Connect with us

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Străzi inundate în cartierul albaiulian Micești, după o ploaie torențială

Publicat

apa micesti 1000x600.jpg

Mai multe străzi au fost inundate, marți după-amiaza, în cartierul albaiulian Micești, după o ploaie torențială.

Un cititor Alba24 a surprins pe imagini zona intersecției dintre strada Carpați și strada Dealului.

Pe imagini se poate observa că drumul a fost complet acoperit de ape.

Citește și Avertizare COD PORTOCALIU de furtună în Alba. Frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie. Localitățile vizate

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: „Vacanță de schi” la coarnele plugului. Soarta tristă a mii de școlari de la țară. „Munca în gospodărie este baza”

Publicat

index 4 996x600.webp.webp

Copiii din satele sărace din nordul Moldovei și-au petrecut vacanța de schi la muncă. Cei mai mulți nu au fost în viața lor într-o vacanță la munte sau la mare, nici măcar într-o banală excursie. În schimb, își petrec zilele libere lucrând mai mult ca oricând în gospodărie, scrie ADEVĂRUL.

De luni 19 februarie elevii din București și 25 de județe ale țării au intrat în vacanța dintre modulele trei și patru, din calendarul anului școlar. Această vacanță, instituită încă de anul trecut, poartă numele de „vacanța de schi” fiindcă a fost dată la presiunea hotelierilor și a agenților economici din zonele montane, unde se practică schi, mai ales în luna februarie.

De altfel, o bună parte a elevilor din familii cu o situație…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grecia vrea să aducă 40.000 de angajaţi din şase ţări

Publicat

Potrivit declarațiilor premierului Kyriakos Mitsotakis, Grecia se află în faza finală a unui acord cu India privind migrația, având ca scop aducerea în țară a unor lucrători calificați și necalificați care să lucreze în sectoarele agriculturii, construcțiilor și turismului.

„Credem că în curând vom putea semna un acord de mobilitate privind migraţia, care va permite majorarea numărului de muncitori indieni care vor veni în Grecia într-un mod organizat”, a declarat oficialul la un forum de afaceri intitulat: „Explorarea colaborării economice dintre Grecia şi India: Perspective viitoare”.

Acordul urmează să fie semnat în martie şi apoi supus spre ratificare Parlamentului.

În cazul angajaţilor necalificaţi, aceştia vor putea sta în Grecia o perioadă de până la cinci ani, dar după 18 luni sunt obligaţi să meargă în India pentru şase luni, înainte de a reveni în Grecia.

Angajaţii cu înaltă calificare, numeroşi în India, care este un hub global tehnologic, vor avea permis de rezidenţă pentru trei ani consecutivi.

Acordul face parte dintr-un plan mai amplu al Guvernului care include înţelegeri cu un număr total de şase ţări: Armenia, Georgia şi Republica Moldova (Europa) şi India, Filipine şi Vietnam (Asia).

Obiectivul este de a atrage aproximativ 40.000 de angajaţi pentru a acoperi necesarul de forţă de muncă al ţării.

Aceste acorduri reprezintă al doilea pas în cadrul eforturilor autorităţilor de la Atena de a rezolva problema masivă a deficitului de forţă de muncă.

Primul pas a fost reprezentat de o lege adoptată în perioada Crăciunului şi care vizează angajarea în mod legal a acelor migranţi care muncesc deja în Grecia. Guvernul vrea apoi să îmbunătăţească procedurile administrative astfel încât permisele şi reînnoirea permiselor de rezidenţă să fie emise mai rapid. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Produse agricole ucrainene, deversate din nou pe calea ferată în Polonia

Publicat

steag polonia bun sursa pixabay
sursa foto: pixabay.com fotografie cu caracter ilustrativ

Conform informațiilor furnizate de poliția locală vineri, persoane necunoscute au revarsat din nou cereale ucrainene pe calea ferată, de această dată pe teritoriul polonez de la frontiera cu Ucraina, conform rapoartelor AFP și Reuters.

‘Către ora 08.30 am fost informaţi că a fost deversat grâu din două vagoane ale unui tren oprit pe o linie auxiliară, în satul Okopy Kolonia, lângă Dorohusk’, a indicat Ewa Czyz, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Chelm, precizând că la faţa locului au fost trimişi doi agenţi.

Potrivit ministrului ucrainean Oleksandr Kubrakov, ‘persoane necunoscute au aruncat seminţe de rapiţă din trei vagoane cerealiere. Încărcătura tranzita prin Polonia cu destinaţia Hamburg, în Germania’.

‘Nu pot decât să constat că infracţiuni nepedepsite continuă să se repete.

Infractorii trebuie găsiţi şi pedepsiţi imediat pentru ca alţii să nu fie tentaţi să reînceapă’, a scris Kubrakov pe Facebook.

Fermierii polonezi şi-au intensificat protestele în această săptămână

Între timp, media poloneze au arătat imagini cu fermieri blocând o şosea care duce spre aeroportul Pyrzowice din sudul Poloniei.

Fermierii polonezi şi-au intensificat protestele în această săptămână, blocând aproape întreg traficul cu Ucraina.

Ei au deversat deja grâu ucrainean pe şosele şi căi ferate, gesturi care au provocat reacţii aprinse la Kiev, dar şi la Varşovia.

Joi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că i-a spus telefonic preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, că blocarea frontierei de către agricultorii polonezi este ‘absolut inacceptabilă’.

În ce-l priveşte, premierul polonez Donald Tusk a anunţat că va înscrie punctele de trecere cu Ucraina pe lista de ‘infrastructuri critice’ pentru a se evita perturbările ce pot afecta transporturile de ajutoare militare şi umanitare. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai multe oraşe australiene sunt ameninţate de incendii masive de vegetaţie

Publicat

hunedoara: creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată
fotografie cu caracter ilustrativ

Potrivit informațiilor furnizate de Reuters, vineri au fost emise noi ordine de evacuare pentru zeci de localități rurale din Australia. Aproximativ 1.000 de pompieri sunt angajați în continuare în lupta împotriva unui incendiu de vegetație în statul Victoria, care a cauzat distrugerea proprietăților, pierderea de vieți animale și amenință să se extindă către orașele din acea regiune.

Peste 2.000 de persoane au părăsit joi mai multe localităţi din vestul statului Victoria, după ce au fost emise ordine de evacuare de urgenţă, prin care rezidenţii au fost îndemnaţi să plece din zonă când încă mai puteau să facă acest lucru în siguranţă şi să se îndrepte spre est, către centrul regional din apropiere, Ballarat, situat la 95 km vest de Melbourne.

Pompierii, sprijiniţi de peste 50 de aeronave, încercau vineri să limiteze acel incendiu masiv. Aproximativ 11.000 de hectare (110 km2) au fost devastate de flăcări, au declarat autorităţile australiene.

„Din păcate, primim rapoarte despre pierderi materiale care încep să ne parvină”, a declarat premierul statului Victoria, Jacinta Allan, în timpul unei conferinţe de presă.

„Având în vedere natura activă a incendiului şi terenul dificil din zonă, va fi nevoie de ceva timp pentru a evalua amploarea totală a pagubelor”, a adăugat ea.

Cel puţin două şcoli au fost închise

Cel puţin două şcoli au fost închise, iar elevii din patru unităţi de învăţământ au fost mutaţi în alte şcoli, în timp ce aproximativ 5.000 de proprietăţi au rămas fără curent electric în statul Victoria.

Vânturile mai puternice decât se aşteptau meteorologii au făcut ca incendiile să se propage mai repede şi mai aproape de oraşe, în timp ce echipele de urgenţă i-au îndemnat pe localnici să se adăpostească în case dacă nu pot să plece din zonele afectate.

Un front de aer rece provenit din largul coastei de sud a Australiei s-a mutat peste noapte în regiunile din estul ţării, care se luptă cu incendiile de vegetaţie, ducând la scăderea temperaturilor, însă vânturile puternice au continuat să alimenteze incendiile.

„Din nefericire, acele vânturi nu au scăzut în intensitate acolo unde am crezut noi că se va întâmpla acest lucru şi asta a făcut ca focul să accelereze acolo unde a făcut-o”, a declarat Jason Heffernan, directorul departamentului de pompieri din statul Victoria.

Echipele de urgenţă vor începe să întocmească bilanţul pagubelor începând de vineri, deşi primele rapoarte indică deja pierderi semnificative de şoproane şi animale, deoarece incendiul se extinde pe suprafeţe ocupate de mai multe ferme, a declarat Jason Heffernan. A fost confirmată distrugerea unei case. Agerpres

Citește mai departe