Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Trei cai și doi câini care au fost în serviciul public s-au pensionat. ”Ei sunt eroii noștri” a declarat Marcel Vela

Publicat

animale

Ministrul de interne Marcel Vela a anunţat duminică adoptarea a cinci animale de pe site-ul în care sunt prezentate animalele de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România, care pot fi adoptate ca urmare a Legii 217 din 14 noiembrie 2019.

animale

„Cu un deosebit respect pentru toate necuvântătoarele, alături de colegii mei, am promovat legea 217/14 noiembrie 2019 privind întreţinerea animalelor de serviciu sau destinate serviciului scoase din funcţiune sau declasate care aparţin instituţiilor şi structurilor publice din România. Aceasta a fost promulgată de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis pe 13 noiembrie 2019. În baza acestei legi, eroii noştri îşi pot petrece anii de pensie alături de persoanele interesate, care le pot iubi necondiţionat, dacă acestea nu au fost deja păstrate de către instructorii sau conductorii lor, cei alături de care au crescut. Mai mult decât atât, pentru a avea o situaţie clară, am dispus colegilor din MAI să realizeze un site unde să fie prezentate toate animalele care pot fi adoptate. La câteva luni de la lansarea acestei iniţiative, sunt fericit să vă anunţ că cinci animale au fost deja adoptate şi le mulţumesc din suflet acelor oameni care au făcut acest gest”, a precizat Marcel Vela pe Facebook.

animale

El le-a prezentat apoi pe cele cinci animale adoptate – trei cai şi doi câini – alături de o listă în care sunt prezentate alte trei animale „în curs de adopţie”.

1.GINA, în vârstă de 22 de ani, rasa ameliorat, culoarea Roib, cu specializarea cal de cavalerie. GINA a fost scoasă la pensie după o carieră în cadrul Jandarmeriei București.
GINA și-a găsit un nou cămin în județul Călărași, unde va fi vizitată din când în când de cei cu care a fost colegă timp de 20 de ani.

2.VIS, în vârstă de 23 de ani, rasa CRS (cal românesc de sport), culoarea Roib, cu specializarea cal de cavalerie. Deși este un cal de talie mare, VIS este un animal blând, fiind obișnuit cu oamenii. A lucrat alături de jandarmii de la Direcţia Generală a Municipiului Bucureşti, dar din cauza problemelor de sănătate datorate vârstei, a fost scos la pensie.

animale

3. PUZA, în vârstă de doar 8 ani, ciobănesc german

4. OLENA, câine de serviciu, în vârstă de 8 ani. Am găsit un stăpân care să mă iubească cel puțin la fel de mult precum foștii mei colegi, jandarmii de la Brigada Mobilă Mureș.

5. ZÂNA, în vârstă de 25 de ani, rasa Metiş, cal de talie medie, culoarea Murg Deschis. ZÂNA a făcut parte din detaşamentul de cavalerie al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

animale

„Nu trebuie să uităm nicio clipă de aceşti eroi necuvântători, care dau dovadă de cea mai pură expresie a camaraderiei. Esenţa loialităţii a fost pusă cu siguranţă în rândul animalelor. Pentru ele nu contează cine eşti, ce statut social ai, dacă trăieşti modest sau nu. Pentru ele tu reprezinţi tot universul, de aceea îţi oferă totul şi, spre deosebire de noi oamenii, nu aşteaptă nimic în schimb, poate doar timpul şi afecţiunea noastră”, a mai spus Marcel Vela. AGERPRES

animale

Sursa foto: Marcel Vela / Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe