Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Sudul Californiei, zguduit de un nou cutremur, cu magnitudinea 7,1. S-au înregistrat pagube materiale şi răniri uşoare

Publicat

Un seism cu magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Californiei vineri seară, la ora locală 20.20 (03.20 GMT), provocând avarii unor clădiri, incendii şi rănirea uşoară a câtorva persoane, seismul fiind de opt ori mai puternic decât cel care a zguduit aceeaşi regiuni cu o zi în urmă, au precizat oficialii, potrivit Reuters.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşului Ridgecrest, la marginea Parcului Naţional Death Valley, la o distanţă de 202 kilometri de Los Angeles, potrivit institutul american de geofizică USGS.

„Au fost declanşate incendii, avem scurgeri de gaze, avem persoane rănite, oameni care au rămas fără curent. Încercăm să facem faţă cât de bine putem”, a declarat telefonic pentru Reuters primarul din Ridgecrest, Peggy Breeden.

Alţi oficiali au declarat că nu se cunoaşte încă amploarea pagubelor materiale sau a persoanelor rănite, dar că nu au fost raportate victime până la ora transmiterii acestor informaţii.

Seismul de vineri a fost cel mai puternic din sudul Californiei după cutremurul de 7,1 produs în Deşertul Mojave, în apropiere bazei militare din Twentynine Palms, în 1999, a precizat Lucy Jones, seismolog în cadrul Institutului de Tehnologie din California (CalTech).

 

Departamentul de pompieri din comitatul San Bernadino a anunţat că unele imobile au suferit avarii în urma cutremurului de vineri, iar o persoană a fost rănită uşor.

„Casele s-au zguduit, au apărut fisuri în fundaţii, unii pereţi de susţinere s-au prăbuşit”, a precizat departamentul pe Twitter. „O persoană a fost rănită uşor şi primeşte îngrijiri din partea pompierilor. Până în prezent, nu au existat situaţii la care să nu se poată interveni”.

Luke Smith, patronul unui bar sportiv din Ridgecrest, a declarat telefonic pentru Reuters că seismul de vineri a zguduit dalele de pe plafonul interior, producând câteva avarii barului şi dărâmând sticle. Trei clienţi se aflau la acea oră în bar, dar niciunul nu a fost rănit.

Mai multe replici s-au produs în zona deşertică din sudul Californiei după seismul cu magnitudinea de 6,4 înregistrat joi dimineaţă în apropiere de Ridgecrest. Potrivit seismologului Lucy Jones, acest cutremur a fost un precursor al celui de vineri cu magnitudinea 7,1. În urma seismului de joi, au fost înregistrate câteva persoane rănite, iar două locuinţe au fost cuprinse de incendii în urma avariilor la conductele de gaze, au precizat oficialii.

Linia feroviară Metrolink a anunţat pe Twitter că şi-a sistat pentru moment activitatea în Los Angeles, oraş cu patru milioane de locuitori, în urma cutremurului de vineri.

Potrivit USGS, seismul de vineri a eliberat de opt ori mai multă energie decât cel de joi, care a zguduit clădiri şi a speriat locuitorii din sudul Californiei pe când aceştia se pregăteau să sărbătorească Ziua Independenţei pe 4 iulie.

Potrivit unor estimări iniţiale, forţa seismului de vineri a fost considerată de 11 ori mai mare decât cutremurul produs cu o zi înainte.

Cel mai recent cutremur distructiv produs în sudul Californiei a avut magnitudinea 6,7 şi a avut loc în Northridge, în 1994, provocând moartea a 57 de persoane şi pagube materiale în valoare de miliarde de dolari.

Deşi cutremurul de vineri a eliberat o energie mult mai mare în comparaţie cu seismul din Northridge, pagubele estimate potrivit primelor informaţii sunt mai mici întrucât epicentrul a fost într-o regiune izolată, slab populată.

Cu toate acestea, seismul a fost resimţit pe o suprafaţă vastă, până în oraşul El Segundo de pe coasta pacifică, din apropierea Aeroportului Internaţional din Los Angeles, iar la est, până în Las Vegas. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Șoferița a plecat de la locul accidentului

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie din Alba Iulia care a provocat un accident rutier a fost identificată de polițisti, după ce a plecat de la fața locului. Reprezentanții poliției au precizat că femeia se afla la volanul unei mașini și în timpul unei manevre de dat cu spatele, a lovit o fetiță de 8 ani, care trecea strada. 

Accidentul rutier s-a petrecut pe strada Toporașilor din Alba Iulia, miercuri, 27 martie 2024.

Cazul a fost sesizat de tatăl minorei, iar incidentul a fost făcut public de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Prima cursă aeriană de la Zurich a aterizat pe Aeroportul Cluj, în premieră absolută. Este operată de Swiss Air

Publicat

swiss 1.jpg

Prima cursă aeriană care leagă Cluj-Napoca de orașul elvețian Zurich a aterizat, joi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, aceasta fiind operată, în premieră absolută, de compania Swiss International Air Lines de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că debutul zborurilor Swiss Air Lines va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe