Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Sute de colindători din tot județul au vestit Nașterea Domnului la sediul PSD Botoșani

Publicat

colindatori psd 1 1000x600.jpeg

Finalul săptămânii trecute a adus la sediul Organizației Județene PSD Botoșani Vestea Nașterii Domnului. Sute de colindători din mai multe zone ale județului au ținut să facă parte din urătorii care au călcat pragul social democraților botoșăneni.

Astfel, ansamblurile din comunele Bălușeni, Broscăuți, Coșula, Corni, Curtești, George Enescu, Prăjeni, Știubieni, Vârfu Câmpului, Vorona, dar și urători din satele Costești, Oneaga și Vlăsinești i-au încântat pe toți cei prezenți la sediul PSD Botoșani.

„Cu toate că a fost un an greu din punct de vedere al pandemiei și al crizei economice, noi la PSD Botoșani ne-am dorit să aducem normalitatea și să împărtășim datinile și obiceiurile Sfintelor Sărbători de Crăciun prin primirea cetelor de urători de pe tot cuprinsul județului. Este cunoscut faptul că pentru echipa social-democrată, a fi gazde pentru colindători este deja o tradiție pe care dorim să o păstrăm și să o transmitem mai departe. Sediul Organizației noastre va fi întotdeauna o gazdă primitoare pentru sărbătorirea tradițiilor de Crăciun și Anul Nou”, au transmis social-democrații botoșăneni.

Păstrători fideli ai datinilor și obiceiurilor, care transmit la rândul lor și altor generații colindele a căror unicitate este cunoscută în toată țara, urătorii au dorit să împărtășească din bucuria sărbătorilor de Crăciun, iar membrii PSD i-au întâmpinat cu cea mai mare bucurie, cu colaci, mere, produse tradiționale, sarmale și cozonaci, ascultând cu entuziasm mesajele aduse de aceștia.

Cum s-a întâmplat și în alți ani, marii familii social-democrate li s-au alăturat și botoșănenii aflați în trecere, care au dorit să ia și ei parte la regalul de colinde.

PSD Botoșani le urează tuturor botoșănenilor „Crăciun Fericit, sănătate și liniște sufletească!”

 

Vezi mai mult pe Botosani24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Peste 20.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Publicat

persoane vaccinate 27 ianuarie

Peste 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea, peste 3.700 s-au vaccinat cu prima doză.

20.204 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

3.756 au făcut prima doză, 3.703 doza a doua, iar 12.745 a treia doză.

În total 8.060.075 de persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei cu o doză, iar 7.963.931 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 2.343.258 de persoane au făcut și doza a treia.

Joi, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 16.380.226.

Au fost utilizate 12.522.882 de doze Pfizer BioNTech, 991.583 de doze Moderna, 852.352 de doze AstraZeneca și 2.012.289 de doze Johnson&Johnson.

De asemenea, s-au folosit 1.120 de doze vaccin pediatric Pfizer.

În ultimele 24 de ore au fost 6 reacții adverse în urma vaccinării, iar în total 19.867.

131 de reacții adverse sunt în curs de investigare.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

SUSPENDAREA activităţii în ŞCOLI, în PREMIERĂ naţională. Rata de SPITALIZARE în Cluj, cea mai mare din ţară. Anunţul ministrului

Publicat

prescolari elevi pregatitoare 800x600.jpg

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că tendinţa ascendentă al infecţiilor cu SARS-CoV-2 continuă, iar săptămâna viitoare va fi o nouă creştere spectaculoasă a numărului de cazuri, aşteptările fiind ca această evoluţie să mai dureze cel puţin două săptămâni, până pe 10 februarie.

Peste 40.000 de infectări zilnic

„Trendul ascendent al acesteia infecţii continuă, chiar dacă astăzi a fost o mică scădere, aşteptată, pentru că ieri am avut numărul maxim de cazuri după patru zile libere, când (…) testarea a fost mai limitată. Şi aceste valori, în jurul a 30.000 de cazuri, probabil că vor fi înregistrate până sâmbătă, după care va urma o nouă scădere, undeva în jurul cifrei de 15 – 18.000 de cazuri, estimăm noi, pentru week-end, dar săptămâna viitoare va exista o nouă creştere spectaculoasă, să zicem, şi cifrele cu patru în faţă nu sunt excluse pentru această perioadă”, a afirmat Rafila la începutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat că este importantă şi viteza de creştere a cazurilor de COVID.

„Ne interesează şi viteza de creştere. Am avut opt zile sau nouă zile de scădere a creşterii, iar acum este oarecum stabilizată. Acea rată de reproducere e în jur de 1,25 de câteva zile, dar în momentul când o să am informaţii suplimentare, o să le aduc la cunoştinţă”, a spus Rafila.

Ministrul a precizat că a crescut capacitatea de testare, însă medicii de familie au testat, spre exemplu miercuri, doar 7% din probele efectuate.

„Medicii de familie, de exemplu ieri, au testat doar 7% din probele efectuate, adică din cele 108.000 de teste, medicii de familie au făcut vreo şapte- opt mii, deci au testat destul de puţin….

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pastila Pfizer anti-Covid, autorizată în Europa. Doar câteva țări au cumpărat medicamentul

Publicat

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) dă undă verde pastilei anti-COVID-19 a Pfizer.

EMA a aprobat joi, în mod condiționat, utilizarea pilulei antivirale COVID-19 de la Pfizer pentru tratarea adulților cu risc de îmbolnăvire severă, în condițiile în care Europa se străduiește să își consolideze arsenalul pentru a lupta împotriva variantei Omicron, scrie Reuters.

Aprobarea de către EMA permite statelor membre ale UE să folosească un nou instrument pentru a combate COVID.

Italia, Germania și Belgia se numără printre puținele țări din UE care au cumpărat medicamentul.

În decembrie, Statele Unite au autorizat Paxlovid și Molnupiravir, un medicament similar dezvoltat de Merck.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spunea joi că Pfizer a cerut autorităților din România crearea unui fond național care să despăgubească eventualele victime ale administrării medicamentelor sale inovative, ceea ce ar crea foarte multe rezerve.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalul de Copii Cluj a crescut CAPACITATEA pentru bolnavii de COVID. Sunt 27 de copii INTERNAȚI pe secții și unul la ATI

Publicat

upu spital copii e1641289940309.jpg

Județul Cluj dispune în acest moment de 44 de paturi pe secție și de 4 locuri în secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru copiii bolnavi de Covid-19.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Cluj, dr. Mihai Moisescu, numărul de paturi este, deocamdată, suficient.

Este vorba de 10 paturi pentru copii la Spitalul de Boli Infecțioase și de alte 34 de paturi la Spitalul Clinic Județean de Copii din Cluj-Napoca. Practic, acesta din urmă tocmai a crescut capacitatea pentru bolnavii de Covid de la 22 de paturi la 34.

De asemenea, tot la Spitalul de Copii sunt și 4 paturi pentru bolnavii de Covid-19 în secția ATI.

„Acum (joi, n. red.) sunt 27 de copii internați în spital cu Covid-19. De asemenea, un copil este internat în acest moment la Terapie Intensivă”, a declarat dr. Mihai Moisescu pentru Cluj24.ro.

La Cluj a crescut și capacitatea de testare

Varianta Omicron, care este mult mai contagioasă decât celelalte tulpini de până acum, este „vinovată” pentru numărul mare de cazuri de Covid-19 din acest val. De asemenea, Clujul a fost și rămâne unul dintre județele unde se fac un număr mare de teste Covid.

„De o săptămână, numărul de teste a crescut de la 3.000 la peste 6.500 și încercăm să mai creștem capacitatea de testare”, a precizat dr. Mihai Moisescu.

Având în vedere că numărul de cazuri noi este în creștere, autoritățile sanitare se așteaptă și la creșterea numărului de internări.

„Momentan, spitalele nu sunt aglomerate, dar dacă în valul 4 din 100 de cazuri 10% erau spitalizate, dacă se păstrează proporția, acum, la 1.500 de cazuri, 10% înseamnă triplu.

Chiar dacă formele sunt ușoare, dar la cei vaccinați sau care au trecut…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe