Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Șofer rănit după ce a intrat cu mașina în parapet pe DN 66, în județul Hunedoara

Publicat

accident hd dn66

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, joi seară pe DN 66, în Hunedoara. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina într-un parapet.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii militari au intervenit în această seară la un accident rutier petrecut pe DN66, zona Merișor, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un parapet.

accident hd 1 dn 66

Conducătorul autoturismului, în vârstă de 35 de ani a fost transportat la UPU Petroșani de către ambulanța SAJ sosită în sprijin. Victima este conștientă, însă prezintă multiple leziuni externe și interne.

La locul evenimentului s-au mobilizat pompierii Gărzii de Intervenție Baru pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor de preîntâmpinare a unui incendiu.

 

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Se întâmplă cu facturile românilor la energie și nu mai scapă nimeni: vom plăti trei facturi o dată

Publicat

se întâmplă cu facturile românilor la energie și nu mai

Problema facturilor la energie tinde să devină o uriașă „piatră de moară” pentru majoritatea românilor. Chiar dacă guvernul a dat, la 1 septembrie, o ordonanță de urgență ce plafonează prețurile pentru anumite categorii de consumatori, tocmai acest act normativ declanșează un haos în privința timpului necesar furnizorilor de energie de a calcula aceste facturi.

Se întâmplă cu facturile românilor la energie și nu mai scapă nimeni

Ordonanța privind plafonarea prețurilor la energie vine „la pachet” cu o problemă ce va îngreuna și mai mult viața românilor. Facturile la curent şi gaze vor veni cu întârziere, iar oamenii vor trebui să plătească dintr-o singură dată consumul pe două-trei luni, a afirmat, marţi, Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

El a arătat…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul plafonează preţul la lemnele de foc. Măsura, așteptată de peste 3 milioane de români

Publicat

ciuca captura video fb
sursa foto: captură video: Facebook / Guvernul României

Prețul pe metrul cub de lemne de foc va fi plafonat la 400 lei, a anunțat miercuri la amiază, premierul Nicolae Ciucă. Această decizie fiind așteptată de peste 3 milioane de persoane.

„Astăzi Guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. Este o decizie aşteptată de peste trei milioane de oameni. De fapt, sunt trei milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc”, a afirmat premierul, la începutul şedinţei Cabinetului.

Potrivit acestuia, toţi românii trebuie să treacă cu bine iarna care vine.

„În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 lei pe metrul cub, la 1.500 lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 lei la peleţi. Preţurile includ TVA. (…) Este o măsură pe care am discutat-o, o aprobăm astăzi în Guvern, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toţi românii să treacă cu bine iarna care vine”, a adăugat prim-ministrul.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a subliniat că este nevoie de această măsură de protecţie pentru cetăţeni, la fel ca în cazul energiei electrice şi gazelor naturale.

„Pe piaţa lemnului de foc, în urma evoluţiilor din piaţa internaţională, se văd, se resimt efectele creşterilor de preţ, motiv pentru care, la fel ca la energia electrică şi la fel ca la gazele naturale, este nevoie de o măsură de protecţie pentru cetăţeni.

Ceea ce propunem astăzi este o plafonare a preţului la lemnul de foc şi derivatele din lemnul de foc, respectiv pentru două produse care se folosesc pentru încălzirea locuinţelor”, a explicat ministrul. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Surpriza polițiștilor doljeni, după o urmărire ca-n filme. Copil de 12 ani la volan

Publicat

masina politie trafic 1000x600.jpeg

O urmărire ca-n filme a avut loc marți pe șosele unei localități din județul Dolj. În momentul în care polițiștii au reușit să prindă mașina, au descoperit la volan un copil de 12 ani.

Poliţiştii din Dolj au urmărit o mașină care nu a oprit la semnalul oamenilor legii. La volan a fost găsit un copil de 12 ani, care luase mașina fără știrea părinților săi.

Polițiștii din județul Dolj au încercat să oprească, marți, un autoturism în satul Ocolna, comuna Amărăștii de Jos.

Pentru că șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, aceștia au urmărit mașina pe mai multe străzi din satul Ocolna și au oprit-o după aproximativ un kilometru.

Surpriza polițiștilor doljeni, după o urmărire ca-n filme. Copil de 12 ani la volan: a furat autoturismul părinților

La volanul autoturismului a fost legitimat un minor, de 12 ani, din comuna Amărăștii de Jos, informează, miercuri, IPJ Dolj.

Acesta este bănuit că a furat autoturismul părinților, fără știrea acestora.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști

Publicat

permis.jpg

Asipranții la un permis de conducere ar putea da examenul cu examinatori autorizați, nu doar cu polițiști. Este cee ace prevede un proiect de lege depus de UDMR.

Conform proiectului de lege, Autoritatea Rutieră Română (ARR), organ tehnic al Ministerului Transporturilor, va fi responsabilă pentru examinarea candidaţilor. Pentru a obţine o autorizaţie de examinator, persoana respectivă trebuie să deţină permis de conducere pentru categoria B de cel puţin trei ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat sau suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii trei ani. O altă condiţie este să nu desfăşoare activităţi în cadrul unei şcoli de conducători auto şi trebuie să urmeze cursul de formare iniţială.

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști: ce spune Benedek Zakarias, inițiatorul proiectului

Viceliderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor Benedek Zakarias, iniţiatorul propunerii legislative, susţine că actul normativ este necesar în condiţiile în care Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar candidaţii trebuie să aştepte luni de zile pentru a obţine o programare la proba practică.

„Iniţiativa noastră are ca scop transparentizarea actualului sistem de reglementare şi facilitarea procedurilor administrative pentru obţinerea permisului de conducere”, a argumentat deputatul UDMR, potrivit unui comunicat de presă.

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști: cine rămâne autoritatea competentă de testare pentru proba teoretică

El a mai arătat că pentru a obţine autorizaţie de examinator pentru categoriile C sau D, pe lângă condiţiile de mai sus, persoana trebuie să aibă cel puţin 5 ani experienţă în categoria de vehicule pentru care solicită atestarea sau să promoveze testul de evaluare teoretică şi practică.

„Prin această modificare eliminăm posibilitatea ca un agent de poliţie, după trei ani de experienţă în domeniu, să examineze pentru orice categorie de autovehicule, aşa cum este în prezent”, a precizat Benedek Zakarias.

Viceliderul UDMR a subliniat că Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va rămâne, în continuare, autoritatea competentă de testare pentru proba teoretică, de emitere a permiselor de conducere şi de evidenţă a acestora, în timp ce Autoritatea Rutieră Română va fi desemnată doar pentru desfăşurarea probei practice şi autorizarea examinatorilor.

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști: prevederi în ceea ce priveşte procedurile administrative pentru obţinerea permisului de conducere

Propunerea legislativă elaborată de grupul UDMR conţine, de asemenea, o serie de prevederi în ceea ce priveşte procedurile administrative pentru obţinerea permisului de conducere. Astfel, dacă propunerea va fi votată, nu ar mai fi obligatorie efectuarea ambelor probe în aceeaşi localitate, în sensul în care candidaţii, în funcţie de reşedinţa lor, de localitatea unde sunt angajaţi sau studiază, îşi vor putea alege un centru de examinare diferit pentru susţinerea probei. Totodată, la proba practică, instructorul ar fi obligat să fie prezent în autovehicul, să asiste candidatul pentru a supraveghea desfăşurarea examenului. AGERPRES

Citește mai departe