Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Tineri ucraineni implicaţi în traficul de ţigări, reţinuţi de poliţiştii de frontieră maramureșeni

Publicat

tigari

Doi tineri ucraineni au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră la Tarna Mare, având asupra lor 7.500 pachete cu ţigări în valoare de 87.750 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

„Colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Valea Seacă, patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase. Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin”, a spus Iulia Stan.

În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea a doi cetăţeni ucraineni, în vârstă de 21, respectiv 24 de ani, celelalte două persoane fugind pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care imediat au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

tigari1

La faţa locului, au fost descoperite nouă colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă Duty-Free.

Ţigările în valoare de 87.750 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

tigari2

În continuare, verificările sunt efectuate sub directa supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, judeţul Satu Mare. Agerpres

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENT

Publicat

lista școlilor și liceelor din alba care primesc bani pentru

LISTA școlilor și liceelor din Alba care primesc bani pentru renovare sau construcție, publicată de minister. DOCUMENTUL poate fi consultat mai jos. 

Ministerul Educației a publicat lista intermediară care conține punctajele proiectelor depuse pentru renovarea sau construirea de “școli verzi” cu bani din PNRR, componenta C15, Educație.

Proiectele care au obținut peste 70 de puncte obțin contractarea. Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

1711565320 politie scandal noapte.jpg

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului, care și-a agresat soția și i-a furat banii.

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Potrivit polițiștilor, în timp ce se afla pe un drum public…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a scăpat de proces un polițist al Penitenciarului Aiud, care a amenințat un bărbat că îi va tăia gătul și îi va da foc

Publicat

cum a scăpat de proces un polițist al penitenciarului aiud,

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a scăpat de o condamnare penală. Motivul pentru care a scăpat de judecată și de condamnare este acela că a intervenit prescripția. 

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată în 2022, pe rolul Judecătoriei Aiud, pentru șantaj. Potrivit motivării instanței, acesta a șantajat, în 2018, un alt bărbat. L-ar fi amenințat, pe un bărbat că dacă nu își retrage plangere într-un dosar ”îi va tăia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe