Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Trei persoane reținute în Bacău pentru trafic de persoane, proxenetism și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive

Publicat

droguri bacau 1

Procurorii DIICOT Bacău au reținut trei persoane sub acuzațiile de trafic de persoane, proxenetism și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au realizat o acţiune operativă, în scopul destructurării unei grupări ce acționa pe linia traficului de persoane și proxenetism, în județul Bacău și în afara țării.

În cauză s-a reținut că, în perioada 2018 – 2022, unul dintre bănuiți ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, atât pe teritoriul României, cât și în străinătate (Germania și Belgia), în scopul obținerii unor câștiguri materiale importante.

droguri bacau 2

Tinerele ar fi fost constrânse la practicarea prostituției, iniţial prin promisiunea realizării unor venituri care să le confere siguranță financiară, iar ulterior, prin amenințări și acte de violență fizică, fiindu-le indusă o permanentă stare de teamă.

Ulterior, în perioada februarie-iunie a.c, alături de alţi doi bănuiți, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către alte tinere, în județul Bacău, prin crearea şi publicarea unor anunţuri, transportul și cazarea în diferite apartamente închirate în regim hotelier, în scopul obţinerii unor beneficii materiale importante.

FOTO: Trei persoane reținute de procurorii DIICOT Bacău pentru trafic de persoane, proxenetism și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive. În urma celor 6 percheziții domiciliare  au fost ridicate mai multe mijloace de probă

La data de 10 iunie 2023, doi dintre bănuiți au fost prinşi în flagrant, în timp ce intenționau să părăsească țara, împreună cu două tinere, de 23 și 25 de ani, având ca destinație Marea Britanie.

Asupra bănuiților a fost descoperită şi o cantitate de substanţă cu efect psihoactiv.

droguri bacau 3

În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate în cursul aceleiași zile, au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

La data de 10 iunie 2023, a fost dispusă reținerea a trei persoane și luarea măsurii controlului judiciar față de a patra, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv.

În cursul zilei de duminică, 11 iunie, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți in cadrul Tribunalului Bacău, cu propunerea de arestare preventivă a celor trei.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

droguri bacau 4

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Când ar putea fi gata parcarea etajată care se construiește pe fostul bloc ”Turturica” din Alba Iulia. Ce spune primarul

Publicat

video: când ar putea fi gata parcarea etajată care se

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a precizat o perioadă de timp, în care parcarea ce se va face pe fostul bloc ”Turturica” ar putea fi gata. 

Acesta a precizat perioada de timp în care constructorii vor să termine clădirea. Declarația a fost făcută într-un interviu la alba24.ro, alături de Claudiu Makkai. Vezi mai jos ce a spus Gabriel Pleșa despre parcarea care ar urma să se numească ”Arnsberg” și când ar putea fi gata. 

Este vorba despre o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în județul Alba. Prognoza meteo pe localități în Săptămâna Patimilor

Publicat

cum va fi vremea de 1 mai și de paște

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în județul Alba. Prognoza meteo pe localități în Săptămâna Patimilor. În  Săptămâna Patimilor vom avea parte de o vreme frumoasă, cu temperaturi plăcute. Vor alterna perioadele cu soare strălucitor cu cele în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu ploi abundente.

Vremea în Săptămâna Patimilor: Primele zile ale săptămânii vor fi frumoase, mai degrabă potrivite sezonului estival. Temperaturile ating cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prefectura Cluj: Stare de alertă pe str. Uliului. Pot fi afectate rețele de utilități. Ce măsuri se iau

Publicat

surpare strada uliului 4 scaled.jpeg

Alunecările de teren de pe strada Uliului nu pun în pericol construcțiile din zonă „până la acest moment”, a arătat Prefectura Cluj, însă există riscul ca rețelele edilitare să fie afectate. S-a decis declararea stării de alertă în zonă. 

Instituția Prefectului Județul Cluj a informat duminică, referitor la alunecarea de teren de vineri noapte, că locuințele de pe strada Uliului nu sunt puse în pericol în acest moment, însă rețelele edilitare au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO ACCIDENT AVIATIC la Alba: Un avion de mici dimensiuni a aterizat forțat la Vurpăr

Publicat

foto accident aviatic la alba: un avion de mici dimensiuni

Un accident aviatic a avut loc duminică, 28 aprilie, pe raza județului Alba. Un avion de mici dimensiuni a fost nevoit să aterizeze forțat, în jurul orei 18.00.

Incidentul aviatic a fost comunicat de reprezentații ISU Alba. 

Din câte se pare prin numărul de urgență 112,  fost semnalat faptul că un avion de mici dimensiuni a fost nevoit sa aterizeze fortat în loc. Vurpăr, din comuna Vințu de Jos.

De îndată, la față locului s-a deplasat un echipaj de stingerea cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe