Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Sportivul paralimpic Theodor Matican a primit Emblema de Onoare a Armatei României

Publicat

emblema onoare

Emblema de Onoare a Armatei României a fost acordată sportivului paralimpic Theodor Matican. Acesta a fost premiat pentru rezultatele impresionante obținute la competiții de înot, triatlon, schi și ciclism.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, i-a conferit Emblema de Onoare a Armatei României sportivului paralimpic Sorin Theodor Matican, în cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri, la sediul ministerului.

Decorația a fost acordată sportivului legitimat la CSA Steaua București „în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obținute la competițiile sportive, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României”.

Sportivul paralimpic Theodor Matican a primit Emblema de Onoare a Armatei României: Ce a transmis ministrul Apărării

„Palmaresul sportiv al lui Teo este cu adevărat impresionant, nu doar pentru un sportiv paralimpic, ci pentru oricare practicant al sportului de performanță. Faptul că a obținut rezultate atât de bune la mai multe discipline sportive pentru paralimpici – ciclism, schi alpin, înot și triatlon, denotă un caracter puternic, voință de fier și putere de muncă de neclintit. Te felicit, dragă Teo, pentru aceste rezultate care ne fac mândri și îți doresc mult succes la apropiatele competiții pentru care te pregătești!”, i-a transmis ministrul Vasile Dîncu sportivului stelist.

Originar din Craiova, Theodor Matican, în vârstă de 25 de ani, este sportiv paralimpic legitimat la Clubul Sportiv al Armatei.

Potrivit MApN, Theodor s-a născut cu un diagnostic grav, paralizie cerebrală în forma diskinetică, cu tulburări de statică și dinamică, de mers și coordonare.

emblema onoare sportiv

Sportivul paralimpic Theodor Matican a primit Emblema de Onoare a Armatei României: Absolent  al Facultății de Kinetoterapie şi Motricitate Specială

Este absolvent al Facultății de Kinetoterapie şi Motricitate Specială, Universitatea din Craiova şi student în anul al III-lea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

La disciplina paraciclism, unde este antrenat de tatăl său, Theodor este multiplu campion naţional, a cucerit medalii și clasări de top la campionatele europene și mondiale și s-a clasat pe primul loc la multe concursuri de cupă europeană și mondială la care a participat în ultimii 10 ani.

Palmaresul lui Theodor Matican conține rezultate impresionante la concursuri naționale, mondiale și paralimpice la schi alpin, la care a cucerit medalii de argint, bronz, și clasări în primele șapte locuri.

De asemenea, a participat, cu rezultate de top, la concursuri internaționale și naționale de înot pentru persoane cu dizabilități, precum și la competiții naționale de triatlon.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Autobuz cu hidrogen testat, cu pasageri, la Cluj-Napoca. Puteți călători gratuit cu Emil Boc și ambasadorul Marii Britanii

Publicat

hidrogen e1715165801244 1000x600.jpg

Un autobuz cu hidrogen va fi testat la Cluj-Napoca. Clujenii pot călători și ei gratuit cu acest autobuz, în care vor face un test și Excelența Sa, Ambasadorul Marii Britanii, Giles Matthew Portman, și primarul Emil Boc.

Prima călătorie va avea loc joi, 9 mai, de la ora 9.00, iar plecarea va avea loc din fața hotelului Radisson Blu.

Autobuz cu hidrogen testat, cu pasageri, la Cluj-Napoca. Puteți călători gratuit cu Emil Boc și ambasadorul Marii Britanii

Un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezența unui urs, semnalată într-un sat lângă Baia de Arieș. A fost emis mesaj RO-Alert, locuitorilor din zonă

Publicat

prezența unui urs, semnalată într un sat lângă baia de arieș.

Prezența unui urs a fost semnalată într-un sat lângă Baia de Arieș, a anunțat ISU Alba. A fost emis mesaj RO-Alert pentru informarea locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost avertizați să nu se apropie de animal și să nu-l hrănească.

De asemenea, li s-a recomandat să rămână în case și să-și protejeze animalele din gospodării.

Avertizarea este pentru satul Muncelu, ce aparține de orașul Baia de Arieș.

foto: arhivă

 


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Pui de vulpe, salvat de pompierii clujeni după ce a căzut într-un canal pe strada Colinei

Publicat

vulpe e1715198183359 1000x600.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca au fost solicitați miercuri seară să salveze un pui de vulpe care a căzut într-un canal în apropiere de strada Colinei.

”Imediat, în sprijinul echipajelor noastre a venit un reprezentant al Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului, care a adus o cușcă specială.

După ce a fost scoasă din canal, vulpea a ajuns înapoi în pădure”, arată ISU Cluj.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Premii pentru 7 elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, la Olimpiada națională de limbi clasice, greacă veche

Publicat

foto: premii pentru 7 elevi de la seminarul teologic ortodox

Șapte elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia au câștigat premii la Olimpiada națională de limbi clasice. Aceștia au concurat alături de peste 300 de elevi din țară.

Etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină s-a desfășurat în perioada 25-28 aprilie, la Timișoara.

Elevii de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia au fost pregătiți pentru olimpiadă de către profesorii Angela Rîșteiu și Gheorghe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe