Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Stop CARDIAC. Accident MORTAL în Argeș, cu mai multe autoturisme implicate. Trafic blocat – UPDATE

Publicat

arges

Accident rutier produs sâmbătă după-amiază în Godeni, județul Argeș, în care, din primele informații, ar fi implicate trei autoturisme.

arges

Este vorba despre un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme, unul dintre acestea intrând într-o glisieră.

În urma producerii evenimentului a rezultat o victimă încarcerată, care la sosirea echipajelor de intervenție se afla în stop cardio respirator, fiind extrasă din autoturism de către pompieri.

Conform Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în urma impactului frontal a rezultat decesul unei persoane.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Proiect de lege: Sălile de jocuri de noroc nu vor mai funcţiona la parterul blocului şi în localităţile mici

Publicat

Un proiect de lege a fost depus marți de Deputatul USR Tudor Pop, pentru ca sălile de jocuri de noroc să nu poată funcționa în localitățile cu mai puțin de 5.000 de locuitori, iar în localitățile mai mari, nu în clădiri rezidențiale sau la mai puțin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

„Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc. Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenţi, ruinaţi şi în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale.

De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până şi în cele mai uitate sate din ţară şi care au deschis săli de jocuri în lanţ, la fiecare parter de bloc, în mediul urban.

Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puţin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv.

Proiect de lege: Sălile de jocuri de noroc nu vor mai funcţiona la parterul blocului şi în localităţile mici. Ce prevede proiectul

Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”, declară deputatul USR Tudor Pop.

Proiectul USR completează OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc.

Concret, proiectul prevede ca sălile de jocuri să nu-şi poată desfăşura activitatea în clădiri rezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă – practic, la parterul blocurilor – şi nici în spaţii care se află la mai puţin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Totodată, pentru a diminua prezenţa sălilor de jocuri în mediul rural, proiectul prevede interdicţia ca acestea să funcţioneze în localităţi cu o populaţie mai mică de 5.000 de locuitori.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie din județul Bihor a fost reținută, fiind acuzată că a omorât un vecin cu un cuțit

Publicat

criminalisti politia nu treceti 27022019.jpg
Arhivă foto

O femeie din orașul Aleșd, județul Bihor, a fost reținută fiind suspectată că a omorât un vecin cu un cuțit.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a dispus marți „efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecta B.M.G., în vârstă de 41 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor, faptă prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 din Cod penal.”

Potrivit anchetatorilor, victima a fost înjunghiată în inimă cu un cuțit în timpul unui conflict între vecini.

„Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat următoarea situaţie de fapt: în data de 20.03.2023, suspecta BMG în timp ce se afla la domiciul său din Aleşd, cartier Obor, pe fondul consumului de alcool a avut un conflict spontan cu victima V.A., în vârstă de 53 de ani şi i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit la nivelul hemitoracelui stâng, cu lezarea inimii şi pericardului, victima decedând la scurt timp”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Marți, suspecta a fost reţinută pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de procurorul de caz, urmând a se lua măsurile legale care se vor impune.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat găsit spânzurat în anexa unei gospodării din Maramureș

Publicat

politia nu treceti
Arhivă foto

Un bărbat de 52 de ani a fost găsit decedat, într-o lemnărie din orașul Baia Sprie, județul Maramureș.

Potrivit IPJ Maramureș, marți, la ora 12.30, polițiștii din Baia Sprie au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie de 41 de ani din Groși, despre faptul că, a găsit spânzurat un bărbat într-o lemnărie din spatele casei din orașul Baia Sprie.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat într-o anexă cadavrul unui bărbat de 52 de ani din Baia Sprie.

Cu excepția urmelor specifice de spânzurare, nu au fost identificate alte urme vizibile de violență.

Corpul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Maramureș, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii evenimentului și a cauzei decesului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Control ANPC la un operator economic care presta servicii de catering pentru școli și instituții. Nereguli grave și amenzi de 10.000 de lei

Publicat

pensii bani.jpg
Arhivă foto

Activitatea unui operator economic care realiza servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții a fost oprită temporar de comisarii ANPC, în urma unui control desfășurat de aceștia. Printre neregulile constatate se numără mâncarea expirată și frigiderele ruginite.

De asemenea, inspectorii de la Protecția Consumatorului au aplicat amenzi de 10.000 de lei.

„În urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian Întreprindere Individuală, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții din București și din localitatea Bolintin, județul Giurgiu.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren”, potrivit unui comunicat de presă.

Cele 12 entități al căror furnizor este operatorul economic sunt Școala nr. 200, sector 3, Școala nr. 51, sector 2, Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, județul Giurgiu, Fundația Romanian Angel Appeal Crucea Roșie București, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Disney Land SRL, Gokids Educational SRL, Asociația Ioni – Academia copiilor, Asociația pentru evoluție – ROTAS, I&G Smart Vision SRL și Cireșel și Cireșica SRL.

După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat că aspectele sesizate se confirmau și au aplicat amenzi contravenționale, în valoare de 10.000 lei, avertisment, oprirea definitivă de la utilizarea a produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

„Neregulile constatate au fost folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurități, praf, gheață în strat masiv, utilizarea bureților de sârmă pentru vase, coșuri pentru colectarea reziduală neacoperite, vase și ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv, folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv, lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire, lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat, schimbarea stării termice a produselor din carne, depozitarea produselor de panificație în directa prezență a razelor solare, păstrarea preparatelor finite calde neacoperit, depozitate la temperatura mediului din încăpere, așezate pe un rastel cu depuneri masive de impurități și praf, existența pereților, a tavanului și pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliate și plăci fisurate, lipsa informațiilor referitoare la ingredientele cu potențial alergen pe documentul de însoțire a mărfii sau în listele meniu și depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat”, se menționează în finalul comunicatului ANPC.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe