ACTUALITATE
FOTO: Tortul anului va fi dietetic, cu ingrediente naturale. Care sunt cele mai recente preferinţe în gastronomie
Tortul anului 2019 va fi dietetic, consideră organizatorii GastroPan 2019, eveniment care a avut, joi, deschiderea la Arad, şi în cadrul căruia se desfăşoară o competiţie cu această temă.
În cadrul evenimentului are loc în acest an şi un concurs de creaţii artistice din pastă de zahăr, inspirate din frumuseţile regiunii franceze Provence, astfel că mai mulţi cofetari, între care o elevă de clasa a X-a, au recreat din zahăr arhitectura regiunii.
Prima zi a fost rezervată concursului care va desemna tortul anului, la care participă doar produse dietetice. O a doua competiţie este de creaţie artistică din pastă de zahăr, produsele având o temă impusă de organizatori, respectiv frumuseţile regiunii franceze Provence.
Cu privire la tendinţele din domeniu, maestrul cofetar Farcas Ferenc, care a câştigat locul I mondial la competiţia de aluat-panificaţie de la Luxemburg, în noiembrie 2018, dar şi locul III la competiţia mondială de ciocolată, a spus că produsele sănătoase câştigă teren.
„Ultimele tendinţe sunt spre produse sănătoase, cât mai naturale posibile, fără grăsimi vegetale. Mai bine în cantităţi mai mici şi sănătoase decât porţii mari şi cu mult zahăr sau grăsimi. Combinaţia de succes şi anul acesta este cea dintre fructe şi ciocolată, chiar dacă deja este cunoscută. Fructul de mango este tot mai la modă, împreună cu ciocolata cu lapte, dar şi arome care au revenit în consum, cum este lavanda, o plantă aromată care merge foarte bine cu ciocolata”, a declarat Farcas Ferenc.
AGERPRES
sursa foto: Facebook – GastroPan 2019