EVENIMENT
FOTO: Tânăr lovit mortal de un autoturism, pe Bulevardul Iuliu Maniu din Capitală

Un tânăr a murit, vineri, după ce a fost lovit de o mașină, pe Bulevardul Iuliu Maniu, din Capitală.
Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 14.20, pe Bulevardul Iuliu Maniu, din Sectorul 6.
„Din informațiile preliminare, un tânăr în vârstă de 24 de ani a condus un autoturism pe Bd. Iuliu Maniu către Str. Valea Cascadelor, iar în dreptul imobilului cu nr. 600, a surprins și accidentat un pieton, bărbat în vârstă de 24 de ani.
În urma accidentului de circulație a rezultat decesul pietonului”, transmite Brigada Rutieră.
Șoferul mașinii a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind zero.
În acest caz se fac cercetări la fața locului pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul de circulație.
Traficul rutier este restricționat pe banda I de circulație, pe Bd. Iuliu Maniu, sensul de deplasare către Str. Valea Cascadelor.
(sursa: Mediafax)
sursa foto: Info Trafic România

Deputatul Ludovic Orban s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că el este audiat în calitate de martor în dosarul în care sunt cercetaţi fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, fiul acestuia, Alexandru Piţurcă, şi director general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu, în legătură cu achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.
Potrivit DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.
„Prin demersurile menţionate, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime şi ulterior contravaloarea unor piese şi servicii conexe (în afara contractului)”, arată anchetatorii.
Ludovic Orban, audiat la DNA în dosarul Romarm. Ce susțin procurorii DNA
Într-un context asemănător, procurorii spun că, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanţii societăţilor implicate în aceste achiziţii introducerea într-un circuit comercial de livrare măşti de protecţie neconforme către Ministerul Apărării Naţionale a unui prieten de-al său fără ca acesta să desfăşoare activităţi comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecţie şi efectuarea unor plăţi către acesta (40% din cota de profit rezultată) sub aparenţa unui contract de consultanţă.
„În schimbul acestor ‘servicii’, suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat, Gabriel Ţuţu ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, susţin procurorii anticorupţie.
DNA mai arată că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN şi că îi va determina să încredinţeze, direct şi fără proceduri publice, contracte de furnizare produse de protecţie împotriva coronavirusului. Agerpres

Un copil a ajuns la spital, miercuri la amiază, după ce s-a rănit cu un motofierăstrău, în Mioveni.
Potrivit ISU Argeș, un echipaj SMURD a intervenit în orașul Mioveni pentru a acorda primul ajutor calificat unui copil în vârstă de aproximativ 12 ani, care s-ar fi rănit cu un motofierăstrău.
În urma monitorizării, paramedicii SMURD l-au transportat la Spitalul de Pediatrie.
EVENIMENT
Percheziții în Vrancea, într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei

Polițiștii au efectuat din Vrancea au efectuat miercuri percheziții într-un dosar într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale.
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 29 martie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, precum şi sediul unei autorități locale comunale din județul Vrancea.
Activitățile au fost desfășurate într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, exploatarea de agregate minerale în zonele de protecţie sanitară a surselor de apă, în zonele de protecţie a albiilor şi a malurilor, furt calificat în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu.
În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2015, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat în scopul exploatării și valorificării ilegale de agregate (pietriș și nisip) din arealul concesionat, până în luna martie 2023, de o comună, din județul Vrancea.
Astfel, în anul 2009, o autoritate locală comunală, din județul Vrancea, ar fi concesionat un teren cu scopul realizării unui bazin piscicol și a unui parc de agrement, contract care, în 2015, ar fi fost preluat de o altă societate comercială, în vederea finalizării clauzelor contractuale, cu toate că lucrările trebuiau finalizate din anul 2014.
Percheziții în Vrancea, într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei. 21 de persoane, duse la audieri
Totodată, folosindu-se de contractul de concesiune, membrii grupului infracțional organizat și-ar fi însușit, fără drept, agregatele minerale naturale (balast, nisip și pietriș) existente atât pe suprafața concesionată, cât și în perimetrele limitrofe.
De asemenea, în vederea asigurării accesului autovehiculelor de mare tonaj către suprafețe exploatate, membrii grupului infracțional ar fi construit un drum pe terenurile deținute de diverse persoane fizice, folosind documente false.
Exploatarea agregatelor minerale naturale ar fi avut loc în perioada 2009 – martie 2023, în ciuda faptului că obiectul contractului de concesiune, încheiat în 2009, nu ar fi fost realizat, fiind încheiate acte adiționale cu nesocotirea atribuțiilor autorității locale și nefiind verificat, în toată această perioadă, stadiul realizării contractului.
Prejudiciul cauzat unității administrativ – teritoriale concedente este estimat la 12.366.300 de lei.
Totodată, o parte din sumele de bani încasate din valorificarea agregatelor exploatate ilegal nu ar fi fost evidențiate în actele contabile ale societăților, nefiind calculate și plătite obligațiile fiscale aferente.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, 21 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.
EVENIMENT
APIA efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor. Sprijinul financiar depăşeşte 1,3 milioane lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură efectuează, prin Centrele Judeţene, plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna ianuarie a anului 2023.
Conform unui comunicat al APIA, suma autorizată la plată este în valoare de 1,367 milioane lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru solicitanţii care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/ 2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.Agerpres