Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Trei răniți într-un accident în care au fost implicate un autoturism şi o autoutilitară, în județul Olt

Publicat

accident raniti Olt

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier produs vineri după-amiaza pe DJ 643, în comuna Iancu Jianu din județul Olt, unde un autoturism a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o autoutilitară, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Cei trei răniţi, care prezentau diferite traumatisme, plăgi ori fracturi, au fost transportaţi la spital, iniţial la Balş iar ulterior la unităţi din Slatina şi Craiova.

Potrivit IPJ Olt, după primele cercetări, a reieşit că accidentul s-ar fi produs în condiţiile în care şoferul autoturismului nu ar fi adaptat viteza şi ar fi pierdut controlul direcţiei.

accident raniti Olt

„În urma cercetările efectuate, a reieşit faptul că un bărbat, de 28 de ani, din comuna Laloşu, judeţul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Barbu Ştirbei, din comuna Iancu Jianu, pe fondul vitezei neadaptate, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară, condusă regulamentar de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Iancu Jianu”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Şoferul unuia dintre autovehiculele implicate a rămas încarcerat în maşină şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a fi deblocat şi a i se putea acorda îngrijiri medicale.

La intervenţie au participat un echipaj de pompieri cu o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD şi unul de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

accident raniti Olt

„Echipajele medicale au acţionat pentru stabilizarea victimelor, concomitent cu extragerea bărbatului încarcerat din autoturism. Echipajul SMURD a preluat bărbatul încarcerat, în vârsta de 49 de ani, din comuna Iancu Jianu, cu traumatism toracic, traumatism de şold şi plagă la membrul inferior drept, acesta fiind transportat la Spitalul Balş, stabilizat şi transferat la UPU Slatina. Ceilalţi doi bărbaţi, unul în vârstă de 28 de ani, din comuna Laloşu, judeţul Vâlcea, cu traumatism cranio-facial şi celălalt în vârstă de 24 de ani, din aceeaşi localitate, cu fractură deschisă la membrul inferior stâng şi traumatism de bazin, au fost preluaţi de echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. Bărbatul în vârstă de 28 ani a fost transportat la UPU Slatina, iar cel în vârstă de 24 de ani, la UPU Craiova”, au informat reprezentanţii ISU Olt.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru de vătămare corporală din culpă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un șofer din municipiul Botoșani a luat pe capotă un pieton mort de beat

Publicat

accident 1 1.jpg

Un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Săvenilor ar fi acroșat un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

 

În urma impactului, victima, un bărbat, de 73 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

bataieabuz femeie violenta 1000x600.webp.webp

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe