rezidual din trestie de zahăr folosit ca hrană pentru vite, care urma să fie livrat unei companii din oraşul Manchester din Anglia.

Drogurile au fost distruse, dar ancheta continuă. Agerpres

Sursa foto: om.nl

Citește mai departe