Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7: Avans semnificativ la podurile de pe șantier, la montajul grinzilor și al tablierelor. Retter, în top 3 constructori autostrăzi

Publicat

retter lucrari autostrada moldoivei 3

Lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7 sunt, cu fiecare săptămână de muncă asiduă, tot mai aproape de finalizare. Progresul este unul semnificativ în ceea ce privește lucrările la poduri. De altfel, constructorul Retter Projectmanagement se află în top 3 constructori de autostrăzi din România, potrivit economica.net, care citează date furnizate de CESTRIN.

Astfel, cu fiecare zi avansul la lucrările pe Autostrada Moldovei A7 este unul notabil, mai ales dacă luăm în considerare faptul că lucrările la poduri au ajuns la un progres de 76%.

De asemenea, și în ceea ce privește montajul grinzilor de beton și al tablierelor metalice se lucrează în ritm susținut, așa cum ne-a obișnuit deja constructorul.

retter lucrari autostrada moldoivei 2

La tablierele metalice, au fost finalizate la str 3, peste CFR montajul va începe în data de 10 iulie, iar la str 1, peste Autostrada A3 au fost finalizate in proportie de 60% și se montează începând cu data de 20 iulie.

Mobilizarea pe șantier este una impresionantă, cu un total de 250 de echipamente și aproximativ 700 de oameni.

retter lucrari autostrada moldoivei 1

În aceste condiții, se estimează deschiderea traficului pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie 2024.

Constructorul Retter, în top 3 constructori de autostrăzi din România

Potrivit economica.net, sunt trei constructori care au înregistrat cele mai mari progrese la lucrările pe autostrăzi.

Astfel, după asocierea asocierea condusă de turcii de la Ozaltin, care au înregistrat un avans de aproape 15 puncte procentuale pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12), pe locul 2 de pe podium se află asocierea Retter – Pizzarotti.

Avansul lor este unul impresionant, de 9 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autotrăzii Moldovei A7. Astfel, acest lot va fi deaschis traficului în acest an, lucrările fiind realizate, la finalul lunii mai, în proporție de 69%, conform datelor CESTRIN.

Pe locul 3 în acest top se află socierea Coni – Trace. Progesul a fost de 6,5 puncte pe lotul vecin din A7, Mizil – Pietroasele, după două luni. Și acest lot este programat pentru inaugurare în 2024, fiind realizat în proporție de 68%.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Jason Micu, puștiul cu origini în Cugir care a impresionat o echipă de fotbal din Anglia. Vrea să ajungă la fel de bun ca Neuer

Publicat

jason micu, puștiul cu origini în cugir care a impresionat

Jason Micu își are rădăcinele în Cugir, însă impresionează în Anglia. Este vorba despre un copil în vârstă de opt ani, ai cărui părinți sunt din Cugir, dar în urmă cu 16 ani au plecat în Anglia. 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Incendiu la o cabană din lemn din Cluj-Napoca. Pompierii au stabilit cauza izbucnirii focului

Publicat

whatsapp image 2024 07 25 at 09.22.30.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o cabană, construită pe structură din lemn, situată pe strada Odobești din municipiul Cluj-Napoca.

”La fața locului au ajuns două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autoscară, unde au găsit o cabană cu o suprafață de aproximativ 100 mp, construită pe structură din lemn, cuprinsă în totalitate de flăcări.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Etapa zonală a competiției sportive dedicată pompierilor a început la Alba Iulia. Nicolae Stanciu, invitat de onoare

Publicat

video: etapa zonală a competiției sportive dedicată pompierilor a început

La Alba Iulia, joi, 25 iulie a început etapa zonală a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență. Evenimentul este găzduit și organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA”. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bani pentru absolvenții cu medii de zece: elevii pot primi până la 5.000 de lei. Proiect în dezbatere publică

Publicat

bani pentru absolvenții cu medii de zece: elevii pot primi

Bani pentru absolvenții cu medii de zece: Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică, la începutul acestei săptămâni, un proiect privind acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din sesiunea iunie – iulie 2024.

Citește mai departe