Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Trei autoturisme și o remorcă căutate de autorităţi din Belgia, Marea Britanie, Austria și Danemarca, descoperite de polițiștii de frontieră români

Publicat

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră au descoperit patru autovehicule, trei autoturisme și o remorcă, care figurau în bazele de date ca fiind furate sau căutate de către autoritățile din Belgia, Marea Britanie, Austria, şi Danemarca. Autovehiculele, în valoare totală de aproximativ 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Printre cele mai recente cazuri este cel al unui cetăţean bulgar, în vârstă de 47 de ani, care în data de 24.08.2019, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Belgia.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Belgia.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar M.Y., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocamion, marca Man, ce tracta o semiremorcă marca Lamberet, fabricată în anul 2008.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu privire la mijlocul de transport în cauză, în urma cărora au constatat că semiremorca figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Danemarca, la data de 20.12.2018.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că semiremorca nu îi aparține, el fiind angajatul unei firme de transport internațional și nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta era căutată de autorităţi.

În data de 23.08.2019, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român O.I., în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW X1, fabricat în anul 2014.

 

În urma verificărilor suplimentare, lucrătorii noştri au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la un cetățean român și nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

În data de 23.08.2019, în jurul orei 17.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul roman M.R., în vârstă de 19 ani, conducând un autoturism marca Audi, model A5.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten, proprietarul mașinii, pentru a se deplasa în Austria cu familia. Totodată, acesta a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul în cauză este căutat de autorităţi.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, iar autovehiculele, în valoare totală de peste 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe