Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Trei persoane reținute în Bacău pentru trafic de persoane, proxenetism și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive

Publicat

droguri bacau 1

Procurorii DIICOT Bacău au reținut trei persoane sub acuzațiile de trafic de persoane, proxenetism și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au realizat o acţiune operativă, în scopul destructurării unei grupări ce acționa pe linia traficului de persoane și proxenetism, în județul Bacău și în afara țării.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2018 – 2022, unul dintre bănuiți ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate (Germania și Belgia), în scopul obținerii unor câștiguri materiale importante.

droguri bacau 2

Tinerele ar fi fost constrânse la practicarea prostituției, iniţial prin promisiunea realizării unor venituri care să le confere siguranță financiară, iar ulterior, prin amenințări și acte de violență fizică, fiindu-le indusă o permanentă stare de teamă.

Ulterior, în perioada februarie-iunie a.c, alături de alţi doi bănuiți, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către alte tinere, în județul Bacău, prin crearea şi publicarea unor anunţuri, transportul și cazarea în diferite apartamente închirate în regim hotelier, în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante.

FOTO: Trei persoane reținute de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de persoane, proxenetism și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive. În urma celor 6 percheziții domiciliare  au fost ridicate mai multe mijloace de probă

La data de 10 iunie 2023, doi dintre bănuiți au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenționau să părăsească țara, împreună cu două tinere, de 23 și 25 de ani, având ca destinație Marea Britanie.

Asupra bănuiților a fost descoperită şi o cantitate de substanţă cu efect psihoactiv.

droguri bacau 3

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate în cursul aceleiași zile, au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 10 iunie 2023, a fost dispusă reținerea a trei persoane și luarea măsurii controlului judiciar față de a patra, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

În cursul zilei de duminică, 11 iunie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți in cadrul Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă a celor trei.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

droguri bacau 4

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Filarmonica din Cluj celebrează femeia prin muzică

Publicat

filarmonica transilvania 1.jpg

Filarmonica de Stat „Transilvania” celebrează femeia prin muzică, vineri 1 martie, la Colegiul Academic.

„Sing the Woman sau celebrând femeia prin muzică

Vineri, 1 martie 2024, ora 19, Abonament 15

Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon. Cât costă în funcție de hotel și unde se plătește

Publicat

pensionare în grecia, visul tot mai multor europeni. plaje frumoase,

Vacanță în Grecia 2024: Taxa pe climă sezonieră, introdusă din acest sezon. Va avea valori diferite în funcție de gradul hotelului și, atenție, se plătește la fața locului, nu este inclusă în prețul pachetului turistic. 

Guvernul din Grecia a decis să introducă o nouă taxă pentru turiști -”taxa de climă”. Motivul: țara a fost devastată de incendii de vegetație și inundații puternice în 2023.

Prețurile pentru un sejur cresc astfel semnificativ, cu până la 70…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune de amploare în Alba: Aproape 900 de persoane legitimate și 600 de vehicule verificate. Ce au găsit polițiștii și jandarmii

Publicat

acțiune de amploare în alba: aproape 900 de persoane legitimate

Acțiune de amploare a polițiștilor din Alba: Potrivit reprezentanților IPJ Alba, aproape 900 de persoane au fost legitimate și 600 de vehicule au fost verificate în două zile. 

Poliția a transmis că în perioada 23-24 februarie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce indemnizații se majorează de la 1 martie 2024. Categoriile de români care vor primi mai mulți bani de la stat

Publicat

câți bani pot primi firmele de la stat, dacă angajează

Ce indemnizații se majorează de la 1 martie 2024: Mai multe tipuri de ajutoare financiare de stat destinate unor categorii de populație se vor majora de la 1 martie 2024.

Este vorba de ajutoarele care se calculează în raport cu indicatorul social de referință (ISR)- unitatea exprimată în lei pe baza căreia se calculează diferite beneficii sociale în România, printre care și ajutorul social.

Acestea vor crește automat de la data de 1 martie 2024, odată cu majorarea valorii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe