Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Tineri reţinuţi pentru tâlhărie, în Lupeni. L-au lovit pe un bărbat şi i-au furat bunuri din apartament

Publicat

retinuti talharie lupeni

Doi tineri, unul dintre ei minor, din Lupeni, au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru tâlhărie calificată. Poliţiştii i-au prins în urma unor percheziţii la care au participat şi agenţi ai Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara.

Potrivit IPJ Hunedoara, în 25 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Lupeni, despre faptul că în 23 ianuarie, în jurul orei 16.00, a fost atacat de o persoană necunoscută. A relatat că a ieşit de la serviciu, s-a oprit într-un bar, a consumat alcool, apoi s-a îndreptat spre casă şi când a ajuns în faţa apartamentului său, în momentul în care a introdus cheia în ușă, a fost lovit din spate, în zona capului, de către o persoană necunoscută şi a fost împins în locuință.

În apartament, bărbatul a fost lovit în continuare de către doi tineri care, sub amenințarea unui cuțit i-au sustras 640 de lei, două  telefoane mobile, un televizor și un sistem audio, precum şi mai multe sticle de băuturi alcoolice.

electronice furate

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma activităților desfăşurate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, au fost identificaţi  doi tineri din localitate, unul în vârstă de 21 de ani şi un minor în vârstă de 16 ani, bănuiţi de comiterea faptei.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în  23 ianuarie, cei doi au urmărit partea vătămată de la barul unde acesta a consumat băuturi alcoolice, până în scara blocului unde locuieşte, iar când au ajuns la apartamentul acestuia, l-au lovit în zona capului, după care au pătruns în locuinţă, unde, profitând de faptul că bărbatul se afla în stare de ebrietate, l-au lovit din nou, l-au transportat și imobilizat pe patul din dormitor, unde minorul, sub ameninţare, l-a deposedat de 140 de lei, un telefon mobil şi actele de identitate.

În acest timp, tânărul de 21 de ani a căutat prin locuință alte sume de bani. Cei doi au părăsit locuința, nu înainte de a-i mai sustrage persoanei vătămate un televizor, un sistem audio, mai multe sticle cu băutură, precum şi 500 de lei, de pe o noptieră.

În urma cercetărilor, poliţiştii au recuperat mai bine de jumătate din prejudiciul cauzat, bunurile sustrase fiind ridicate pentru cercetări, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, la locuinţele celor doi.

La percheziţii, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au beneficiat de  sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara. În baza probelor administrate, față de cei doi s-a luat măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore. Aceştia vor fi prezentați magistraţilor Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi, cu privire la care există indicii că ar fi comis, pe raza municipiului Lupeni, infracţiuni de furt din societăţi comerciale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe