Connect with us

EVENIMENT

FOTO: TIR încărcat cu piese auto, răsturnat la marginea drumului, pe DN 7 Sebeș – Alba

Publicatsursa foto: Alba24.ro

Un accident rutier s-a produs, luni la amiază, pe N 7, pe raza municipiului Sebeș, județul Alba. Un TIR încărcat cu pies auto s-a răsturnat pe șosea.

Din primele informașii, șoferul unui autotren încărcat cu piese auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare iar autovehiculul s-a răsturnat pe șosea.

Potrivit ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Sebeș pentru asigurarea măsuri PSI.

În accident a fost implicat un autotren încărcat cu piese auto care s-a răsturnat.

Șoferul nu acuza afecțiuni medicale, fara probleme deosebite.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Proiect: Terasele și restaurantele de vară din București, scutite de taxa de ocupare a domeniului public, până la sfârșitul anului

Publicat

Gratuitatea privind ocuparea locurilor publice cu restaurante şi terase de vară se prelungeşte până pe 31 decembrie, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 27 aprilie.

Taxa de ocupare a domeniului public pentru restaurante şi terase de vară era zero de la începutul acestui an până pe 30 iunie, conform hotărârii CGMB nr. 429 din 21 decembrie 2020, care se abrogă.

Proiectul de hotărâre menţionează că se suspendă, până la data de 31 decembrie 2021, aplicarea taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară prevăzută la pct. 3.13 din Anexa nr. 2 din hotărârea CGMB nr. 139/2020 privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2021, precum şi dispoziţiile pct. 3.11 din Anexa nr. 2a.

CGMB are atribuţii privind dezvoltarea economico-socială şi de mediu a comunei, oraşului sau municipiului, respectiv privind administrarea domeniului public şi privat al comunei, oraşului sau municipiului, iar exercitarea acestor atribuţii privesc stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, în condiţiile legii, prevede raportul de specialitate.

Potrivit hotărârii CGMB nr. 139/2020, taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară are o valoare cuprinsă între 0,50 – 1,10 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă. Taxa se percepe pentru următoarele tipuri de activităţi: alimentaţie publică; terase de vară (pentru perioada 01.05 – 30.09) cu sau fără băuturi alcoolice; comercializare produse panificaţie şi patiserie; alte activităţi asemenea. Intervalul 1 mai – 30 septembrie este estimativ, putându-se efectua solicitări şi în afara acestuia, urmând ca acestea să fie analizate şi a se emite acordul, după caz.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact între două autoturisme pe E70 în județul Timiș. Cinci persoane, implicate în accident

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate cinci persoane s-a produs, joi la amiază, pe E70, în localitatea Coșteiu, din județul Timiș, după coliziunea dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Timiș, la fața locului s-au deplasat de urgență 7 pompieri cu o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD.

În accident au fost implicate două autoturisme, care în urma impactului au ieșit în afara părții carosabile.

În cele două mașini se aflau cinci persoane.

Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bătaie cu bâte de baseball într-un cartier din Galați, pentru un loc parcare. Doi bărbați au ajuns la spital

Publicat

Doi gălățeni de 31 și 54 de ani s-au ales cu dosar penal după ce s-au luat la bătaie, miercuri, într-o parcare din Galați. Jandarmii au fost alertați printr-un apel la 112. Ambii au fost transportați la spital.

Potrivit Jandarmeriei Române, în urma unui apel 112, la fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie.

Miercuri, 21 aprilie, la ora 16:20, echipajul de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 3 Poliție Galați a fost direcționat de către Dispeceratul unității de poliție în cartierul Micro 19, unde era semnalată o bătaie între mai multe persoane.

Ajunși la fața locului, jandarmii au observat un bărbat care prezenta o rană deschisă la cap, iar un al doilea bărbat prezenta urme de lovituri la nivelul corpului.

Oamenii legii au solicitat un echipaj medical de urgență, iar ambele persoane au fost transportate, sub paza jandarmilor, la Spitalul Județean de Urgență, pentru investigații medicale.

Conform sursei citate, din verificările făcute la fața locului, jandarmii au stabilit că între cei doi a intervenit un conflict spontan pe fondul ocupării unui loc de parcare, neatribuit conform prevederior legale.

Disputa între cei doi bărbați s-a tranșat cu pumnii și bâtele de baseball, iar în conflict s-au interpus și părinții unuia dintre bărbați, cel care de altfel a provocat scandalul.

Pe numele bărbaților, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Acțiuni intense la granița cu Ungaria. Peste 60 de cetățeni străini, ascunşi în automarfare, depistaţi la Borş şi Nădlac

Publicat

Poliţiştii din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Borş, Nădlac şi Nădlac II au depistat, în ultimele 24 de ore, ascunşi în automarfare, 62 de cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Miercuri, în jurul orei 19,20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta mobilier pe ruta România – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit 12 cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Irak şi Siria, opt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, şi patru minori cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, precizează ITPF Oradea.

De asemenea, la Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean român.

Şoferul transporta baloţi de paie pe ruta România – Spania, iar în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul compartimentului de marfă, 35 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor s-a constatat că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan, Eritreea, Sri Lanka, Somalia, Bangladesh şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 15 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, într-un microbuz condus de un cetăţean român, poliţiştii de frontieră au depistat, ascunşi într-un locaş special amenajat, trei cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în România.

Acţiuni similare s-au derulat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma cărora poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean ucrainean, respectiv un român.

Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cherestea şi hârtie pentru societăţi comerciale din Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 12 cetăţeni străini.

Cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate