Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ Scenă TERIBILĂ în Vaslui: O femeie își ținea fiul legat cu lanțul de un copac, în soare, dezbrăcat complet, fără apă și mâncare

Publicat

Autoritățile locale din Băilești, județul Vaslui, au descoperit în curtea unei localnice o scenă greu de imaginat: fiul femeii, un tânăr cu handicap mintal grav era ținut legat de un copac, complet dezbrăcat, cu un lanț în jurul brâului.

Polițiștii au intervenit și au tăiat lanțul cu un clește, iar apoi l-au trimis pe tânăr cu ambulanța la spital.

Femeia și-a lăsat fiul în această stare timp de mai multe ore, fără apa și mâncare, în timp ce era plecată de acasă, prin în sat. Ea a folosit un lanț de aproximativ 2,5 metri lungime cu zale metalice, pe care i l-a legat tânărului în jurul brâului și l-a blocat cu un lacăt.

O angajată a Primăriei Cozmești, care monitorizează toate persoanele cu handicap din comună, a fost cea care l-a observat pe tânăr din drumul județean care trece prin fața locuinței în curtea căreia bărbatul stătea legat de copac, în plină caniculă și fără apă.

”Am rămas șocată când l-am văzut din drum pe tânăr, complet dezbrăcat și legat de copac. Nu este prima dată când am verificat la această locuință, dar în astfel de ipostaze nu l-am mai găsit. L-am anunțat imediat pe domnul primar, care a sunat la 112”, a declarat, pentru Libertatea, Mioara Căldare, asistentul social al Primăriei Cozmești.

În scurt timp, la locuința indicată au sosit un echipaj de poliție și o ambulanță de la Vaslui.

În timp ce polițiștii tăiau lanțul cu un clește, din locuință a ieșit o soră de-a tânărului, care susținea că nu știa ce s-a întâmplat, refuzând să oferte vreo informație polițiștilor despre cum a ajuns fratele său în acea ipostază.

Tânărul a fost dezlegat de polițiști și dus apoi la ambulanță Anchetatorii nu au reușit să comunice nici cu tânărul, având în vedere problemele de sănătate ale acestuia. După ce a fost îmbrăcat cu haine găsite în locuință, echipajul medical sosit la fața locului l-a urcat pe tânăr în ambulanță, ulterior transportându-l la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Medicii de pe ambulanță i-au acordat primele îngrijiri medicale în autospecială.

Mama tânărului de 28 de ani și-a făcut apariția acasă la mai bine de jumătate de oră după ce fiul său fusese deja luat de ambulanță.

Asistent personal al tânărului, pentru care primește salariul de însoțitor de la primărie în sumă de peste 1.400 de lei, femeia a spus că și-a legat fiul de copac ”doar pentru o oră”, cât a fost la o vecină să-i ducă ceva.

”Îs plecată de o oră. L-am legat cu un lanț ca să nu plece, pentru că l-am pierdut de mai multe ori. Am zis că poate uită fata porta deschisă și pleacă, pentru că el are așa năravul să plece, și apoi se tot duce, nu știe unde se duce. M-am dus până la o vecină și m-am întors repede. Nu-l ținem legat în rest. S-a întâmplat doar azi. Îl luăm cu noi la biserică sau pe unde mai mergem. El se mai dezbracă și își aruncă hainele. Îmi iubesc foarte mult copilul. Nu-l duc nicăieri, în vreun centru, îl țin acasă cu mine”, a declarat Maria Bârlescu.

Femeia a recunoscut că metoda folosită, de a-și ține fiul legat de copac, este una ”cam dură”, însă spune că a făcut-o de frică să nu-l piardă.
Maria Bârlescu a rămas surprinsă când a aflat de la reporterul Libertatea că, între timp, fiul său a fost luat de ambulanță și transportat la spital.

”Unde este băiatul meu? Cine l-a luat la spital? Cum? Fără voia și fără știrea mea?”, s-a întrebat uimită femeia.

Tânărul de 28 de ani a fost găsit de asistentul social al primăriei în jurul orei 12, iar femeia a revenit acasă după ora 14.30.

Primarul comunei Cozmești, Hristache Sima, susține că tânărul de 28 de ani se află sub monitorizarea asistentului social de foarte mulți ani, perioadă în care a făcut mai mute solicitări către autoritățile statului pentru a-l interna într-un centru specializat.

Răspunsul primit de edil a fost că tânărul va fi primit într-un cămin pentru persoane cu handicap în momentul în care se va găsi un loc.

”Noi am făcut demersurile necesare pentru instituționalizarea tânărului, dar nu s-a rezolvat nimic, după cum puteți observa și dumneavoastră. În schimb, pentru că știam că este un bărbat cu probleme, l-am monitorizat permanent, dovadă fiind și faptul că persoana care l-a găsit legat de copac este chiar asistentul nostru social”, afirmă primarul Hristache Sima.

Pentru a-l putea ține pe fiul său sub control în curtea locuinței, mama tânărului și soțul acesteia au pus sârmă ghimpată în partea superioară a gardului, pe toată lungimea acestuia.

Polițiștii vasluieni au deschis un dosar penal în acest caz, deocamdată pentru lipsire de libertate în mod ilegal, vizată fiind mama tânărului, a confirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Sursa: libertatea.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

dan tanasa 1213.jpeg

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.

Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.

Premierul Marcel Ciolacu a trimis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe